Son dakika... Koronavirüs dünya siyasetini de değiştirdi! Trump: 'Rusya bakın bize ne gönderdi'

Dünyada büyük bir sosyal ve ekonomik durgunluğa neden olan Koronavirüs süper güçlerin ilişkilerinde de adeta yeni bir döneme girilmesine neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin ve Rusya'dan kendilerine uçak dolusu malzeme gönderildiğini bildirdi. Trump, bu durumu ilginç sözlerle ifade ederek basın toplantısını takip eden gazetecileri şaşırttı. Öte yandan CNN muhabiri ile girdiği polemikse dikkat çekti.

Koronavirüs gündemi dünyadan ilginç haberlerin de ajanslara düşmesine neden olurken kimileri gözler önünde gerçekleşiyor.

Son dakika... Koronavirüs dünya siyasetini de değiştirdi! Trump: 'Rusya bakın bize ne gönderdi'

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs (Covid-19) gelişmelerine dair düzenlediği basın toplantısında, "Rusya bir uçak dolusu malzeme, tıbbi ekipman gönderdi bu da harika bir şey" dedi.

"HARİKA İLİŞKİLERİMİZ VAR"

ABD Başkanı Donal Trump, Koronavirüs Görev Gücü üyeleri, koronavirüs salgınına dair düzenlediği basın toplantısında, "Söylemeliyim ki birçok ülke ile harika ilişkilerimiz var. Çiz bize bazı yardımlar gönderdi bu da çok güzel. Rusya bir uçak dolusu malzeme, tıbbi ekipman gönderdi bu da harika bir şey" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Trump, diğer ülkelerin de ABD'ye 'çok şaşırdığı ve mutlu olduğu şeyler' gönderdiğini belirtti.

 

TRUMP'TAN MUHABİRE KORONAVİRÜS TEPKİSİ

Öte yandan Trump, CNN Muhabiri Jim Acosta'nın "Bunu yanlış yönettiğinizi düşünen Amerikalılara ne cevap verirsiniz?" sorusuna ise, "Senin gibi insanlar ve CNN böyle şeyler söylüyor. Bu nedenle insanlar CNN'i dinlemek istemiyor. Normal bir soru sorabilirdin. Yaptığım açıklamalar şunlardır: Ülkeyi sakin tutmak istiyorum, ülkede panik yaratmak istemiyorum. Paniğe senden bile daha iyi neden olabilirdim. Çok şey yapabilirdim. Seni küçük bir lig oyuncusu gibi gösterebilirdim. Ama biliyor musun ne? Bunu yapmak istemiyorum" şeklinde yanıt verdi.

ABD'DE VAKA SAYISI 164 BİN 610

ABD'de koronavirüs tespit edilen vaka sayısı Çin'i ve İtalya'yı geçti. 164 bin 6105 vakanın bulunduğu ABD'de, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 170 olarak açıklandı. ABD dünya genelinde en çok vakanın bulunduğu ülke konumuna geldi.

 

 

Son dakika... Koronavirüs dünya siyasetini de değiştirdi! Trump: 'Rusya bakın bize ne gönderdi' ile ilgili etiketler ABD Trump Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Halk TV umduğunu bulamadı! İstediği cevabı alamayan İsmail Küçükkaya yayını kesti: Tamam uzatmasın!

CHP’nin fonladığı Halk TV'de İzmir'deki bir okul önünden geçen yola ilişkin şikayetler olduğu gerekçesiyle yapılan canlı yayında bir velinin sözleri gerilime neden oldu. Mikrofon uzatılan velinin "Talebim yok çok memnunum" sözleri üzerine İsmail Küçükkaya, röportaja "Tamam peki tamam uzatmasın" ifadeleriyle müdahale etti.