SGK açıkladı: Prim ödemelerinde süre uzatıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Son ödeme tarihi 31 Ağustos 2017 olan prim ve diğer tüm SGK alacaklarının ödeme süresi 5 Eylül günü sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır" dedi.

SGK prim borcu olanların merakla beklediği açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyuruldu. Yapılan açıklama da borcu olanların son ödeme tarihinin uzatıldığı ve ödeme yapmak için son günü beklememelerini özellikle belirtildi. Peki SGK prim borcu ne zamana kadar ödenebilir? SGK prim borcu nasıl sorgulanır? SGK prim borcu nereden öğrenilir? SGK prim borcu nasıl ödenir? Son ödeme tarihi ne zaman? SGK prim borcu TC kimlik no ile sorgulanabilir mi? İşte cevaplar...

SGK PRİM BORCU SON ÖDEME GÜNÜ

SGK prim borcu ödemelerinde süre uzatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, SGK prim ödemeleri 5 Eylül Salı gününe kadar uzatıldı. SGK prim borcu sorgulamak için turkiye gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

Temmuz 2017 dönemine ait Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinin süresi 5 Eylül Salı günü sonuna kadar uzatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, SGK'nın Temmuz 2017 dönemine ilişkin prim ödemelerinde son günün 31 Ağustos olduğu, bu tarihin de Kurban Bayramı arifesine denk geldiği belirtildi.

Bayram öncesi yarım günlük mesai süresinin de idari tatil kabul edildiğine işaret edilen açıklamada, SGK yönetiminin bu durumu göz önünde bulundurarak olası mağduriyetleri önlemek amacıyla süre uzatımı karar aldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son ödeme tarihi 31 Ağustos 2017 olan prim ve diğer tüm SGK alacaklarının (6111, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılan borçlara ilişkin taksit ödemeleri de dahil olmak üzere) ödeme süresi 5 Eylül gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır."

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE NELER BULUNMAKTADIR?

SGK hizmet dökümü belgesinde aşağıda belirtilen bilgiler bulunmaktadır;

1)Sigortalının temel bilgileri,

2)Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı

3)İlk kez sigortalı girilen iş için giriş ve çıkış tarihleri

4)Sigortalı bulunan dönemde yerine getirilen hizmetler

5)Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi

6)Hangi aylarda primlerin yatmış olduğu bilgisi

7)Çalışılan şirkete ait bilgiler
resized_fc90d-3002fe3csgk

SGK PRİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?

1)e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sistemine https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir sistemine giriş yapın.

2)Sonrasında ekranın sol üst kısmında yer alan ‘’Hizmetler’’ bölümünden SGK bağlantısına tıklamalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklayınız.

3)Ardından ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ seçeneğine tıklayınız.

4)Açılan sayfada eğer adınıza ait SGK prim borcu var ise bu ekranda gözükecektir.

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
4B HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

4C HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet SGK Prim Borcu Sorgulama Sayfası

Daha önceden SGK borç sorgulama işlemini internet üzerinden iki resmi site yardımı ile yapabilmekteydik. Şifresiz işlem gerçekleştiren E-SGM resmi sitesinin kapatılması nedeniyle artık işlemlerimizi e-Devlet şifremizi kullanarak giriş yapabildiğimiz e-Devlet Kapısı internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilmekteyiz.Öncelikle e-Devlet'e giriş yapmanız gerekmekte. Bunun için www.turkiye.gov.tr sitesine giderek sisteme girişimizi yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden Sosyal Güvenlik Kurumu'nu seçerek Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama işlemine tıklıyoruz.

E-DEVLET İLE SGK 4A-SSK HİZMET DÖKÜMÜ

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden

SSK Sigorta Sorgulama hakkında bilgiler - SSK sigorta sorgulama işlemi hem E-Devlet üzerinden hem de E-SGM üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapacağınız işlemler için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz.

SGK PRİM BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?

E-Devlet üzerinden; E-devlet üzerinden sigorta sorgulama işlemi için ilk olarak yazının sonunda verdiğimiz ilgili linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulama işleminizi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM üzerinden; Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz bulunmuyor ise bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) çalışanların her türlü hizmet ve bilgi sorgulamalarının online olarak gerçekleştirmelerini sağlayan bir sistem oluşturmuştur. Bilindiği üzere tüm Sosyal Güvenlik Kurumları tek çatı altında birleştirilerek SGK adını almıştır. İşçi, memur ve diğer pozisyonlarda çalışan her türlü meslek icraatçısı da çalışan olarak değerlendirilmektedir. Özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımız SGK tarafından sunulan her türlü hizmetten etkin bir biçimde yararlanabilmektedir.

