23 Şubat'ta başlayan süreçte, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından yerleşim yerlerini temel alarak hazırlanan kamu görevlileri listesinden sandık kurulu başkanları ve üyeleri ad çekme yöntemiyle belirlenecek. Bu kişiler arasından herhangi bir engel bulunmayanlar, SEÇSİS'e kaydedilecek.
24 Şubat'ta siyasi partilerin sandık kurullarındaki üye listelerini vermesi sona erecek ve aynı tarihte ad çekme işlemi gerçekleştirilecek. İlçe seçim kurulları ise siyasi partilerin ve bağımsız adayların ticari amaçlı ilan ve reklam yerlerini belirleyip duyuracak.
25 Şubat'ta ise sandık kurulu üyelerinin SEÇSİS'e kaydedilmesi başlayacak.
SANDIK GÖREVLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL?
2024 seçimlerinde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri de netleşti. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL, ve bina sorumlularına 2.936 TL ödeme yapılacak.
SANDIK GÖREVLİSİ NE YAPAR?
Seçim görevlilerinin sorumlulukları arasında oy kullanma yerlerinin belirlenmesi, hazırlanması, oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi, oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması, seçmenlerin kimlik doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi, oy sayımı ve sonuçların duyurulması gibi önemli görevler bulunmaktadır.