Şanlıurfa'daki barınaktan kuduz köpekleri kaçırarak Ankara'ya götüren Buket Özgünlü gözaltına alındı!

Şanlıurfa'daki barınaktan kuduz hastalıklı köpekleri kaçırarak Ankara'ya götüren Buket Özgünlü gözaltına alındı.

Sosyal medyada bir kullanıcı, Şanlıurfa'daki barınaktan çok sayıda sokak köpeğini aracına alarak Ankara'ya doğru götürdüğünü söyleyen bir video paylaşmıştı. 

Ankara Valiliği de 'hastalık taşıyan köpeklerin Ankara'ya getirildiği' yönündeki iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini bildirmişti.

Valilik son açıklamasında yerleri tespit edilen hayvanların karantinaya alındığını ve getiren kişilerin yakalandığını duyurdu.

Gelen son dakika haberine göre Şanlıurfa'daki barınaktan kuduz hastalıklı köpekleri kaçırarak Ankara'ya götüren şahıs gözaltına alındı. 

 

Valilikten yapılan açıklamada, "Hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, 2 ismin "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından gözaltında olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'daki barınaktan kuduz köpekleri kaçırarak Ankara'ya götüren Buket Özgünlü gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Ankara Şanlıurfa köpek
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.