Semih Yalçın kimdir, nereli, ne iş yapıyor, nerelerde görev aldı?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) önemli isimlerinden biri olan Semih Yalçın, partinin Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Semih Yalçın’ın hayatı, kariyeri ve kişisel bilgileri kamuoyu tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Bu bağlamda 'Semih Yalçın kim?' veya 'Semih Yalçın ne yaptı?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Semih Yalçın kimdir, nereli, ne iş yapıyor, nerelerde görev aldı? İşte, Semih Yalçın'ın hayatı hakkında merak edilenler...

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) önemli figürlerinden biri olan Semih Yalçın, Sinan Ateş olayıyla gündeme geldi. Semih Yalçın’ın yaşam öyküsü, mesleki kariyeri ve kişisel bilgileri halk arasında büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor. Bu bağlamda, "Semih Yalçın kimdir?" veya "Semih Yalçın ne yaptı?" gibi sorular, arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, Semih Yalçın kimdir, nerelidir, hangi işleri yapmaktadır, ve hangi görevlerde bulunmuştur? İşte, Semih Yalçın'ın yaşamı hakkında bilinmesi gerekenler...

Semih Yalçın kimdir, nereli, ne iş yapıyor, nerelerde görev aldı?

SEMİH YALÇIN KİMDİR?

Edip Semih Yalçın, 26 Mart 1958 tarihinde Sivas'ın Gemerek ilçesinde dünyaya geldi. Babası Kamuran ve annesi Zekiye’nin oğlu olarak hayata gözlerini açan Yalçın, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1975 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gaziantep Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği bölümüne başladı. Aynı dönemde Gaziantep Ülkü Ocakları İl Sekreteri olarak da görev aldı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi’nde akademik kariyerine adım atan Semih Yalçın, 1990 yılında doktor unvanını aldı ve 1991 yılında aynı üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak atandı. Gazi Üniversitesi’nde doçent ve profesör unvanlarını da alan Yalçın, çeşitli idari görevlerde bulundu. 1996-1997 yılları arasında Dekan Yardımcılığı, 2001-2004 yılları arasında Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve 2002-2005 yılları arasında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlendi. Yalçın’ın çok sayıda yayınlanmış makalesi ve 4 kitabı bulunmaktadır.

SEMİH YALÇIN HANGİ PARTİLERDE GÖREV ALDI?

2006 yılında MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan Semih Yalçın, 2010 yılında Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2011 yılında Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, 2013 yılında ise Medya Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Bu görevini halen sürdürmektedir.

Semih Yalçın, 1999-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı yapmış ve 2007 genel seçimlerinde MHP Sivas Milletvekili adayı olmuştur ancak seçilememiştir. 2011 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili olarak meclise girmiş, 25. ve 26. Dönemlerde ise İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır.

İyi düzeyde İngilizce bilen Semih Yalçın, evli ve dört çocuk babasıdır.

 
Semih Yalçın kimdir, nereli, ne iş yapıyor, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler MHP Semih Yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Adana Demirspor taraftarları sokaklara döküldü: Murat Sancak'a tepki!

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor taraftarları, kulüp başkanı Murat Sancak ve yönetimi protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde bir araya gelen Mavi-Lacivertli taraftarlar, kulüp tesislerine kadar yürüdü.