Son dakika Manisa yerel seçim sonuçları!
Manisa belediye başkanı kim oldu? Yerel seçimler, gündemin en çok konuşulan konuları arasındaki yerini aldı. Sandık başına gitmek için gün sayan seçmenler belediye başkanı olarak kimi seçecek. Bir önceki seçimde Manisa'da oy çoğunluğu ile Milliyetçi Halk Partisi galip gelmişti. Peki bu yıl vatandaşlar kime oy verecek? Manisa belediye başkanı kim oldu? Tüm sorularınızın cevabını, sonuçlar açıklandığında haberimizden ulaşabilirsiniz...
Son dakika Manisa yerel seçim sonuçları! Son günlerde 31 mart tarihi ülkenin gündeminde konuşulan konuların başında geliyor. Vatandaşlık görevini yapmak için hazırlanan seçmenlerin kime oy vereceği merak ediliyor. 2014 yılında yapılan seçimin sonucunda Manisa'nın kazananı MHP olmuştu.. Peki 2019'da sonuçlar ne olacak? İşte son dakika Manisa yerel seçim sonuçları! Detayları sitemizden takip edebilirsiniz...
MANİSA YEREL SEÇİM SONUÇLARI
AÇILAN SANDIK
(%75.78) 2.784 / 3.674
CENGİZ ERGÜN: %53,36
ORKUN SIKTAŞLI: %38,27
MANİSA HAKKINDA
Manisa, Türkiye'nin bir şehri ve en kalabalık on dördüncü ilidir. 2016 verilerine göre 1.396.945 kişi Manisa'da yaşamaktadır. Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer almaktadır. Doğudan Uşak ve Kütahya, Güneyden Aydın ve Denizli, Kuzeyden Balıkesir ve Batıdan İzmir ile komşudur. 27°08’ ve 29°05’ doğu boylamları ile 38°04’ ve 39°58’ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. 17 ilçesi bulunmaktadır. Toplam nüfus bakımından İzmir'den sonra Ege Bölgesinin 2. büyük ili ve ticaret merkezidir. 2012'de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir oldu. "Şehzadeler Şehri" olarak da adlandırılan yerleşim, mesir macunu, sultaniye üzümü ve Manisa Tarzanı ile tanınır. Antik çağda "Magnesia", Roma İmparatorluğu döneminde tam ismiyle "Magnesia ad Sipylum" olarak anılmıştır. Şehir, Spil Dağınıneteklerinde kurulmuştur. Gediz Nehrinin büyük bir bölümü il sınırları içerisinden geçer.
MANİSA TARZANI KİMDİR?
Manisa Tarzanı, resmi kayıtlara göre Ahmeddin Carlak ya da kendi ifadesi ile Ahmet Bedevi (d. 1899 Samarra, Osmanlı İmparatorluğu - ö. 31 Mayıs 1963 Manisa, Türkiye) Kerkük kökenli bir Türkmen'dir. Kurtuluş Savaşı'ında mücadele ettiği için İstiklal Madalyası sahibi olmuştur. Hayatını Manisa'yı tüm ülkeye örnek olacak şekilde ağaçlandırmaya adamış ve yaşadığı süre boyunca binlerce ağaç dikmiştir. Spil Dağı'nda yaşayan ve şehrin sokaklarında üzerinde sadece şort ile dolaşan Ahmeddin Carlak'a halk 1934 yapımı Tarzan filmi Manisa sinemalarında gösterime girdikten sonra yaşamını bu filmle özdeşleştirerek Manisa Tarzanı adını takmıştır. 1963 yılında hayatını kaybedince Manisa halkınca bir efsaneye dönüştürülmüş, ilde birçok heykeli dikilmiştir. Her yıl ölüm yıldönümü olan 31 Mayıs gününde Manisa'da hatırası için törenler düzenlenir.
HAYATI
Türk Ordusu'nda hem I. Dünya Savaşı, ardından hem de Kurtuluş Savaşı' na katılır. Ancak Kurtuluş Savaşı'ndan hemen önce, Kafkas Cephesi'nde Kâzım Karabekir Paşa'nın komutası altında er olarak olarak görev alır.
