Son Dakika Haberi... Münih'teki İsrail konsolosluğunun önünde silahlı saldırı

1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsrailli atletin öldürülmesinin yıl dönümünde, Münih'teki İsrail konsolosluğunun önünde silahlı saldırı gerçekleşti. Etrafa ateş açan şahıs Alman polisi tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

SÜPERHABER-ÖZEL

Almanya'nın Münih kentinde, Nasyonal Sosyalizm Dokümantasyon Merkezi Müzesi yakınlarında silahlı bir kişi tespit edildi. Polis, düzenlenen operasyonla şüpheliyi vurarak yaraladığını duyurdu.

Münih Polisi’nden yapılan açıklamada, “Karolinenplatz bölgesinde polis memurları şüpheli bir kişiye ateş açmış ve bu kişi vurulmuştur. Operasyon bölgesi geniş bir alanda kordon altına alınmıştır. Şu anda operasyonla bağlantılı başka bir şüpheliye dair herhangi bir belirti bulunmamaktadır. Çok sayıda kuvvet operasyon mahallinde bulunmakta ve soruşturmayı sürdürmektedir. Polis memurları ateşli silah taşıdığı anlaşılan bir kişi görmüşlerdir. Polis memurları beylik silahlarını kullanmış ve şahıs vurularak yaralanmıştır” denildi.

Operasyonun düzenlendiği bölgede İsrail’in Münih Büyükelçiliği de bulunuyor.

"KARA EYLÜL"ÜN YIL DÖNÜMÜ

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, şüphelinin silahlı saldırıda yaralandığını ve daha sonra hayatını kaybettiğinin bildirildiğini söyledi.

Polis sözcüsüne göre, memurlar saat 09:00 civarında Münih şehir merkezine yakın Karolinenplatz bölgesinde "uzun namlulu silah" taşıyan bir kişiyi fark ettiler.

Andreas Franken gazetecilere yaptığı açıklamada, daha sonra çıkan silahlı çatışmada şüphelinin ağır yaralandığını, ancak başka kimsenin yaralandığına dair bir belirti olmadığını söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) ayrılan Kara Eylül adlı örgütün mensubu 8 silahlı kişi, 5 Eylül 1972'de sabaha karşı 4:30 civarında 20'inci Yaz Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan Münih'teki olimpiyat köyüne girerek İsrail takımının kaldığı bölümü basmıştı.

ALMANYA İSRAİL'E DESTEĞİ NEDENİYLE SIKINTIDA

Almanya, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma verdiği destekten dolayı büyük sıkıntı çekiyor. İsrail'e silah desteğinde ABD'den sonra ikinci sırada bulunan Almanya, Uluslararası Adalet Divanı'nda da yargılanıyor.

Güney Afrika'nın 2023 yılı sonunda İsrail'e karşı 1948 Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davayı takiben Nikaragua da, bu yılın Mart ayında Almanya'ya karşı dava açtı. Nikaragua, Almanya'nın İsrail'e yaptığı askeri yardımların, Almanya'nın Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini ileri sürmüş ve Mahkeme'den özellikle yardımların durdurulmasını talep etmişti.

Tam da böyle bir dönemde Münih Olimpiyat oyunlarındaki olayların yıl dönümünde İsrail'in Münih Konsolosluğu'nda böyle bir olay olması dikkat çekti.  

 

Son Dakika Haberi... Münih'teki İsrail konsolosluğunun önünde silahlı saldırı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Şişli'de 2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Şişli'de husumetli oldukları iddia edilen iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Şüpheliler polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kavga anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.