Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu ABD’de kazada yaşamını yitirdi

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp’in en büyük oğlu kıdemli fırlatma mühendisi 31 yaşındaki Yiğit Tokbey, Amerika’da yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçı Yiğitalp ve Tokbey ailelerini büyük üzüntüye sevk eden olayın, California Santa Barbara’da bir motor kazası sonucu meydana geldiği ifade edildi. Talihsiz mühendis Yiğit Tokbey’in Adana’da toprağa verileceği öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada, genç Türk uzay mühendisi yaşamını yitirdi.


OTOYOLDA ZİNCİRLEME KAZA MEYDANA GELDİ


California’nın Santa Barbara Lehri’nde Orcutt adlı yerin yakınlarında meydana gelen olayın çok sayıda aracın çarpışması sonucu oluşan zincirleme kaza ile olduğu ortaya çıktı.California’da gündeme oturan kazada kaç kişinin öldüğü ve yaralandığının açıklanmadığı ve kazanın kesin nedeninin ise halen araştırıldığı kaydedildi.

Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu ABD’de kazada yaşamını yitirdi

Kazada yaşamını yitiren ve çok iyi yetişmiş genç Türk mühendisi olduğu belirtilen Yiğit Tokbey’in ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketinin Lompoc'taki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nde kıdemli fırlatma mühendisi olarak görev yaptığı ifade edildi. Mühendis Tokbey’in çalıştığı şirketin Falcon 9,  Falcon Heavy,  Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu bildirildi.

TALİHSİZ TÜRK MÜHENDİS ÜNLÜ SANATÇI HÜLYA YİĞİTALP’İN EN BÜYÜK ÇOCUĞU İDİ

Öte yandan ABD’de kullandığı motor ile zincirleme kazada yaşamını yitiren Yiğit Tokbey’in, podyumların eski başarılı mankenlerinden, ayrıca sinema ve günümüzün ünlü sahne sanatçısı Hülya Yiğitalp ile işadamı Rıfat Tokbey’in en büyük çocukları olduğu öğrenildi. Bu arada 31 yaşındaki talihsiz uzay mühendisi Yiğit Tokbey’in cenazesinin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilerek, babasının memleketi Adana’da toprağa verileceği öğrenildi.

Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu ABD’de kazada yaşamını yitirdi - Resim : 2


HÜLYA YİĞİTALP KİMDİR?


İlk olarak 1977 yılında Ankara’da podyuma çıkan Hülya Yiğitalp, hemen ardından zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve eşi Emel Korutürk girişimleri ile Türkiye-Finlandiya dostluk ziyaretleri nedeniyle Türkiye’yi tanıtım amacıyla Türk Sefaretinde düzenlenen defilede Milli Manken olarak yer aldı. Yiğitalp Finlandiya’dan Türkiye’ye döner dönmez, aynı ay içinde, Suudi Arabistan’da Kral Faysal’ın kızkardeşi Prenses Fevziye’ye Türk Sefaretinde yapılan bir defileye tekrar ”Milli manken” sıfatı ile katıldı. Yiğitalp döneminin ünlü mankenleri Manolya Onur ve Nuran Işık ile podyumu paylaşmıştı. Yiğitalp 35 yaşında mesleğinin en zirvesindeyken aşık olmuş, evlenerek mesleği bırakıp Adanaya yerleşmişti. Bu evlilikten Yiğit, Fırat ve Asya adlı üç çocuğu olan ünlü sanatçı Hülya Yiğitalp İstanbul’da yaşıyor. Sanatçı Yiğitalp’in eğitim gören çocuklarını görmek için Amerikaya gidip geldiği biliniyor.

Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu ABD’de kazada yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.