Kurtuluş Savaşı' nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisince Kırmızı Şeritli (kurdelalı) İstiklal Madalyası ile şereflendirilir. Her resmi kutlamada göğsüne bağladığı bir palmiye yaprağının üzerine bu madalyayı takar ve tören alanına büyük bir gurur içinde katılır.
Kurtuluş savaşı sonlarında İtilaf Devletleri Ordularını geri çekilişleri esnasında Batı Anadolu'daki her yeri ateşe verir. Alevler öyle kuvvetlidir ki Manisa'nın yemyeşil manzarası katran karasına dönüşür.
Tutkulu bir doğa sevdalısı olarak bu durumu üzüntüyle gören Bedevi, savaş sonrasında Manisa'nın manzarasını tekrar yeşile dönüştürmek üzere burada kalmaya karar verir. Askerliği bitmiştir, fakat ona göre bu ülke için ağaç dikmek yeni bir kutsal görevdir. Azimle mücadele ederek birkaç senede mutlu sona ulaşır.
Gariban ve yalnız bir hayat sürmüştür. 1 Haziran 1933 yılında 30 lira aylıkla bahçıvan yardımcısı olarak Manisa Belediyesi'nin kadrosuna alınır.
Kendisi de yoksul olduğu halde Belediye'den aldığı aylığı fakirlere yiyecek ve giyecek almak için harcayacak kadar yardımseverdir.
Yaz, kış şortla ve lastik pabuçlarla dolaşır, sadece üzerine eski gazete sererek kullandığı ahşap bir sedirinin bulunduğu Spil Dağı'ndaki küçük kulübesinde yorgansız, yataksız ve yastıksız uyur.
Bütün malvarlığı bunlardır. Hayatında fazla masrafı olmadığından paraya ihtiyaç duymaz, kazancını fakirler için harcar.
Bir süre sonra saçını ve sakalını uzatmaya karar verdi ve görüntüsünden dolayı halk onu "hacı" diye başlar. Herkesin yarım saatte çıkabildiği Spil Dağın'daki Topkale Tepesine o, lastik pabuçlarıyla kısa zamanda çıkar, kendi saatine göre saat 12:00 olunca muhtemelen askeriye'den kalma eski bir top arabasından 1 el top atışı yaparak saatin 12:00 olduğunu halka da bildirir. Bu yüzden halktan bazıları ona "topçu hacı" da der.
1950 yılı Genel Seçimi'nde kadın bir hocayla birlikte Demokrat Parti (DP) (ki aynı adlı filmde bu parti "Ulusal Parti" olarak değiştirilmiş şekilde geçer) lehinde şehirde büyük bir kampanyaya girişir. Tüm kentonun arkasında DP'ye destek için bir arı sürüsü gibi çalışır. Kampanyaya tüm şehir halkı katılır. Sonuçta DP kazanır.
Manisa Tarzanı 31 Mayıs 1963 yılında hayata veda etti.
Yaşamıyla iyi bir spor adamı ve gençlere iyi bir rolmodeldi. Manisa Dağcılık Kulübü'nün kurulmasında yardımcı olmuştur. Ağrı, Cilo ve Demirkazık Dağlarına Tırmandı. Film tutkunu, kitap okumayı seven, yeniliklere açık biriydi.
Her şeyin doğal olanını kullanmayı tercih ederdi. Üzerine sürdüğü güzel kokuları bile özenle seçtiği bitkilerin yağından, kendi eliyle hazırlardı. Hep soğuk suyla duş alarak vücudunu zinde tutardı. Böylesine takdire şayan biriydi.
Makam ve mevkii sahibi olmayı ve ihtiyacından çok para elde etmeyi aklından bile geçirmezdi. Hayatını Manisa'ya ve Manisalılar'a hizmet etmeye adamıştı.
En ilginç özelliği ise diktiği her ağaca ve çiçeğe "çocuklarım" diye seslenip onlarla dertleşmesiydi.
Bir gün başrolünde Johnny Weissmuller' in yer aldığı 1934 yapımı Tarzan filmi Manisa sinemalarında gösterime girdiğinde halk, Ahmet Bedevi'nin yaşamını bu filmle özdeşleştirerek bu kahramanı Manisa Tarzanı olarak anmaya başlar.