Serhat Akın kumar borcu yüzünden mi vuruldu?

Program çıkışı silahlı saldırıya uğrayan Serhat Akın'ın kumar borcu yüzünden vurulduğu iddia edilmişti. Avukatı Savaş Adalet konu ile ilgili tüm detayları anlattı.

Serhat Akın geçtiğimiz günlerde program çıkışı silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı nedeniyle gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklanmış saldırı emrinin ise Gürcistan'dan verildiği belirtilmişti. 

Akın'ın vurulması sonrasında en çok konuşulan iddialardan biri de kumar borcu nedeniyle saldırıya uğramasıydı. Kanal D Haber'e konuşan avukat Savaş Adalet iddialar hakkında açıklama yaptı. 

Kumar borcu iddiaları ile ilgili açıklama yapan Adalet, "Kumar borcu değil, yorumları yüzünden vurdular" dedi. 

Serhat Akın'ın avukatı Savaş Adalet'in saldırı hakkında açıklaması şöyle: 

"Yapmış olduğu yorumlar üzerinden etkilenen kişilerin bu olayları yaptığını düşünüyoruz. Serhat Akın'ı ayağından vuran silahı tutan o el ve ona yardım eden 5 kişi sorguda çözüldü. Emniyetin tespitine göre 250 bin lira karşılığında vurdular. Serhat Akın'ın şüphelendiği bir isim yok. Silahlı saldırıda 6 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlandı. Saldırıyla ilgili tek bir iddia vardı. O da Serhat Akın'ın vurulmasının perde arkasındaki neden iddiaya göre kumar. Eski futbolcu iddiaya göre kumar borcunu ödemediği için program çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Ama böyle bir konunun bizim açımızdan aslı astarı yok. Yapılan olayın başka yönlere çekilmesi için kullanılan argümanlardan biridir bu."

Talimatı veren Hasan Şahin 

"İddiaya göre vur talimatını hakkında 4 ayrı yakalama kararı olan Gürcistan'daki firari Hasan Şahin verdi. Tanık ifadesinde Akın'ı vuran Ozan Dalmaz'ın silahlı saldırı talimatını Şahin verdi. Saldırı için 250 bin liraya anlaşıldı dedi. 

Soruşturma dosyasındaki dikkat çeken detaylardan biri de saldırganların haricinde orada başka bir araç içindekilerdi. Araçtakilerin iki görevi vardı. Birinci görevleri motosikletli saldırganların yani ortakların rahatça kaçabilmesi için yolu kapamalarıydı. İkinci görevleri ise eğer motosikletli saldırganlar Serhat Akın'ı vuramayıp ellerinden kaçırırlarsa işte o zaman onlar eski futbolcunun peşine düşecekti. Serhat Akın ise ifadesinde 4 spor yorumcusunun ismini verdi. Eleştirinin biraz üstünde söylemleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu anlamda söylemiştir. Yoksa ifadede geçen kişilerle ilgili bu olayın örtüşmesi anlamında bir şey yok."

 

 

Serhat Akın kumar borcu yüzünden mi vuruldu? ile ilgili etiketler Serhat Akın Saldırı