Son dakika... Çin duyurdu! Koronavirüse karşı geliştirilen aşı ile ilgili flaş gelişme

Son dakika... Dünya koronavirüs salgını nedeniyle teyakkuz halinde! Koronavirüs aşısı ise merak konusu haline geldi. Edinilen son dakika habere göre; Çin'de, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşının klinik deneylerinin yapılmasına onay verildi.

Çin'de, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşının klinik deneylerinin yapılmasına onay verildi.

 

İYİLEŞENLERİN SAYISI 80 BİNE YAKLAŞTI

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınında toplam vaka sayısı 182 bini aştı. Toplamda 7 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği salgında iyileşen hasta sayısı ise 80 bine yaklaştı.

 

 

İLK DENEME ABD'DE YAPILDI

ABD'li bilim insanlarının koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı ilk kez gönüllülere verdiği duyurulmuştu. ABD'de geliştirilen ve "mRNA-1273" adı verilen aşı, ilk aşamada Washington eyaletindeki Kaiser Permanente Araştırma Merkezi'nde 4 gönüllü üzerinde denendi. Aşının denendiği ilk kişi olan 43 yaşındaki Jennifer Haller, "Grip aşısı gibiydi, kolaydı ve acıtmadı. Bunun parçası olduğum için çok heyecanlıyım. Umarım aşının etki edeceği noktaya hızla ulaşırız ve hayatları kurtarabiliriz" dedi.

Son dakika... Çin duyurdu! Koronavirüse karşı geliştirilen aşı ile ilgili flaş gelişme ile ilgili etiketler Koronavirüsü aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Osmaniye'de 1 ton sahte bal yakalandı! Vatandaşa yedireceklerdi

Osmaniye’de jandarmanın düzenlediği operasyonda 1 ton sahte bal ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli hakkında, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.