Saldırılar yoğunlaştı... Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e petrol taşıyan Yunan gemisini vurdu...

Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e petrol taşıyan Yunan gemisini vurdu.  Yunanistan, Kızıldeniz'de petrol tankerlerinin Husiler tarafından vurulduğunu doğruladı. Husiler'in askeri sözcüsü Yahya Seri açıklama yaparak, "Kuvvetlerimiz düşman İsrail'e deniz ablukası uygulamaya devam etmekte ve onunla iş yapan şirketlere ait tüm gemileri hedef almaktadır.” dedi.

Yemen'deki İran destekli Husiler son dönemde saldırıları yoğunlaştırdı.  İsrail üzerinde baskıyı artıran Şii milisler, son bir hafta içinde gemilere 21 saldırı düzenledi.

Son olarak Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e petrol taşıyan Yunan gemisini vurdu.  Yunanistan, Kızıldeniz'de petrol tankerlerinin Husiler tarafından vurulduğunu doğruladı.

Yemen'deki Husiler dün akşam (Perşembe), biri Kızıldeniz'de batma tehlikesiyle karşı karşıya olan iki gemiyi hedef aldıklarını duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın DPA'dan aktardığına göre askeri sözcü Yahya Seri açıklamasında, grup güçlerinin İsrail düşmanıyla iş yapan bir şirkete ait olan ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden (Sounion) petrol gemisini hedef aldığını” söyledi.

Seri, “Gemi Kızıldeniz'de seyrederken isabetli ve doğrudan vuruldu ve batma riski taşıyor” dedi.

Saldırılar yoğunlaştı... Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e petrol taşıyan Yunan gemisini vurdu...

"İSRAİL'E İŞ YAPAN ŞİRKETLERE AİT TÜM GEMİLER HEDEFİMİZDE"

“Diğer operasyon, İsrail düşmanıyla iş yapan ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden bir şirkete ait olan S Delio North Wind Eye gemisi hedef alındı ve Aden Körfezi'nde seyrederken doğrudan ve isabetli bir şekilde vuruldu. Deniz kuvvetleri, hava kuvvetleri ve füze kuvvetleri bir dizi savaş gemisi, balistik ve kanatlı füzeler ve insansız hava araçlarıyla iki operasyona katıldı” ifadelerini kullandı.

Seri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuvvetlerimiz düşman İsrail'e deniz ablukası uygulamaya devam etmekte ve daha önceki açıklamalarda duyurulan askeri operasyonlar alanında onunla ilişkili veya onunla iş yapan şirketlere ait tüm gemileri hedef almaktadır.”

Saldırılar yoğunlaştı... Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e petrol taşıyan Yunan gemisini vurdu... ile ilgili etiketler İsrail Yunanistan Husiler
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.