Silahlı saldırıya uğrayan Trump taburcu edildikten sonra ilk kez görüntülendi!

Silahlı saldırıya uğrayan ABD başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Trump, taburcu edildikten sonra ilk kez görüntülendi.

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya eyaletinde düzenlenen bir miting sırasında saldırıya uğradı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Trump, eyaletin Butler şehrinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesine benzer patlama duyuldu.

TRUMP KULAĞINDAN YARALANDI!

İlk patlamanın ardından Trump'ın kürsüde sağ kulağını tuttuğu görüldü. Patlamalar devam ederken, korumalar kürsüye atlayarak, Trump'ın etrafını sardı.

Patlamalar, mitinge katılan vatandaşlar arasında da paniğe neden oldu. Trump'ın, korumalar kendini kürsüden indirmeden önce sağ yanağında kanlar akarken, yumruğunu havaya kaldırdığı görüldü.

Miting alanında panik devam ederken, korumalar, Trump'ı acil olarak zırhlı aracına götürdü.

TRUMP'DAN İLK AÇIKLAMA!

Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı.

ABD güvenlik yetkilileri, saldırının suikast girişimi olarak soruşturulduğunu duyurdu.

AP, bilgiyi ABD güvenlik yetkililerine dayandırdı.

Beyaz Saray'dan, konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı 'olay hakkında' bilgilendirildi." ifadesi kullanıldı.

JOE BİDEN'DAN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

Biden saldırıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Donald Trump'ın mitingindeki silahlı saldırıyla ilgili bilgilendirildim. İyi durumda olduğu için şükrediyorum. Kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum. Amerika'da bu tür şiddete yer yok. Bunu kınamak için millet olarak birlik olmalıyız."

ABD GİZLİ SERVİSİNDEN AÇIKLAMA

ABD Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, X sosyal medya hesabından, bir mesaj paylaştı.

Trump'ın, Pensilvanya'da düzenlediği seçim kampanyası sırasında "bir olay gerçekleştiğini" aktaran Guglielmi, "Gizli Servis, eski Başkanı koruma altına almıştır ve kendisi güvendedir." bilgisini verdi.

Guglielmi, "Bu artık Gizli Servis'in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır." ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, seçim mitingi sırasında yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı.

SALDIRGAN DAHİL 2 KİŞİ ÖLDÜ!

Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger, Trump'ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Goldinger, "Seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişi ve olay yerinde bulunan bir kişi öldü." ifadesini kullandı.

Goldinger, saldırıya dair CNN'e de konuştu.

Olay yerindeki bir izleyicinin öldüğünü doğrulayabileceğini ve konuya dair kendisine aktarılanlardan daha fazlasını bilmediğini vurgulayan Goldinger, "Durumu ciddi olan ve hastaneye kaldırılan ikinci biri var. Saldırgan hayatını kaybetti." dedi.

SALDIRGANIN ORAYA NASIL ULAŞTIĞINI ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR

Richard Goldinger, şüpheli saldırganın, miting alanının dışında olduğuna işaret ederek, "Gerçekten, bulunduğu noktaya nasıl vardı bilmiyorum ama alanın dışındaydı. Oraya nasıl ulaştığını çözmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Miting alanının şu anda "suç mahalli" olduğuna dikkati çeken Goldinger, mitinge katılan pek çok kişinin bulunduğunu ve herkesi oradan çıkarmanın zor olduğunu dile getirdi.

Goldinger, şüpheli saldırganın kimliğine ilişkin, kendisine bilgi verilmediğini sözlerine ekledi.

Elon Musk: Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum

Yaşanan saldırının ardından X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk da, kendi hesabından bir paylaşımda bulundu.

Musk, "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızla iyileşmesini umuyorum" dedi.

''ÜLKEMİZDE BÖYLE BİR OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİNE İNANMAK GÜÇ''

Eski ABD Başkanı Donald Trump, saldırının ardından Truth Social sosyal medya hesabından, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı hakkında paylaşımda bulundu.

ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine, hızlı müdahaleleri için teşekkürlerini ileten Trump, seçim kampanyası alanında hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Donald Trump, edindiği bilgilere göre, ateş edenin de öldüğünü vurgulayarak, saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilginin bulunmadığını kaydetti.

