Serpil Örümcer kimdir, nereli, kaç yaşında, filmleri neler, hangi filmlerde ve dizilerde oynadı?

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden biri olan Serpil Örümcer, son zamanlarda yaşadığı maddi zorluklarla gündeme gelmişti. Örümcer'in Arka Sokaklar dizisine konuk oyuncu olarak katılmasıyla birlikte hayatı ve kariyeri yeniden merak konusu oldu. Peki, Serpil Örümcer kimdir, nereli, kaç yaşında, filmleri neler, hangi filmlerde ve dizilerde oynadı? İşte, Serpil Örümcer hakkında merak edilenler...

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Serpil Örümcer, son dönemde finansal zorluklarla baş başa kaldı ve bu durum gündemde geniş yer buldu. Arka Sokaklar dizisine konuk oyuncu olarak katılmasıyla birlikte, Örümcer'in hayatı ve kariyeri tekrar büyük bir ilgi odağı haline geldi. Peki, Serpil Örümcer kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi filmlerde ve dizilerde rol aldı? İşte, Serpil Örümcer hakkında merak edilenler...

Serpil Örümcer kimdir, nereli, kaç yaşında, filmleri neler, hangi filmlerde ve dizilerde oynadı?

SERPİL ÖRÜMCER KİMDİR?

Serpil Örümcer, 8 Aralık 1952 tarihinde dünyaya gelmiştir. Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından biri olan Örümcer, 1968-1978 yılları arasında "Bayan Bacak" lakabıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuştur.

Örümcer, pop sanatçısı Berkant ile bir çay bahçesinde tanışarak bir dönemin ünlü şarkısı "Samanyolu" ile tanınan bir sanatçı oldu. Ancak, eşinin alkol sorunları sebebiyle bir yıl sonra hamileyken boşanmak zorunda kaldı. Kızı Fulya'yı dünyaya getirdikten sonra müzik kariyerine devam eden Örümcer, toplamda 5 albüm ve 7 adet 45'lik çıkardı.

Daha sonra Batmanlı iş adamı Hasan Ölük ile evlenen Serpil Örümcer, 1969'da İzmir Fuarı'nda en büyük parayı alan sanatçı oldu. Ancak, 1990'larda cilt kanserine yakalanması ve maddi sıkıntılar içine girmesiyle zor bir dönem geçirdi. 2010 yılında evi Dekodizayn programı tarafından yenilenerek iyileştirildi.

Sosyal medya hesabından maddi sıkıntılar yaşadığını ve fotoğraflarını 200 TL karşılığında satacağını duyuran Örümcer, bu süreçte büyük destek ve ilgi gördü. Uzun bir aradan sonra Arka Sokaklar dizisine konuk oyuncu olarak katılarak tekrar izleyici karşısına çıktı.

Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından biri olan Serpil Örümcer'in filmografisinde Ali Baba'nın Çiftliği (1978), Dalgacı Mahmut (1976), Adım Kan, Soyadım Silah (1970), Çingene Aşkı Paprika (1969), Benim de Kalbim Var (1968) gibi önemli yapımlar yer almaktadır.

 
Serpil Örümcer kimdir, nereli, kaç yaşında, filmleri neler, hangi filmlerde ve dizilerde oynadı? ile ilgili etiketler Serpil Örümcer
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.