Saha Expo'da Adem Özköse'ye BAE Systems gözaltısı

İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden biri olan BAE Systems'in İstanbul Expo'daki fuara katılmasını protesto eden gazeteci Adem Özköse gözaltına alındı.

Aktivist yönüyle de bilinen gazeteci Adem Özköse, İstanbul'da düzenlenen Saha Expo 2024 Fuarı'nda, İsrail ordusuna silah tedarik eden BAE Systems'i protesto ederken güvenlik görevlileri tarafından boğazı sıkılarak alandan çıkarıldı ve gözaltına alındı.

Protesto, BAE Systems'in Gazze'deki sivil ölümlerle ilişkilendirilmesi nedeniyle de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Özköse'nin eylemi, BAE Systems'in Gazze'deki sivil ölümlerle ilişkilendirilmesi ve bu şirketin Türkiye'deki bir fuarda yer almasıyla ilgili eleştirilerin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Bilindiği gibi 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de 42 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Bu süreçte İsrail tarafından BAE Systems'in ürettiği askeri ekipmanların kullanıldığı ifade ediliyor.

Saha Expo'da Adem Özköse'ye BAE Systems gözaltısı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kocamustafapaşa'da istismar iddiasına baltalı saldırı; adamın motosikletini parçaladı

İstanbul Kocamustafapaşa'da bir baba, kızının "beni istismar ediyor" diye şikayet ettiği adama baltayla saldırdı. Şüpheli olay yerinden kaçarıp canını zor kurtarırken yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.