LGS sınav sonuçları sorgulama!
TEOG sınavının yerine LGS yani Liseye Geçiş Sınavı 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavdan sonra öğrenciler ve veliler büyük bir merak ile sonuçların açıklanacağını zamanı bekliyorlar. LGS sonuçlarının bugün yayınlanması bekleniyor. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta? LGS sınav sonuçları sorgulama! Detaylar haberimizde...
Son dakika...LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Öğrenciler Liseye Geçiş Sınavı yani LGS'ye girdiler ve sonrasında ise sonuçların açıklanacağı günü bekliyorlar.Eski adı TEOG olan LGS'nin sonuçları hem veliler hem de öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Bugün yayınlanması beklenen sınav sonuçları ile ilgili henüz MEB bir saat açıklamadı. LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta? LGS sınav sonuçları sorgulama! Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
LGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bakanlık öğrencilerin ve velilerin heyecanını dindirmek adına yaptığı açıklamaya göre 2018 LGS sınav sonucu 26 Haziran 2018 tarihi itibariyle açıklanacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi meb.gov.tr dışında hiç bir yerde öğrenilemeyecek ve sınav sonuçları posta yoluyla iletilmeyecek. Liseye Geçiş Sınavı sonuçları açıklanır açıklanmaz MEB ile birlikte aynı anda haberimizin detayından yer alacaktır.
LGS SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BU BAĞLANTIDAN ULAŞABİLİRSİNİZ!
LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?
2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve
geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.
Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.
Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.
Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.
LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak. Öğrenciler, aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre olacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.
LGS SORU DAĞILIMLARI
Liseye Geçiş Sınavı’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru soruldu ve toplamda 75 dakika sürdü. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltildi.
LGS’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru soru ve toplamda 60 dakika sürdü. Sayısal bölümde; matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltildi.
SINAVA GİRMEYENLER NE YAPACAK?
Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programındaLiseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi.
LGS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?
Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi
Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi
Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi
Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi
Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması
Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması.
Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması