Dış etkenlere ve mikroplara en açık olan bölgemiz derimiz olduğu için farklı noktalarında pek çok farklı rahatsızlık ve hastalıkla karşılaşmak mümkün. Bunlardan bir tanesi de siğildir. Siğil çoğu zaman elde, parmaklarda ve genital bölgede çıkmaktadır. HPV virüsü kaynaklı olarak ortaya çıkan siğil genel olarak zararsız bir durum olarak kabul edilir ancak sayısının artması ve yayılması durumunda farklı hastalıkların tetikleyicisi olabilir.
Siğil nedir ve neden çıkar? Siğil türleri nelerdir? Siğil zararlı mıdır?
Siğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında yer alıyor. Daha çok çocukları ve gençleri etkileyen siğiller her yaşta görülebiliyor. Çoğu durumda zararsız olmasına rağmen sayısı artarsa ve vücutta yayılırsa bazı hastalıkların tetikleyicisi olabilir. Elde, yüzde ve genital bölgede görülebilen siğil neden çıkar, nasıl tedavi edilir sorularının cevapları haberimizde...
SİĞİLLERİN BİR ÇOK TÜRÜ VARDIR
Siğillerin pek çok farklı türü olduğu gibi siğil neden çıkar sorusunun da farklı yanıtları vardır ancak hepsinin temelinde HPV adı verilen bir virüs vardır. Bu virüsü hangi yoldan edindiğinize göre siğil çıkan bölgeniz de değişir. Tabii özellikle kadınlar için en riskli olan genital bölgede çıkanlardır. Gelin siğil nedir, neden çıkar, nasıl tedavi edilir gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.
SİĞİL NEDİR?
Siğil, Human Papilloma Virüs yani kısaca HPV virüsü kaynaklı olarak oluşan bir tür enfeksiyondur. Bu enfeksiyon kendisini, deri üzerindeki küçük kabarcıklar şeklinde gösterir. Bazen küçük bir nokta, bazen de karnıbahar görünümünde olabilir. Genel olarak elde, parmaklarda, ayak tabanında, genital bölgede ve nadiren olarak da yüzde çıkan siğilin farklı türleri vardır.
SİĞİL TÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ
• Basit siğiller
• Düz siğiller
• Filiform siğiller
• Anogenital siğiller