Eski ABD Başkanı Trump, saldırıda kurşunun sağ kulağına isabet ettiğini aktararak, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." ifadesini kullandı.

Kurşun isabet ettikten sonra "bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladığını" dile getiren Trump, çok fazla kan kaybı yaşadığını belirtti.

SALDIRIYA İLİŞKİN SORUŞTURMAYI FBI YÜRÜTECEK

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Trump'a yönelik gerçekleştirilen saldırıya dair soruşturmayı devraldı.

FBI'ın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "FBI Pittsburgh Saha Ofisi'nin özel ajanları, kriz müdahale ekibi üyeleri ve kanıt müdahale teknisyenleri de dahil olmak üzere derhal olaya müdahale etti." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, "ABD Gizli Servisi'ndeki ortaklarımızın yanı sıra eyalet ve yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte FBI'ın tüm kaynaklarıyla bu soruşturmayı desteklemeye devam edeceğiz" ifadesine yer verilirken, Trump'a yönelik, Pensilvanya'nın Butler şehrinde yapılan saldırıya dair soruşturmanın FBI tarafından yürütüleceği kaydedildi.

"Saldırıyı düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakınız"

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, Trump'a yönelik saldırı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Seçim mitingindeki kişilerden destek beklediklerini belirten Rojek, "Olayı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Rojek, halihazırda suç mahallinde aktif incelemenin sürdüğünü vurgulayarak, saldırganın amacının da araştırıldığını ifade etti.

"Eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakınız, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacağız" diyen Rojek, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kevin Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin de araştırıldığını aktararak, halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgunun bulunmadığını söyledi.

Saldırganı tespit etmek için fotoğrafların incelendiğini ve DNA çalışmalarının yapıldığını söyleyen Rojek, kesin bilgi elde ettiklerinde basınla paylaşacaklarını dile getirdi.

Rojek, olayda saldırganın öldürüldüğünü, mitingde bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de durumunun kritik olduğunu açıkladı.

BİDEN İLE TRUMP TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada ise Biden'ın, saldırıya uğrayan Trump ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Açıklamada, "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" denilirken, Biden'ın, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Trump'a yönelik saldırıdan sonra X üzerinden paylaşım yaptı.

Blinken, Trump'ın mitinginde gerçekleştirilen silahlı saldırı karşısında şok olduğunu ve üzüldüğünü aktarırken, eski Başkan'ın güvende olmasından dolayı "minnettar" olduğunu kaydetti.

"Biden'ın dediği gibi ABD'de siyasal şiddete yer yok" ifadesini kullanan Blinken, herkesin bu olayı kınaması gerektiğini belirtti.

"ABD'de farklılıklarımızı bu şekilde çözmeyiz"

Austin de paylaşımında, Savunma Bakanlığının "demokrasilerinde kesinlikle yeri olmayan bu şiddeti" kınadığını dile getirirken, "ABD'de farklılıklarımızı bu şekilde çözmeyiz." sözlerini sarf etti.

Trump'ın güvende olduğuna dair haberlerin kendini rahatlattığını kaydeden Austin, eski Başkan, ailesi ve "bu korkunç olaydan" etkilenen herkes için dua ettiğini vurguladı.

Diğer yandan, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, Temsilciler Meclisi'nin, Trump'a yönelik saldırı hakkında "kapsamlı bir soruşturma" yürüteceğini bildirdi.

Johnson, "ABD halkının gerçekleri bilmeye hakkı var. Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle ile DHS (İç Güvenlik Bakanlığı) ve FBI'dan (Federal Soruşturma Bürosu) diğer ilgili yetkililerin en kısa zamanda komitelerimiz önünde bir duruşmaya katılmalarını sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

TABURCU EDİLDİKTEN SONRA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ!

Donald Trump, Pensilvanya'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Silahlı saldırıya uğrayan Trump taburcu edildikten sonra ilk kez görüntülendi.

Silahlı saldırıya uğrayan Trump taburcu edildikten sonra ilk kez görüntülendi!

Silahlı saldırıya uğrayan Trump taburcu edildikten sonra ilk kez görüntülendi! ile ilgili etiketler Donald Trump
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.