Seçmen kağıtları dağıtıldı mı? Seçmen kağıdınız gelmezse ne yapacaksınız? YSK’nın açıklamasında önemli detay…

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kala seçmen bilgilerine olan talep de arttı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için hazırladığı takvimde seçmen kağıtlarının dağıtılacağı tarihi açıkladı. Peki, seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak ve nereden temin edilebilecek? İşte bilmeniz gereken tüm detaylar...

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni heyecanla beklerken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılacağı tarihi açıkladı. Seçmen bilgilerine ilişkin araştırmalar hız kazanırken, birçok kişi bu belgeleri ne zaman ve nereden temin edebileceğini merak ediyor. Peki seçmen kağıtları ne zaman elinize geçecek? Seçmen kağıdı eline geçmeyenler ne yapmalılar? İşte tüm detaylar…

SEÇMEN KAĞITLARI DAĞITIMI İÇİN KRİTİK TARİH

Seçmen kağıtları dağıtıldı mı? Seçmen kağıdınız gelmezse ne yapacaksınız? YSK’nın açıklamasında önemli detay…

YSK bu sorulara yanıt olarak seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımının 7 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanacağını açıkladı. Ancak, kağıtlarını henüz almamış olanlar için e-devlet uygun bir çözüm sunuyor. Seçmenler, e-Devlet Kapısı'nı ziyaret edip arama kutusuna "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazarak sisteme erişebilir ve yurt içi seçmen kütüğündeki bilgilerini görüntüleyebilirler.

Seçim takviminin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından YSK, seçmen kağıtlarının seçmenlere ulaştırılacağı tarihi açıkladı. YSK tarafından açıklanan seçmen takvimine göre seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı 7 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanacak. Seçmen bilgi kâğıdı eline ulaşmayanlar e-devlet üzerinden nerede oy kullanabileceklerini öğrenebilirler.

E-DEVLET’TEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Seçmen kaydı sorgulamak için http://www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet Kapısı'nı ziyaret ederek sayfanın üst kısmında yer alan "Giriş" linkine tıklayabilir. Ardından ana sayfada yer alan arama kutusuna "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazarak Kimlik Doğrulama Yöntemi'ne tıklayıp ekrandaki yönergeleri takip ederek sisteme erişebilirler. Sisteme erişim sağlandıktan sonra yurt içi seçmen kütüğündeki bilgiler ekranda görüntülenecektir.

Sonuç olarak, seçmen kağıtlarının dağıtımı için kesin tarih olan 7 Mayıs 2023'ün bilinmesi ve eline ulaşmayanların nerede oy kullanabileceklerini öğrenmek için e-devlete erişmeleri önemlidir.

Seçmen kağıtları dağıtıldı mı? Seçmen kağıdınız gelmezse ne yapacaksınız? YSK’nın açıklamasında önemli detay… ile ilgili etiketler YSK 2023 Seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.