Sinvar'ın ölümü iddiaları! Zaharova'dan Rutte'ye tepki: Batı'nın yamyamlık refleksleri hala güçlü

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin ‘Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin doğru çıkması durumunda endişelenmeyeceği’ yönündeki açıklamasını Telegram kanalından yorumlayan Zaharova, Rutte’nin bir zamanlar başbakanın öldürülüp yenildiği Hollanda'nın eski başbakanı olduğunu anımsatarak, NATO Genel Sekreterine ‘afiyet olsun’ dileğinde bulundu.


Zaharova, “Şaşırmadık. Gerçek şu ki Rutte, Hollanda'nın eski başbakanı. Bu ülke ‘liberal gelenekleriyle’ tanınıyor. Evet, 1672'de Hollandalılar başbakanlarını kardeşi Cornelis'le birlikte öldürdüler ve sonra yediler. Elbette bütün olarak değil. Ne sanıyordunuz? Bu Batı medeniyeti, dolayısıyla toplanan kalabalık vücudun en lezzetli kısımlarını seçerek tadıyordu. Sonra hepsi affedildi. Gördüğümüz gibi yamyamlık refleksleri hala güçlü. Afiyet olsun Mark, boğazınızda kalmasın” ifadelerini kullandı.


Daha önce İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki son operasyon sırasında 3 kişinin öldürüldüğünü, ölen Filistinlilerden birinin Yahya Sinvar olma olasılığını kontrol ettiklerini açıklamıştı.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın İsrail tarafından öldürüldüğüne ilişkin bilgilerin doğru çıkması durumunda endişelenmeyeceğini dile getirmişti.

Sinvar'ın ölümü iddiaları! Zaharova'dan Rutte'ye tepki: Batı'nın yamyamlık refleksleri hala güçlü ile ilgili etiketler İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de pes dedirten magandalık! Kendisini durdurmaya çalışan polisi kaputta sürükledi...

İzmir Ödemiş'te 'dur' ihtarına uymayan bir sürücü, kendisine engel olmak isteyen polis memurunu aracının kaputunda sürükledi. Polis memurunu 300 metre sürükleyen sürücü ancak önü kesilerek durdurulabildi.