Simon Kalesi'nin özelliği nedir?
Simon Kalesi nerede? Simon Kalesi'nin özelliği ne? Suriye'de çatışmazlık bölgesi İdlib'te gözlem noktaları oluşturan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 80 asklerin Halep'in batı kırsalındaki Simon Kalesi'nde karakol noktası oluşturduğu bildirildi. Gözler yeniden bölgeye çevrildi ve vatandaşlar bu gelişmeleri sorgulamaya başladı. Peki Simon Kalesi nerede? Simon Kalesi’nin özelliği ne? Detaylar haberimizde...
Simon Kalesi nerede? Simon Kalesi'nin özelliği ne? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'de İdlib kent merkezinin kuzey doğusundaki Afrin sınırında bulunan Simon Kalesi’ne yerleşti. Çatışmazlık bölgesi İdlib’te gözlem noktaları oluşturmaya devam eden TSK’daki 80 askerin Halep’in batı kırsalındaki Simon Kalesi’nde karakol noktası oluşturduğu belirtildi. Peki Simon Kalesi nerede? Simon Kalesi’nin özelliği ne? TSK, böylece İdlib ile PYD/YPG kontrolündeki Afrin arasındaki hattın tamamını güneyinden kontrol altına almış oldu. Detaylar haberimizde...
Suriye’de çatışmasızlık bölgelerinde gözlem noktaları oluşturmaya devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), İdlib kent merkezinin kuzey doğusunda Afrin sınırındaki Simon Kalesi’ne de yerleşti. TSK, böylece İdlib ile PYD/YPG kontrolündeki Afrin arasındaki hattın tamamını güneyinden kontrol altına almış oldu.
Bir yandan çatışmasızlık gözlem noktalarının oluşturulması, diğer yandan da Afrin operasyonu hazırlıkları çerçevesinde, İdlib’e asker ve zırhlı araç sevkıyatı devam ediyor. Daha önce Salve Köyü’ne konuşlanan TSK, Daret İzza bölgesine de yerleşti. 80 askerin Halep’in batı kırsalındaki Simon Kalesi’nde karakol noktası oluşturduğu belirtildi. Simon Kalesi’nin birkaç kilometre ötesinde PYD/ YPG’li teröristler nöbet tutuyor.
SINIRDA YIĞINAK
Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre TSK, Afrin’in batısında Hatay ve kuzeyinde Kilis hudut hattındaki yığınak çalışmasını da tamamladı. Afrin’in doğusundaki bölge Fırat Kalkanı Harekâtı’yla çok önceden kontrol altına alınmıştı. Böylece dört tarafı çevrilen Afrin’in tam anlamıyla ablukaya alınmasının ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği operasyonun başlatılması için “emir” verilmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de hudut hattındaki birlikleri önceki gün ziyaret ederek son hazırlıklar hakkında bilgi aldı.
SİMON KALESİ ÇOK STRATEJİK BİR YER
Bir yandan çatışmasızlık gözlem noktalarının oluşturulması, diğer yandan da Afrin operasyonu hazırlıkları çerçevesinde, İdlib’e asker ve zırhlı araç sevkıyatı devam ediyor. Daha önce Salve Köyü’ne konuşlanan TSK, Simon Kalesi’nde karakol noktası oluşturduğu belirtildi. Simon Kalesi’nin birkaç kilometre ötesinde PYD/ YPG’li teröristler nöbet tutuyor.
SİMON KALESİ NEREDE?
Simon Kalesi, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan İdlib kent merkezine yakın bir konumda yer alıyor. Simon Kalesi, Suriye'de İdlib kent merkezinin kuzey doğusundaki Afrin sınırında konumlanmış durumda.
SİMON MANASTIRI
M.S. 6. yüzyılda yapılmış olan bu manastır Antakyalı St. Simon’un bir sütun üzerinde 40 yıl yaşadığı yer olarak tanınmıştır. Türkiye İnanç Turizmi Haritasında yer alan manastır yerleşkesinde 3 kilise, bir vaftizhane, sekizgen bir avlu ile tam ortasında St. Simon’un bir sütunu bulunmaktadır. Çevresinde sarnıçlar, evler, mutfak, kiler gibi yapı kalıntıları mevcuttur.
TEZKERE 1 YIL SÜREYLE UZATILMIŞTI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon düzenlenmesi konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkereyi oylamak üzere toplandı. Genel Kurul'da yapılan oylamada, tezkerenin süresi bir yıl daha uzatıldı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve Mehmet Muş, 213 milletvekilinin imzasıyla Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağıran yazıyı Cuma akşamı TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sunmuştu.
TBMM'nin üçüncü yasama yılı çalışmalarına 1 Ekim'de toplanması öngörülüyordu. Bir önceki tezkerenin süresi ise 30 Ekim'de doluyordu.
Ancak, tezkerenin süresinin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Pazartesi günü yaptığı bağımsızlık referandumu öncesinde uzatılması amacıyla TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağrılarak, oylama yapıldı.
Tezkerenin uzatılma gerekçesi, "Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketler, terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak, Irak ve Suriye'deki tüm terör örgütlerinden ülkemize bundan sonra da yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı milli güvenliğimizin idame ettirilmesini sağlamak, Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan ve hiçbir meşruiyeti olmayan tek taraflı bölücü girişimler ve bunlarla ilgili olabilecek gelişmeler istikametinde Türkiye' nin menfaatlerini etkili bir şekilde korumak ve kollamak, gelişmelerin seyrine göre ileride telafisi güç bir durumla karşılaşmamak için süratli ve dinamik bir politika izlenmesine yardımcı olmak üzere hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması, bu kuvvetlerin hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilebilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için" olarak açıklandı.