Sinoplu ünlü “Pala” bıyıklı gardiyan gözleri açık öldü!

Sinop’ta “Pala” lakabıyla bilinen emekli gardiyan Akif Şahin vefat etti .Kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği anlaşılan 69 yaşında ki Akif Şahin, tarihi Sinop Cezaevi’nde 26 yıl görev yaptıktan sonra, bıyıklarını kesmemek uğruna emekli olmuş,  ardından Valilik onayıyla 2 yıl tarihi cezaevinde rehberlik yapmıştı. Şahin cezaevine alınmadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmaya hazırlanıyordu.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’nin mutlu insanların yaşadığı şehir olan Sinop’un ünlü tarihi cezaevi eski gardiyanı Akif Şahin yaşamını yitirdi.

Sinoplu ünlü “Pala” bıyıklı  gardiyan gözleri açık öldü!

GARDİYAN “PALA AKİF” BIYIKLARINI KESMEDİĞİ İÇİN EMEKLİ EDİLMİŞTİ

Sinop’ta “Pala” lakabıyla bilinen 69 yaşında ki Akif Şahin’in kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şahin, ünlü mahkumları ve idarenin çok sıkı disiplini ile bilinen ,Tarihi Sinop Cezaevi’nde 26 yıl görev yaptıktan sonra, bıyıklarını kesmemek uğruna 2006 yılında emekli olmuştu. Şahin zorunlu emekliliğinin ardından, Sinop Valiliği’nin onayıyla, 2 yıl tarihi cezaevinde rehberlik yapmıştı.

Sinoplu ünlü “Pala” bıyıklı  gardiyan gözleri açık öldü! - Resim : 2

ŞAHİN’İN REHBERLİK HİZMETİ VE CEZAEVİNE GİRİŞİ YASAKLANMIŞTI

Sinop Valiliği onayı ile Tarihi Sinop Cezaevi’nde 2 yıl rehberlik yapan “Pala” lakaplı Akif Şahin, ”işyerinde bakım ve bekçilik yapmadığı gerekçesiyle” İl Özel İdare Müdürlüğü'ne verilen bir şikayet dilekçesinin ardından önce uyarılmış, daha sonra da işini titizlikle yapmadığı gerekçesiyle gönderilen ikinci bir yazıyla işinden olmuştu. Bu gelişmeden sonra, Sinop Tarihi Cezaevi'nin karşısındaki Lonca Çay Bahçesi'nin işletmeciliğini alan "Pala Gardiyan" lakaplı Akif Şahin, bir yılı aşkın süredir cezaevi karşısındaki çay bahçesine gelen turistlere, uzun süredir uzak kaldığı tarihi mekanı anlatıyordu.

Sinoplu ünlü “Pala” bıyıklı  gardiyan gözleri açık öldü! - Resim : 3

EMEKLİ EDİLDİĞİ CEZAEVİNE ALINMADIĞI İÇİN AİHM’E BAŞVURACAĞINI BELİRTİYORDU

Şahin’in rehberliği bir süre sonra yetersiz olduğu gerekçesi ile iptal oldu ve cezaevine girmesi yasaklandı. Bunun üzerine cezaevi önünde gazetecilere açıklama yapan Akif Şahin, tarihi cezaevine neden alınmadığını bilemediğini belirterek, sonuna kadar hakkını arayacağını söylemişti. ”Pala Gardiyan” lakaplı Şahin; ”26 yıldır görev yaptığım yere giremiyorum. Konuyla ilgili dilekçe yazdım. Ancak hala yazıma bir cevap gelmedi. Ben yıllardır cezaevinde görev yaptım ve dosyamda bir çizik bile yok. Cezaevine benim dışımda delisi, sarhoşu, arlısı, arsızı herkes giriyor. Bana sıra gelince, 'pala giremezsin, emir var' diyorlar. Hatta cezaevi karşısındaki çay bahçesinde durmamdan bile rahatsız oluyorlar. İnanın uykularım kaçıyor ve bunalıma giriyorum. Bana yasal bir yazı göndersinler ve burası sana yasak veya Sinop sana yasak desinler Sinop'u terk edeyim. Daha da olmasa Türk vatandaşlığından da çıkarım. Ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuranları hiç hoş karşılamazdım. Ama insanını başına gelince anlıyor. Ben de konuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açacağım" şeklinde konuşmuştu.

Sinoplu ünlü “Pala” bıyıklı  gardiyan gözleri açık öldü! - Resim : 4

Sinoplu ünlü “Pala” bıyıklı gardiyan gözleri açık öldü! ile ilgili etiketler Sinop AİHM Gardiyan
GÜNÜN VİDEOSU

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı: Kendisini tehdit edenleri işte böyle izledi...

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten ve çete tarafından makamında tehdit edilen savcının çete lideri ve üyelerinin ile aynı karede olduğu video sosyal medyada gündem oldu.