Sauron Kimdir? Sauron Neden Göz Şeklinde, Yüzüğünde Ne Yazıyor?

Bugün sosyal medyanın gündeminde Sauron vardı. Sauron J. R. R. Tolkien'in hayali olan Orta Dünya evreninde Melkor'un hizmetkarı ya da Yüzüklerin Efendisi olarak anılan kötü bir maia olarak biliniyor. Peki Sauron neden göz şeklinde, yüzüğünde ne yazıyor? İşte detaylar...

Yüzüklerin Efendisi kitabından hatırlanan Sauron karakteri günün en çok konuşulan konularının başında geliyor. Sosyal medya kullanıcıları Sauron kimdir, yüzüğünde ne yazıyor sorularına yanıt aradı.

SAURON KİMDİR?

Sauron, J. R. R. Tolkien'in hayali olan Orta Dünya evreninde Melkor'un hizmetkarı ya da Yüzüklerin Efendisi olarak anılan kötü bir maia olarak biliniyor.

Sauron Yüzüğünde Ne Yazıyor?

The Rings of Power: Yüzüklerin Efendisi'nde yer alan Sauron'un yüzüğünde şu cümleler yazar: Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Sauron - Orta Dünya - Yüzüklerin Efendisi - Sauron Kimdir?

Sauron neden göz şeklinde sorusu da akıllardaydı. Kitapta Sauron'un canlı kanlı bir bedeni var. Göz ise aynı Saruman'ın Eli gibi bir simge olarak kullanılıyordu. Ancak filmde Barad-dûr'da büyük alevden bir göz olarak temsil edildi Sauron. Aslında bedenen çok güçsüz olduğu için kulesinden hiç çıkmıyor.

Sauron Kimdir? Sauron Neden Göz Şeklinde, Yüzüğünde Ne Yazıyor? ile ilgili etiketler sauron kimdir sauron neden göz şeklinde