Seda Akgül kimdir? Kaç yaşında? 4 Kadın Zamanı Seda Akgül programları
Kanal D ekranlarında başlayacak olan ''4 Kadın Zamanı'' programı vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Programla ilgili merak edilen diğer bir konu ise, ''4 Kadın Zamanı'' programının sunucularından Seda Akgül'ün hayatı ile ilgili detaylar. Seda Akgül kimdir? Hangi programları sundu? Tüm detaylarıyla haberimizde.
Seda Akgül, programlarıyla oldukça popüler olan bir sunucu. Şimdi, Kanal D ekranlarında başlayacak olan ''4 Kadın Zamanı'' programı sunucularından biri olacak. Seda Akgül'ün hayatı ve sunduğu programlar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Seda Akgül kimdir? Hangi programları sundu? Tüm detaylarıyla haberimizde...
SEDA AKGÜL KİMDİR?
Seda Akgül 17 Haziran 1971'de Ankara'da doğmuştur. Türk sunucu ve akademisyen ve yazardır. TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümlerini bitirdikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'nda mütercim tercümanlık eğitimi alarak görev yapan Seda Akgül, İsveç Üniversitesi'nin bursu ile Brüksel'de Avrupa Birliği Gazeteciliği okumuş, Amerikan sivil toplum örgütlerinin seçimi ile 2004 yılında Geleceğin Toplum Lideri olarak Washington’da staj görmüştür.
TRT sınavlarını kazanarak spikerliğe başlayan Seda Akgül, kuruluşundan itibaren TV 8’de görev almıştır. Avrupa Birliği'ne Doğru ve Savaş Bağdat Yolunda gibi dış politika programlarını hazırlayıp sunmanın yanında uzun yıllar yaptığı ana haber bülteni spikerliği ile de tanınmaktadır. Işık Üniversitesi’nde 2004-2007 arasında İngilizce verdiği medya dersleri ile de akademisyenlik görevini devam ettirmiştir.
TV 8 ekranlarında, hafta sonu sabah kuşağında Erken Baskı isimli programı hazırlayıp sunarak, eleştirmenlerin ve izleyicilerin beğenisini toplayan Seda Akgül 17 Eylül 2012 tarihinde yeni yayın döneminde Star TV'ye geçerek sabah haber kuşağı programı sunmaya başlamıştır. Ağustos 2014'te kanaldan ayrılmış ve bir reality show sunmak için Kanal D'ye geçmiştir. 2016 yılında Avram Habib ile evlendi. 2016 Temmuz'da boşandı. Kısmetse Olur isimli reality show programını sundu. Dişilik mi Kişilik mi ve Ruh Öküzü mü Ruh İkizi mi isimli iki adet çok satan kitabın yazarıdır.
Seda Akgül bu sezon (2018) 4 Kadın Zamanı isimli programla ekranlarda…
DÖRT KADIN ZAMANI
4 farklı kadın, olaylara, gündeme ve öne çıkan haberlere 4 farklı bakış açısıyla yeni pencereler açacak. Hande Ataizi, Derya Tuna, Seda Akgül ve Eylül Öztürk hayata dair hemen her şeyi ekrana taşıyacaklar.
T Company yapımcılığını üstlendiği programda; Nabzın hiç düşmediği, sürprizlerin ve usta aşçının sunumuyla nefis yemek tariflerinin yer aldığı programda; ünlü konuklar ağırlanacak. Canlı, heyecanlı ve yepyeni bir program sizleri bekliyor.
TELEVİZYONUN TARİHİ
Televizyon, modern dünyada evlerin böylesine ayrılmaz bir parçası haline geldi ki, televizyonu olmayan bir hayat hayal etmek zor. Televizyon, her yaştan insana eğlence imkanı sağlıyor. Üstelik, sadece eğlence için değil, aynı zamanda TV, reklamcılık ve farklı alanlar için değerli bir kaynaktır.
Bugün gördüğümüz ve tanıdığımız televizyon, her zaman bu şekilde değildi. Televizyon tarihine ve bunun nasıl oluştuğuna kısaca bir göz atalım.
TELEVİZYON TARİHİNİN ZAMAN ÇİZELGESİ
Çeşitli insanlar tarafından elektrik ve radyo alanında yapılan farklı deneyler, televizyon icadı için temel oluşturan temel teknolojilerin ve fikirlerin geliştirilmesine yol açtı.
1800'lerin sonlarında, Almanya'da bir öğrenci olan Paul Gottlieb Nipkow, televizyonun ilk mekanik modülünü geliştirdi. Dönen bir metal disk yardımı ve teller yoluyla görüntü göndermeyi başardı. Bu teknolojiye 18 satırlık çözünürlüğe sahip olan 'elektrikli teleskop' deniyordu.
1907'de iki ayrı mucit İngiltere'den Campbell-Swinton ve Rus bilim adamı Boris Rosing, yeni bir televizyon sistemi oluşturmak için mekanik tarayıcı sistemine ek olarak katot ışını tüpünü kullandılar.
Nipkow ve Rosing'in deneylerinden, mekanik televizyon ve elektronik televizyon olmak üzere iki tür televizyon sistemi ortaya çıktı.
MEKANİK TELEVİZYON TARİHİ
1923 yılında, Charles Jenkins adlı bir Amerikalı mucit, ilk pratik mekanik televizyon sistemini keşfetmek için Nipkow'un disk fikrini kullandı. 1931 yılına gelindiğinde, Radiovisor Model 100 tam bir kitte mekanik bir televizyon olarak satılıyordu.
1926'da, John Logie Baird olarak bilinen bir İngiliz mucidi Jenkins'den biraz sonra, hareketli resimlerin Nipkow tarafından başlatılan mekanik disk sistemi ile iletilmesini sağlayan ilk kişi oldu. Ayrıca ilk kez TV stüdyosunu başlattı.
1926'dan 1931'e kadar, mekanik televizyon sisteminde bir çok yenilik yaşandı.
ELEKTRONİK TELEVİZYON TARİHİ
1907'de Swinton'un elektronik televizyonlar için katot ışını tüpü ile yaptığı deneyler büyük bir potansiyel taşıyor ancak gerçekliğe dönüştürülmemiştir. Son olarak, 1927'de Philo Taylor Farnsworth, Swinton'un fikirlerine dayanan bir elektronik televizyon modelini keşfedebildi.
Deneyleri, sadece 14 yaşındaki küçük bir çocukken başlamıştı. Philo, 21 yaşına geldiğinde, dönen diskler ve mekanik televizyonun diğer mekanik yönlerini ortadan kaldıran ilk elektronik televizyon sistemini yaratmıştı. Böylece tüm modern TV'lerin temelini oluşturan televizyon sistemi ortaya çıktı.
Tüm erken televizyon sistemleri siyah-beyazydı; renkli televizyon daha sonra icat edildi. 1900'lü yılların başında televizyonun erken icatından bu yana, tarih televizyon alanında birçok ilke imza attı.