SGK hizmet dökümü (e-devlet) ve TC kimlik no ile SGK borç sorgulama işlemi

SGK hizmet dökümü (e-devlet) ve TC kimlik no ile SGK borç sorgulama işlemi yapmak isteyen milyonlarca çalışan hergün internet üzerinden e-devlet sistemine girerek sorgulama yapıyor. Vatandaş TC kimlik no ile SGK borç sorgulama nasıl yapılır? SGK hizmet dökümü nasıl alınır? sorularının yanıtını merak ediyor. SGK borç sorgulama ve hizmet dökümü işlemleri için e-devlete giriş yapmanız yeterli olacaktır. E-devlet sistemine girerek TC kimlik no ile SGK sorgulama yaparak prim gün sayısı sayesinde emekliliğinizi hesaplayabilir, SGK hizmet dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz... SGK borç sorgulama ve hizmet dökümü, TC kimlik no ile SGK sorgulama ve e-devlet sistemiyle ilgili tüm detaylar haberimizde...

TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü ya da SGK borç sorgulama yapıp hizmet dökümü alma gibi işlemler günlük hayatımızın bir parçası oldu. Milyonlarca çalışanın gündeminde SGK var. SGK hizmet dökümü (e-devlet) ve TC kimlik no ile SGK borç sorgulama işlemleri gibi daha bir çok işlem e-devlet üzerinden yapılmakta. E-Devlet sistemi devlet hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay yararlanmayı sağlayan bir sistemdir. E-Devlet ile SGK borç sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Yine e-devlet saysinde emekliliğinizi hesaplayabilir, SGK prim borcunuzu sorgulayabilir, SGK sigorta dökümünüze kolayca ulaşabilirsiniz. Tabi e-devletle yapabilecekleriniz bunlarla da sınırlı değil...

E-devlet SGK sorgulamaları için tıkla

E-devlet giriş ekranı için tıkla

TC kimlik no ile SGK sorgulama

TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü, SGK borç sorgulama ya da işe giriş tarihi sorgulama oldukça kolay. E-Devlet üzerinden SGK prim borcunuzu sorgulayabilir ve ne kadar olduğunu görebilirsiniz. E-Devlet sistemi vatandaşların devlet hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay yararlanmasını sağlayan bir sistemdir. SGK hizmet dökümünün nasıl alındığını ve SGK prim sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini haberimizden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hizmet döküm belgesi E-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ‘’Hizmetler’’ bölümünün altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklayınız. Ülkemizde internet üzerinden hizmet vermekte olan devlet kurumlarının bir tanesinin de Sosyal Güvenlik Kurumu olduğundan bahsetmiştik. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışan bireylere sunmuş olduğu bir başka uygulama ise SGK hizmet ya da gün dökümüdür.

SGK sigorta türleri, 4A(SSK), 4B(Bağ-kur) ve 4C(Emekli Sandığı) olmak üzere 3 farklı gruba ayrılır. Sizde primlerinizi hangi sigorta grubuna ödüyorsanız bu doğrultuda e-Devlet ile SGK borç sorgulama yapabilir SGK hizmet dökümü alabilirsiniz Yapacağınız sorgulamalar ile prim ödemenizin aylık olarak ne kadar yapıldığını, işe başlama tarihinizi, SSK toplam gün sayınızı ve ay içinde adınıza kaç gün prim ödemesi yapıldığını sorgulama imkanınız bulunmaktadır. Emekli olmuş olanlar da sistem üzerinden çeşitli sorgulamalar yapabilirler. Örneğin, emekli belgelerine ulaşabilirler ya da emekli maaş tutarlarını görebilirler. Kişisel bilgiler ve adreslerinin düzenlemesini de yapabilirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Hizmet dökümü belgesi; SGK borç sorgulama, emekli maaşı sorgulama ve hesaplama gibi uygulamalarda kullanılabilen bir belgedir. Bu belge ile ikramiye hesaplama, kıdem hesaplama da yapabilirsiniz. Ayrıca vize alma sürecinde ve mahkeme gibi bir çok resmi kurumda da kullanılabilmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

Belgede; temel sigorta bilgilerinizden sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısına, çalıştığınız şirketin kurumsal bilgilerinden sigortalı olarak işe giriş ve çıkış tarihinize kadar pek çok bilgi yer almaktadır.

sgk-1-1

HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

Hizmet döküm belgesi E-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ‘’Hizmetler’’ bölümünün altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden de ‘’SGK Tescil ve Hizmet’’ sekmesine tıklayınız. Açılan sayfa üzerinden hizmet dökümü belgesine ulaşabilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz

SGK PRİM BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden SGK prim borcunuzu sorgulayabilir ve ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken E-devlet internet sitesi olan turkiye.gov.tr sitesine girmektir. Buradan E-Devlet şifreniz ile ya da mobil imza, elektronik imza ve internet bankacılığı gibi giriş seçeneklerinden bir tanesini kullanarak siteye giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekranın sol tarafında yer alan ‘’Hizmetler’’ bölümü altında bulunan seçeneklerden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden de ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda gözükecektir.

SGK 4A-SSK İŞE GİRİŞ SORGULAMA

SGK 4A yani SSK işe giriş sorgulamalarınız, birçok resmi evrakta, hesaplamalarda kullanacağınız bilgiler için gereklidir. SSK işe giriş sorgulama sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama dokümanlarınızda bulunan tüm bilgilerinizin şekillenmesini sağlamaktadır. Şöyle ki, SGK 4A yani SSK işe giriş tarihiniz sizin hangi yasalarla, hangi şartlara uygun olarak emekli olabileceğinizi belirten, önemli bir bilgidir. Bu bilgi sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamanızda bulunan bilgiler ile birlikte kullandığınız hesaplama ve resmi evraklar için önemli bir bilgidir.

SGK_1024x768

SGK 4A-SSK DANIŞMA HATTI

SSK danışma hattını kullanarak SSK hizmet dökümü yani 4A SGK hizmet dökümü, sigorta sorgulama, SGK işyeri bildirgesi, SGK gecikme zammı, SGK prim sorgulama, SGK ne zaman emekli olurum, SGK işyeri sicil no gibi SSK ve SGK hakkında sorabileceğiniz tüm bilgileri sorabileceğiniz bir hattır.


SGK 4A-SSK NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SGK 4A ya da SSK kapsamında çalışıp “ne zaman emekli olurum?” sorusunu soran vatandaşlarımız için geliştirilmiş bir uygulama vardır. Linkleri kullanarak bu uygulamaya erişebilirsiniz. Daha sonra SSK hizmet dökümü ya da yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünden erişebileceğiniz bilgileri kullanarak hesaplama yapan bu program ile siz de ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Uygulamayı kullanırken cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü ile elde edebileceğiniz hizmete başlama tarihinizi sisteme giriniz. Özel durumlarınız varsa bunları ekleyiniz. Diğer bilgilerinizi de daha güncel ve doğru bilgi almak istiyorsanız, doldurunuz. Yine uyarmak gerekir ki, 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinizi mutlaka kullanınız. Örneğin, 3600 günü doldurduğunuz tarihi 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan yıllık toplamlar sonucu 3600 günün elde edilmesiyle gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra “GÖNDER” butonuna tıklayınız.

Tekrar uyarmak gerekirse tüm hesaplamalarınızda daha doğru sonuç almak için sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü, eski adıyla da SSK hizmet dökümünden faydalanmalısınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? SGK EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyenler SGK'nın internet sitesi üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.

SGK-MAVI-8_1


SGK PRİM ÖDEME GÜN SAYISI HESAPLAMA

SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.


E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Devlet sistemine giriş için birçok giriş seçeneği bulunmaktadır. e-Devlet şifresi ile giriş yapılabileceği gibi mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı ile giriş seçenekleri de kullanılabilir. Bu seçenekler içinde en fazla kullanılmakta olan e-Devlet şifresi ile giriş yöntemidir. e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın bir PTT şubesine giderek şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi alabilmek için 2 TL hizmet bedelini ödemeniz gereklidir. Şifre size kapalı bir zarf içerisinde verilecektir. Şifre ile kişisel olan pek çok bilgiye ulaşılabileceği için, şifrenizi herhangi birisi ile paylaşmamanız gereklidir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

e-Devlet şifrenizi unutmanız halinde e-Devlet sistemi üzerinden yeni bir şifre alabileceğiniz gibi PTT şubelerine giderek de şifre temin edebilirsiniz. e-Devlet sisteminden yeni şifre alabilmek için daha önce sisteme giriş yaptığınızda cep telefonu numaranızı kayıt ettirmiş olmanız gereklidir. Telefon numaranızın kaydını yaptırdıysanız ücretsiz olarak şifre değişikliği yapabilirsiniz. Şifre alabilmek için e-Devlet internet sitesi üzerinden ‘’Şifremi Unuttum’’ sekmesine tıklamanız yeterlidir olacaktır.


E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

PTT tarafından verilen e-Devlet şifresi akılda kalıcı bir şifre olmayabilir. Bu durumda şifre değişikliği yapmak için sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın üst tarafından bulunan ‘’Benim Sayfam’’ butonuna tıklayınız. Ardından ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ butonuna tıklayınız ve gelen sayfada ‘’Şifremi Değiştir’’ butonuna tıklayıp şifre değişikliği işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SGK hizmet dökümü (e-devlet) ve TC kimlik no ile SGK borç sorgulama işlemi ile ilgili etiketler e-Devlet sgk borç sorgulama sgk hizmet dökümü e-devlete giriş ssk borç sorgulama hizmet dökümü sgk pirim borcu sorgulama hizmet döküm belges
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.