Bu sorgulama içerikleri arasında ne zaman emekli olurum, sgk hizmet dükümü bilgisi, bağkur borç sorgulaması, işe giriş bildirgesi, provizyon sorgulama gibi birçok sorgulama hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerin asıl amacı internet üzerinden kolaylıkla bilgi alabilmektir. Özel sektörde faaliyet gösteren herhangi bir kurumda çalışan vatandaşlarımız SGK prim sorgulama ve prim gün sayısını öğrenme gibi işlemlerini sürekli kontrol ederler. Burada asıl amaç primlerin düzenli bir biçimde yatırılıp yatırılmadığını öğrenmektir. Bunun yanında emeklilik sorgulama işlemleri de toplam prim gün sayısını öğrenme, emeklilik yaşı öğrenme ve ne kadar prim yatarsa emekli olabilirim sorularına cevap arama için yapılan sorgulamalardır.

SGK BORÇ İŞLEMLERİ NASIL YAPILMAKTADIR?

SGK borç işlemleri için kişilerin SGK tarafından oluşturulan web tahsilat servisinin kullanılması gerekmektedir. Web tahsilat servisi resmi olarak SGK ödeme sistemidir. Üstelik sadece ödeme için değil, kişilerin mevcut borçlarını görüntülemesi için de gerekli yardım sağlamaktadır. Bu açıdan kişilerin ilk olarak SGK web tahsilat servisi üzerinden SGK borç sorgulama yapması gerekmektedir. SGK borç sorgulama aracılığı ile borçlar öğrenildikten sonra ise borçların ödenmesi için ekranda yer alacak ödeme adımlarının takip edilmesi gerekmektedir.

SSK prim sorgulama sonrasında eğer kişilerin borcu bulunuyorsa, ekranda tüm borçlar ile ilgili detaylar yayınlanacaktır. Böylece hem borç bilgisinin alınması hem de borç dökümü incelenmesi sonrasında ödeme yapılması oldukça kolaydır. Gerekli tüm altyapı SGK tarafından sağlanmış ve web tahsilat servisi aracılığı ile kişilere kullanım sunulmuştur. SGK borç sorgulama sonrasındaki ödeme işlemlerinde kişilerin kredi kartını kullanması gerekmektedir. Kredi kartı üzerinden yapılacak ödemeler ile birlikte borçlar kapatılabilecektir.

SGK'nın 4A bünyesinde var olan SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) daha önceleri tek başına bir kurum iken SSK daha sonraları SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde yer almaya başlamıştır.

SGK SORGULAMALARI NELERDİR?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK SORGULAMALARI İLE NELER ÖĞRENİLİR?

e-Devlet SGK Prim Borcu Sorgulama Sayfası

Daha önceden SGK borç sorgulama işlemini internet üzerinden iki resmi site yardımı ile yapabilmekteydik. Şifresiz işlem gerçekleştiren E-SGM resmi sitesinin kapatılması nedeniyle artık işlemlerimizi e-Devlet şifremizi kullanarak giriş yapabildiğimiz e-Devlet Kapısı internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilmekteyiz.Öncelikle e-Devlet'e giriş yapmanız gerekmekte. Bunun içinwww.turkiye.gov.tr sitesine giderek sisteme girişimizi yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden Sosyal Güvenlik Kurumu'nu seçerek Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama işlemine tıklıyoruz.

E-DEVLET İLE SGK 4A-SSK HİZMET DÖKÜMÜ

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan “E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.

E-SGM EKRANI İLE SGK 4A-SSK HİZMET DÖKÜMÜ

E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. “Sorgula" butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden “Hizmet Bilgisi" açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi" seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü, yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.

SGK 4A-SSK Prim Sorgulama

4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. “Sorgula" butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi" açılır menüsünden “4A Hizmet Bilgisini" seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Havalimanı'nda yakalanan yavru goril sosyal medyanın gündeminde! İşte yeni görüntüleri...

İstanbul Havalimanı'nda ele geçirilen yavru gorilin beslenirken görüntüleri paylaşıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, yavru goril gündem olunca sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Ufaklığın durumu şu an iyi” denildi.