Sevenleri dört gözle bekliyordu! Ünlü oyuncu Ediz Hun'dan beklenen açıklama nihayet geldi!

Yeşilçam'ın yakışıklı jönü Ediz Hun'un sağlık durumu hakkında uzun süredir merakla beklenen açıklama nihayet geldi. Son zamanlarda ortaya atılan kanser iddiaları, hem sanatçının hem de hayranlarının oldukça hassas olduğu bir konuydu.

Hülya Koçyiğit, Fatma Girik gibi önemli isimlerle başrolü paylaşan ünlü oyuncu Ediz Hun, 1970'li yılların ortalarından itibaren başlayan erotik filmler furyasında yer almayarak sinemayı bıraktı.

KANSERLE SAVAŞTIĞI İDDİA EDİLDİ

Ediz Hun, hayranlarını rahatlatan açıklamasında sağlık durumuyla ilgili net bilgiler verdi. 83 yaşındaki Ediz Hun, bunun üzerine bir açıklamada bulundu.

Sevenleri dört gözle bekliyordu! Ünlü oyuncu Ediz Hun'dan beklenen açıklama nihayet geldi!

EDİZ HUN KİMDİR?

Ediz Hun 22 Kasım 1940 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Hun , Türk oyuncu ve eski milletvekilidir.

Ediz Hun, Avusturya Lisesini bitirmesinin ardından bir süre Almanya'da üniversite eğitimi aldı. 1963 senesinde Ses dergisinin açtığı yarışmaya başvurdu ve Genç Kızlar isimli film ile sinema dünyasına adımını attı. Birçok filmde oynayan Ediz Hun, 1970'li yılların ortalarından itibaren Yeşilçam'da başlayan erotik filmler furyasında yer almak istemediği için sinemayı bıraktı. Daha sonra Norveç'e giderek Oslo ve Trondheim Üniversitelerinde Biyoloji ve Çevre Bilimleri okuyup ikincilikle mezuniyetini aldı.

1991-1993 seneleri arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü, 1999-2002 seneleri arasında ANAP milletvekilliği yaptı. Marmara Üniversitesinden sonra Okan Üniversitesinde Ekoloji Bilimleri üzerine öğretim üyeliği yaptı. 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçimlerde meclise girdi.

3 Ocak 1973 tarihinde Berna Hun ile evlenen Ediz Hun'un bu evlilikten Bengü (d. 1974) ve Burak (d. 1981) isimlerinde iki çocuğu dünyaya geldi.

Sevenleri dört gözle bekliyordu! Ünlü oyuncu Ediz Hun'dan beklenen açıklama nihayet geldi! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.