Sarıyer bu pankartlı mesajı konuşuyor!

Sarıyer'de çöp konulması tartışmasında Murat Serter adlı 30 yaşında ki genç öldürüldü. Büyük üzüntü ile tepki çeken olay sonrası, 10 aylık evli ve baba olmayı bekleyen Serter'in öldürülmesi protesto edildi. Cinayeti yürüyüş yaparak protesto eden Serter’in yakınları, bugün Sarıyer’de ana caddeye, ”Yanımızda duranları, Binbir oyun kuranları, Sırtımızdan vuranları, Gördük bugün EYVALLAH.” yazılı dev pankart astı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Sarıyer'de 26 Ağustos’ta meydana gelen cinayet, ilçede bulunan esnaf ve halk arasında üzüntü yarattı.

Sarıyer bu pankartlı mesajı konuşuyor!

ÇÖP KOYMA TARIŞMASI YÜZÜNDEN GENÇ BİR ESNAF ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde ,26 Ağustos Pazartesi gecesi, saat:02:40’de bir cinayet olayı meydana gelen geldi. İddialara göre, Murat Serter meydana yakın yerde bir cafe açtı. Serter'in, yan komşusu olan Ardahanlı dürümcü, çöplerini arka bahçesine koyuyordu. Koku olduğu şikayetleri üzerine, çöplerin başka yere konulması tartışmasında Serter, komşusu ile önce sözlü tartıştı, sonra da kavga etti. Komşu dürümcü bu olay sonrası, yine Sarıyer’de bulunan bir başka Ardahanlı dürümcü yakını olan Ersay Y.’ye giderek araya girmesini istedi. Cafe sahibi Murat Serter ile kavga ettiği dürümcüyü barıştırmak isteyen Ersay Y.(47) iki tarafı biraraya getirdi ve uzlaştırarak ayrıldı. Ancak bu durumdan memnun olmayan Murat Serter, tekrar komşusu dürümcüye giderek, bu kez orada bir çalışanı darp etti.

Sarıyer bu pankartlı mesajı konuşuyor! - Resim : 2

İKİ TARAFI BARIŞTIRAN DÜRÜMCÜNÜN OĞLU MURAT SERTER’İ BIÇAKLADI

Bu ikinci olay sonrası Murat Serter’in komşusu olan dürümcü tekrar yakını olan Ersay Y.’nin dükkanına giderek durumu anlattı. Bunun üzerine Ersay Y. yanına oğlunu ve yakınlarını alarak Murat Serter’in cafe dükkanına gitti. Burada başlayan son tartışma kısa sürede silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Serter kavga sırasında aldığı 6 bıçak ve kurşun yaralarıyla hayatını kaybetti. Kavgaya karışan şüpheliler daha sonra olay yerinden kaçtı. Cinayetten sonra, olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüpheliler arasında bulunan Berkin Ersay Y.'nin (22) olay sırasında bir elinde bıçak diğer elinde silah olduğunu ve Murat Serter'i öldürdüğünü tespit etti. Ekipler, yapılan operasyonda Berkin E.Y'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilere yönelik aramada, 4 tabanca ve bir adet bıçak ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan cinayet şüphelisi şüphelilerin toplam 42 suç kaydı olduğu tespit edilirken; Serhat K.(29), Ersay Y.(47), Berkin Ersay Y.(22), Turan M.(53), Ali İbrahim A.(26), Nuray A.(39), Pınar Ö.(39) ve Erkin Y.(28) polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede cinayeti iddia edilen Berkin Ersay Y.tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sarıyer bu pankartlı mesajı konuşuyor! - Resim : 3

SARIYER ÖLDÜRÜLEN MURAT SERTER’İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERE DEV PANKART ASTI

Sarıyer’de büyük şok yaratan Murat Serter'in ölümü sonrası, arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar, cinayeti protesto etti. Kalabalık grup yürüyüş sırasında zaman zaman, ”Murat'a uzanan eller kırılsın.” ve “Yiğit Murtar Serter” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşün ardından Murat Serter için lokma dağıtıldı. Öte yandan, Sarıyer'de büyük üzüntü ve tepki çeken olay sonrası, 10 aylık evli olan ve baba olmayı bekleyen Murat Serter'in arkadaşları, bugün ana caddeye, ”Yanımızda duranları, Binbir oyun kuranları, Sırtımızdan vuranları, Gördük bugün EYVALLAH.” yazılı dev pankart astı.

Sarıyer bu pankartlı mesajı konuşuyor! - Resim : 4

 

 

Sarıyer bu pankartlı mesajı konuşuyor! ile ilgili etiketler İstanbul Sarıyer cinayet
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.