Selçuk Bayraktar Kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Hangi okullarda okudu? Başarıları neler?

Selçuk Bayraktar Kimdir? Türkiye’nin ilk milli Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarlarından olan Selçuk Bayraktar, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Okuduğu okullar ve aldığı ödüllerin yanı sıra mütevazi kişiliğiyle takdirleri üzerine topluyor. Selçuk Bayraktar ne okudu? Gibi soruların cevapları araştırılmaya devam ediyor. İşte Selçuk Bayraktar kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Hangi okullarda okudu? Başarıları neler?

Selçuk Bayraktar Kimdir? Okuduğu okullar ve aldığı ödüllerin yanı sıra mütevazi kişiliğiyle takdirleri üzerine topluyor.Türkiye’nin ilk milli Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi Bayraktar TB2’nin mimarlarından olan Selçuk Bayraktar, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Selçuk Bayraktar ne okudu? Gibi soruların cevapları araştırılmaya devam ediyor. İşte Selçuk Bayraktar kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Hangi okullarda okudu? Başarıları neler? Sorularının cevapları haberimizde...

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Türkiye'nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar, Baykar Teknik Müdürlüğü (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

HAYATI

Selçuk Bayraktar, 1979 İstanbul-Sarıyer'de doğmuştur. İlk öğrenimini Sarıyer İlköğretim İlkokulu'nda tamamlayıp, 1997 yılında Robert Kolej'den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania'nın (UPenn) GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Elektrik Mühendisiği Bölümünde Upenn'de sürdürdü. Araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA'ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi almıştır. MIT'deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. 2006'da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını almıştır.

Danışman hocasının Georgia Institute of Technology'ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla doktora çalışmalarına Georgia Tech'de devam etmiştir. 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerine destek olmak maksadıyla doktora çalışmalarını yarım bırakarak 2007 yılında Türkiye'ye dönüş yapmıştır.

2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri'nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Selçuk Bayraktar, kurucusu olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nda (T3 Vakfı) yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanın teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılmalarını sağlamak için çalışmaktadır. T3 Vakfı bünyesinde stratejik önemi yüksek, küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlere yönelik girişim, araştırma-geliştirme ile projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek için çalışmalar yürütmektedir. Bayraktar, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu gerçekleştirmek için vakfın bilimsel çalışmalarına Mütevelli Heyeti Başkanı olarak liderlik etmektedir. Ayrıca Milli Teknoloji Hamlesi için çok kritik olduğunu düşündüğü Havacılık ve Uzay tutkusunu tüm topluma yayma maksadıyla ülkemizin ilk ve tek havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST'i ekibi ve paydaş kurumlar ile birlikte düzenlemektedir. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile 2016 yılında evlenen Bayraktar, bir çocuk babasıdır. Hususi pilot lisansına sahiptir.

BAŞARILAR

Milli Havacılık rekorlarına imza atan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı Sistemi'nin güdüm ve kontrol sistemi tasarımı
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk Milli İHA olma ünvanına sahip Bayraktar Mini İHA'nın tasarımı
Bayraktar TB2 İHA Sistemi ile Milli Füze atışının başarıyla tamamlama (Türk Patent Enstitüsü Tescil No: 2015 03023)
Türkiye'nin ilk döner kanat İHA Sistemi Malazgirt İHA'nın tasarımı
Türkiye'nin ilk TİHA (Tarruzi İnsansız Hava Aracı) Sistemi Bayraktar AKINCI'nın tasarım ve geliştirilmesi

ÖDÜLLER VE TEŞEKKÜRLER

Robot Teknolojileri Zirvesi (2012) Türkiye'nin ilk yerli insansız hava aracını yaptığı için teşekkür plaketi
Avrasya Bir Vakfı'nın Türk kültür dünyasına verdiği fevkalade hizmetleri münasebetiyle sunduğu teşekkür plaketi
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı teşekkür plaketi
iTÜ IEEE Öğrenci kolu tarafından düzenlenen Projekent 2011 katkısı
Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatro-Tek '11 Etkinliği Katılımı ve Teşekkür Belgesi
YTÜ 3. Savunma Sanayi Günleri Etkinliği Katılımı
Yıldız Teknik Üniversitesi DBF (Yap Tasarla Uçur) Takımı Teşekkür Plaketi (17 Mart 2015)
Future Flight Design Yarışması Jüri Üyeliği ve Bilimsel Danışmanlık, Hava Harp Okulu, FFD 2013

PATENTLERİ

Hava Araçları İçin Otomatik İniş-Kalkış Sistemi (Türk Patent Enstitüsü 2015/07928)
Değişen Çalışma Şartlarını Algılayabilen Elektromekanik Servo Motor Kontrollü Eyleyici Sistemi Ve Kontrol Metodu (Türk Patent Enstitüsü 2015/14111)
Üç Yedekli Uçuş Kontrol Sistemi (Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2015-00693)
Ekg Cihazı (Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2015-00693)

Selçuk Bayraktar Kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Hangi okullarda okudu? Başarıları neler? ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar SİHA İHA selçuk bayraktar kimdir selçuk bayraktar ne okudu