Sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda 5,4 geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, sanayi üretimi aylık bazda yüzde 1,6 gerilerken, üretim, geçen yıla göre ise yüzde 5,4 düştü. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı.

  1. Sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda 5,4 geriledi

    Sanayi üretimi aylık yüzde 1,6, yıllık yüzde 5,3 düşüş kaydetti.

    Ağustos ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 azaldı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,4 geriledi ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,6 arttı.

    Ağustos ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,4 geriledi. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,2 azaldı.
Sanayi üretimi ağustos ayında yıllık bazda 5,4 geriledi ile ilgili etiketler ekonomi TÜİK
GÜNÜN VİDEOSU

Tabuttan gelen ses sonrası Halit Bayşu için ikinci cenaze töreni; "Açın diye vuruyordu"

Fatih'te dün kılınan cenaze namazı sırasında tabuttan gelen sesler üzerine yaşadığı anlaşılan ve derhal hastaneye götürülen 80 yaşındaki Halit Bayşu'nun bu kez kesin öldüğü anlaşılmıştı. Bayşu için bugün ikinci kez cenaze töreni düzenlendi. Kızı, "Tık tık vuruyordu, açın diyordu" şeklinde konuştu.