Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçları ne zaman?

Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçları ne zaman? Dün akşam tamamlanan Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final aşamasının ardından yarı finale kalan takımlar belli oldu. Oldukça çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçların oynandığı bu aşamada alınan sonuçlar ise oldukça sürprizdi. Şimdi ise gözler Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçlarına çevrildi. Peki hangi takımlar yarı finale kaldı? Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçları ne zaman? İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçları ne zaman? Dün akşam Cüneyt Çakır'ın yönettiği nefes kesen Manchester City - Tottenham maçının ardından tamamlanan Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final müsabakalarının ardından gözler Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçlarına çevrildi. Peki sürpriz sonuçların alındığı bu aşamanın ardından yarı finale hangi takımlar kaldı? Şampiyonlar Ligi yarı final maçları ne zaman? Hangi kanalda yayınlanacak? İşte yarı finale kalan takımlar ve tüm ayrıntılar...

Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçları ne zaman?

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HANGİ TAKIMLAR YARI FİNALE KALDI?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale doğru yaklaşılırken yarı finale kalan takımlar dün akşam tamamlanan karşılaşmaların ardından belli oldu.

Çeyrek final turunun tamamlanmasıyla birlikte Ajax, Tottenam, Barcelona ve Liverpool, yarı final biletini cebine koydu. Kalan dört takım, Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için kıyasıya mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Hollanda temsilcisi Ajax, İngiliz ekibi Tottenham ile eşleşirken geçen sezonun finalisti Liverpool ise Barcelona'nın rakibi oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL MAÇLARI NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final tarihleri belli oldu. Buna göre yarı finalin ilk ayağı 30 Nisan - 1 Mayıs tarihlerinde, rövanşlar ise 7 - 8 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final programı şu şekilde;

Tottenham - Ajax / 30 Nisan Salı - TSİ 22:00

Barcelona - Liverpool / 1 Mayıs Çarşamba - TSİ 22:00

Liverpool - Barcelona / 7 Mayıs Salı - TSİ 22:00

Ajax - Tottenham / 8 Mayıs Çarşamba - TSİ 22:00

ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA Şampiyonlar Ligi veya kısa kullanımıyla Şampiyonlar Ligi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından her yıl düzenlenen ve UEFA'ya bağlı birinci liglerdeki takımların mücadele ettiği uluslararası futbol turnuvası. UEFA üyesi her ülke şampiyonunun (bazı ülkelerde ilk birkaç sırada yer alan takımların) katıldığı organizasyon, Avrupa'daki en prestijli turnuva konumundadır.

1955'te Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla, çift maçlı eliminasyon sistemiyle düzenlenmeye başladı. Bu dönemde şampiyonaya yalnızca, önceki sezonda ülkesinin en üst seviye ligini şampiyon olarak tamamlamış takımlar katılabilmekteydi. 1991-92 sezonuyla birlikte format değişikliğine gidilerek lig usulüyle düzenlenen grup aşaması da turnuvaya eklendi. 1992-93 sezonuyla birlikte organizasyonun adı günümüzdeki şekliyle değiştirildi. 1996-97 sezonuyla birlikte ülke şampiyonlarının yanı sıra, ülkelerin UEFA sırasına göre liglerini şampiyonun ardında tamamlayan bazı takımlar da turnuvaya katılmaya başladı. Günümüzde, bir sezonda aynı ülkeden en fazla beş takım mücadele edebilmektedir. Ligdeki pozisyonu gereğince Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımların ardındaki takımlar ise, Şampiyonlar Ligi'nin bir alt seviyesi olan UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmektedir.

Günümüzdeki formata göre turnuvanın bir sezonu temmuz ortalarında başlar. Çift maçlı eliminasyon sistemiyle gerçekleştirilen üç ön eleme turu ve bir play off turu sonrasında, lig usulüyle oynanan grup aşamasına geçilir. 22 takım direkt olarak grup aşamasında turnuvaya dahil olurken, önceki turlardan gelen 10 takımın eklenmesiyle toplamda 32 takım bu aşamada yer alır. 4'er takımdan oluşan 8 grupta oynanan maçlar sonucunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar bir üst tura yükselir, üçüncü sıradaki takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'ne gider. Çift maçlı eliminasyon sistemiyle oynanan eleme aşamasındaki maçlar sonunda, mayıs ayında oynanan tek ayaklı final maçıyla birlikte sezon tamamlanır. Şampiyon olan takım, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanır.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçları ne zaman? ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi Barcelona Liverpool
GÜNÜN VİDEOSU

Kağıthane'de çekiçli maganda dehşeti! Aracın önünü kesip saldırdılar

Trafikte seyreden akü ustası Ercan Kızılaslan, aynı sanayi sitesinde akü işi yapan husumetlileri tarafından önü kesilerek çekiçli ve sopalı saldırıya uğradı. Saldırı anları cep telefonu kamerasına yansıdı.