Sigmund Freud kimdir? Freud dizisinin konusu ve oyuncuları!

Sigmund Freud kimdir? Psikanalitik kuramının kurucusu Sigmund Freud'un gençlik yıllarını konu alan Freud dizisi Netflix arayıcılığıyla izlecileri ile buluştu. Diziyi izlemek isteyen birçok kişi arama motorlarından Sigmund Freud'un kim olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Sigmund Freud kimdir? Freud dizisinin konusu ve oyuncuları! Detaylar haberimizde..

Sigmund Freud kimdir? Avusturyalı nörolog olan Sigmund Freud psiknalizin babası olarak bilinmektedir. Netflix'in yeni dizisi olan Sigmund Freud'un hayatını konu alan Freud dizisi izleyicilerle buluştu. Dizinin konusu ve oyuncu kadrosu merakla araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor.Peki, Sigmund Freud kimdir? Freud dizisinin konusu ve oyuncuları! Detaylar haberimizde...

FREUD DİZİSİ KONUSU VE OYUNCULARI

Konusu: 19. yüzyıl Viyanası'nda adını duyurmaya istekli ve başarıya aç genç Sigmund Freud, bir dizi kanlı gizemi çözmek için bir medyum ve bir dedektifle birlikte çalışır.

Başroldeki Oyuncular: Robert Finster,Ella Rumpf,Georg Friedrich

SİGMUND FREUD KİMDİR?

Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856 Moravya'da orta seviye bir Yahudi yün tüccarının, kırk yaşındayken, kendisinden yirmi yaş küçük bir kadınla yaptığı ikinci evliliğinden dünyaya geldi. Dört yaşındayken,ailesi Çekoslovakya'daki Moravya'dan kalkıp Viyana'ya gelmiş ve orada yerleşmiştir.

Başarılı bir öğrenci olan Sigmund Freud lisede Latince, Fransızca ve İngilizce öğrenirken kendi çabalası ile de İbranice, İspanyolca ve İtalyanca öğrendi. Başlangıçta istemediği halde Goethe'nın yapıtlarından etkilenerek tıp okumaya karar verdi. 1881 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Fröyd, sinir hastalıkları üzerinde bir yıl staj yapmak için 1885'de Paris' e çağrıldı. Orada Dr. Martın Charcot (Şarko) ile beraber Özellikle isteri konusunda çalıştılar.

Doktor Charcot,isteriye tutulmuş bir kızı hipnotize ederek konuşturmuş,daha önce başından geçenleri hiç bir şey saklamaksızın,tüm ayrıntılarıyla anlatmasını sağlamıştı. Böylece,isteriye sebep olan şeyi ortaya çıkarmıştı. Fröyd, Charcot'nun bu değişik tedavi yöntemiyle çok ilgilendi. İki doktor, çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştırdılar. Bu işbirliğiyle,bir bakıma psikanaliz yöntemiyle tedavinin temeli atılmış oluyordu.

1886'da Paris'ten ayrılarak Berlin'e gitti. Burada çocuk nöropatolojisiyle ilgilendi. Viyana'ya dönerek özel hekimliğe başladı. 1886 ekim ayında 4 yıldır nişanlı olduğu Martha Bernays ile evlendi. Sinir hastalıkları ve histeri şikayetiyle kendisine başvuranlar üzerinde dönemin ünlü tedavi yöntemlerini, elektroterapi ve hipnotizmayı uyguladı. 1887'de Dr. Bernheim'in Telkin ve Telkinin Tedavideki Uygulamaları Üstüne adlı kitabını çevirdi.

1896 yılında babasının ölümü üzerine derin bir bunalıma girdi ve sistematik olarak kendini çözümlemeye başladı. Yine aynı yıl Breuer'le nevrozların cinsel açıdan açıklanması konusunda ters düşerek yollarını ayırdı. Histerinin cinsel etiyolojisi üzerine verdiği bir konferans skandala yol açtı. Bu dönemde W. Fliess'le yazışmaları, özçözümleme süreci, hayatı üzerinde önemli etkiler yarattı.


1908'te Viyana Psikanaliz Derneği kuruldu. Bu olay, Freud için bir dönüm noktasıydı, Yaşamım ve Psikanaliz kitabında buna büyük yer verdi. Ancak bu tarihten önce bile Freud'un çevresinde çözümlemenin giderek kurumlaştığı görülür. 1902'den sonra "Çarşamba Günleri Psikoloji Derneği", adı altında başta P. Federn, O. Rank, W. Stekel ve Alfred Adler olmak üzere, Freud'un ilk yandaşları bir araya toplandılar. 1904'de E. Bleuer'le yazışmaya başladı. 1907'de Bleuer'in asistanı Carl Gustav Jung tarafından ziyaret edilir. Jung aynı yıl Zürih'te Freud Derneği'ni kurdu.

Bu Freud için büyük bir başarıydı, zira psikanaliz artık ülke sınırlarının dışına çıkmıştı. Takip eden yıllarda Jung, 1. Psikanaliz Kongresi'ne katıldı ve psikanaliz üzerine konferanslar vermek üzere Freud ile birlikte ABD'ye yolculuk etti. Freud, 1910 - 1920 yıllarında Psikanaliz Üzerine, Bir Paranoya Vakası Özyaşam Öyküsü Üzerine Psikoanalitik Gözlemler: Başkan Screber, Totem ve Tabu, Narsizmin İncelenmesine Giriş, Yas ve Melankoli adlı eserleri yayımladı.


1923'de kendisine üstçene ve damak kanseri tanısı kondu. İzleyen yıllarda 33 kez ameliyat oldu. Sürekli protez takması gerektiğinden dolayı uzun yıllar konuşma ve yemek yeme sıkıntısı çekti. 1938'de Naziler'in Viyana'ya girmesiyle birlikte en küçük çocuğu Anna ile birlikte Avusturya'yı terk etmek zorunda kalarak Londra'ya yerleşti. Ölümüne dek tedavi ve çalışmalarına burada devam etti.

Freud prensipleri gereği kişisel hiçbir özel belge anı defteri mektup bırakmamış hepsini yakmıştır.


Eserleri

Zur Psychopathologie des Alltagslebens (Günlük Yaşamın Psikopatolojisi)
Die Traumdeutung (Düşlerin Yorumu)
Über Psychoanalyse (Psikanaliz Üzerine Beş Ders)
Totem und Tabu (Totem ve Tabu)
Zur Einführung des Narzissmus (Narsisizmin İncelenmesine Giriş)
Unbehagen in der Kultur (Uygarlığın Huzursuzluğu)
Jenseits des Lustprinzips Das Ich und das Es (Haz İlkesinin Ötesinde Ben ve İd)
Der Mann Moses und die monotheistische Religion (Musa ve Tektanrıcılık)
Cinsellik Kuramı Üzerine Üç Deneme, 1905
Der Witz und seine Beziehung zum Unbewussten, Espiriler ve Bilinçdışı'yla İlişkisi, 1905
Psikanalizin Tarihçesi, 1914
Psikanalize Giriş Dersleri, 1917
Yaşamım ve Psikanaliz, 1925
Tutukluk, Semtom ve Korku, 1926
Bir Yanılsamanın Geleceği, 1927
Kültür İçindeki Huzursuzluk, 1930
Psikanaliz ve Uygulama,
Psikanaliz Üzerine,
Olgu öyküleri
Histeri ile Mücadele

 

Sigmund Freud kimdir? Freud dizisinin konusu ve oyuncuları! ile ilgili etiketler Netflix dizi film 2020 sigmund freud fragman konusu nedir oyuncular kimler
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.