Şampiyonlar Ligi'nde günün özeti

Borussia Dortmund'un üst tur biletini cebine koyduğu Şampiyonlar Ligi gecesinde Legia Varşova, Real Madrid'e beklenmedik bir şok yaşattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları bu akşam oynanan sekiz karşılaşma ile tamamlandı.

Sadece bir karşılaşma haricinde her maçta gol veya gollerin atıldığı gecede en büyük sürprizi ise, Legia Varşova karşısına mutlak favori olarak çıkan Real Madrid yaşadı.

Madrid'in kayıp yaşadığı gecede Sporting'i deviren Borussia Dortmund ise son 16 turuna kalmayı garantiledi.

İşte Devler Ligi'nde Çarşamba gecesinin sonuçları...

E Grubu

Monaco, II. Louis Stadı'nda ağırladığı CSKA Moskova'yı 3-0'lık skorla çok rahat geçerken, Radamel Falcao attığı iki golle yıldızlaştı. Kolombiyalı yıldız, bu maçla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde 2450 günlük gol orucunu da bozmuş oldu.

Gruptaki diğer maçta Tottenham, Bayer Leverkusen'i Wembley'de konuk etti ve bu stattaki hayal kırıklığını sürdürdü. Almanlar ikinci yarıda buldukları golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldılar.

Bu sonuçlarla Monaco 8 puanla liderlik koltuğunda, Leverkusen ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı. Tottenham ise 4 puanla üçüncü sırada kaldı.

F Grubu

Gecenin en flaş sonucu F Grubu'nda alındı. Real Madrid, seyircisiz oynanan maçta Legia Varşova karşısında henüz 57. saniyede öne geçti, ilk yarıda skoru 2-0'a getirdi. Fakat soyunma odasına 2-1'lik skorla yenik giren Polonya ekibi ikinci yarıda 3-2'lik üstünlükle rakibini şoka uğrattı! Zinedine Zidane'ın ekibi mücadeleden 3-3'lük beraberliği kurtardı ama son derece sürpriz bir puan kaybına uğramaktan kurtulamadı.

Grubun diğer maçında Borussia Dortmund, Aubameyang'ın kadro dışı bırakılması nedeniyle tribünden takip ettiği maçta Sporting'i 1-0 yendi ve Real'in puan kaybını iyi değerlendirdi.

Bu sonuçların ardından gruptan çıkmayı garantileyen Dortmund 10 puanla liderlik koltuğunda, Real Madrid ise 8 puanla ikinci sırada yer aldı.

G Grubu

Leicester City gruptaki ilk puan kaybını Kopenhag deplasmanında yaşadı. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Diğer maçta ise Porto, Club Brugge'ü 1-0 devirdi ve ikinci tur için kritik bir üç puanı cebine koydu.

Grupta Leicester 10 puanla lider, Porto ise 7 puanla ikinci sırada.

H Grubu

Bu grupta gecenin kârlı takımı Sevilla oldu. İspanyollar, Dinamo Zagreb'i 4-0 gibi farklı bir skorla geçerken, Juventus'un Lyon karşısında 1-0 öne geçtiği maçı 1-1'lik eşitlikle bitirmesi sayesinde liderlik koltuğuna kuruldu.

Grupta alınan sonuçların ardından Sevilla 10 puanla liderlik koltuğunda, Juventus ise 8 puanla ikinci sırada yer aldı. 4 puanı bulunan Lyon ise üçüncülüğünü korudu.

Şampiyonlar Ligi'nde günün özeti ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Ayvalık'ta Atatürk heykeline balyozla saldıran şahsı vatandaşlar etkisiz hale getirdi

Ayvalık'ta Atatürk heykeline çıkarak elindeki balyozla saldıran M.Ç. isimli şahıs, vatandaşların müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu.