Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu?

Telefonlar vazgeçilmez teknolojik cihazlar arasında yer alıyor. Herkesin kullandığı cihazlar çeşitli markalar ile vatandaşlar buluşuyor. Japan merkezli Sony, telefon satışlarında Türkiye operasyonunu durdurma kararı alacağı iddiaları konuşuluyor. Herkes merak edilen soruları araştırmaya başladı. Peki Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu? Detaylar haberimizde...

Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu? Cep telefonları herkes tarafından kullanan cihazlar arasında. Her geçen yeni modeller ile buluşan cep telefonları vazgeçilmez teknolojik cihazlardan. Sony telefon satışlarında Türkiye operasyonunu durdurma kararı aldığı iddiaları yer alıyor. Peki Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu?

NTV'nin haberine göre;Hemen her yeni mobil cihazı, daha tanıtılmasına süre varken bizlerle paylaşan "sızıntı uzmanı" Evan Blass, Twitter üzerinden bir yeni iddiada daha bulundu. Ama bu kez iddia bir cihaza ait değil ve ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, telefon satışlarında Türkiye operasyonunu durdurma kararı vermek üzere. Söz konusu iddia teknoloji dünyasının çok yakından tanıdığı Evan Blass'tan geldi.

Daha önce teknoloji dünyası ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran Blass şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, şirket Türkiye dahil bölge ülkelerinde Sony'nin telefon satışlarını sonlandırmaya hazırlanıyor.

Bu da, Xperia telefonların artık ülkemizde resmi yollardan satılmayacağı anlamını taşıyor.

Ancak Sony, henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmış değil.

SONY

Japonya kökenli çokuluslu şirketler topluluğu. Topluluğun ana şirketi, Tokyo'nun Minato semtinde yerleşik olan Sony Corporation'dur. Yıllık cirosu yaklaşık olarak 8.871.400 trilyon ¥'dir. Sony üreticilere ve profesyonel marketlere iletişim,video oyun konsolları ve bilgi teknolojisi üretiminde önemli rol oynamaktadır. Adı Latince "ses" demek olan "sonus" kelimesinden gelmektedir. Sony 5 bölümden oluşmaktadır. Bunlar; elektronik, oyun, eğlence, finansal servisler ve diğerleridir. Bu durum Sony'yi Nintendo'dan sonra dünyanın en kapsamlı eğlence ürünleri üreten şirket yapmaktadır.

Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu? - Resim : 2

1945 yılında II. Dünya Savaşı'ndan sonra Masaru Ibuka, bombardıman sonrasında harabeye dönüşen Tokyo'da tamir dükkânı açmıştı. Ertesi yıl iş ortağı Akio Morita ile birlikte Tokyo Tsushin Kogyo Kabushiki Gaisya (東京通信工業株式会社; kısaca: Tōtsūkō 東通工),adlı şirketi kurdular. Bu şirket Type-G adlı Japonya'nın ilk kaset çalarını yaptı.

1950'li yılların başında Ibuka Amerika'ya gitti ve orada Bell Labs'in icadı olan transistörü duydu. Bell Labs'i transistörün lisansını alıp kendi şirketinde kullanma konusunda ikna etti. Birçok Amerikan şirketi transistörü askeri amaçlı kullanmayı düşünürken Ibuka bu icadı iletişim için kullanmayı düşündü. Transistörü ilk defa Regency and Texas Instruments adlı şirket kullansa da Ibuka bu icadı ilk defa ticari açıdan başarılı kıldı.

1955 yılı Ağustos ayında Tokyo Tsushin Kogyo, Sony TR-55'i piyasaya sürdü.Bu ürün Japonya'nın ilk transistörlü radyosuydu. Aynı yılın Aralık ayında ise Sony TR-72 piyasaya sürüldü ve bu ürün hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyük ilgi gördü. Bu ürün birçok özelliği sayesinde 60'lı yılların en popüler radyosu oldu.

Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu? - Resim : 3

Mayıs 1956 yılında şirket TR-6'yı piyasaya sürdü. Taşınabilir tüplü bu yeni radyo, yenilikçi bir tasarım ve daha iyi bir ses kalitesi ile piyasaya sürüldü. TR-6 reklamında Sony, çizgi film[kaynak belirtilmeli] karakteri "Atchan" (アッちゃん)'ı kullandı. Atchan karakteri Fuyuhiko Okabe çizmiştir. Bu karakter şu anda Sony Boy olarak bilinmektedir. Bu karakter reklamda TR-6'yı kulağına tutuyordu. 60'lı yılların ortasına kadar sony reklamlarında bu karakteri kullandı[6]. 1957 yılında TR-65 modelini piyasaya sürdü.Bu radyo o zamanların en küçük transistörlü radyosuydu. Bu olay dünya çapında ticari bir başarıydı[6]. Arizona Üniversitesi profesörü Michael Brian Schiffer bir sözünde şöyle demişti: "Sony ilk radyo değildir ama transistörlü radyoların en başarılısıdır. TR-63 1957 yılında Amerika'da marketlere girdi ve burada yeni bir endüstri başlattı. Bu endüstrinin ismi tüketici mikroelektroniğidir. "1950'li yılların ortasında Amerikalı genöler transistörlü radyoya büyük bir ilgi gösterdi.Satışlar 1955'te 100.000 iken 1968 sonunda 5.000.000'a ulaştı.

2006 yılında Sony'nin ana merkez binası Shinagawa'dan Minato'ya taşındı.

İSMİN KÖKENİ

Tokyo Tsushin marketlerde kendini temsil edecek akılda kalıcı bir isim ararken TKK kısaltmasını kullanmayı düşündü fakat Tokyo Kyuko adlı demiryolu şirketi TKK olarak bilindiği için bu ismi kullanamadı. Sony ara sıra "Totsuko" ismini Japonya'da kullandı ama Morita bu ismin Amerikalı müşteriler için telaffuzunun zor olduğunu keşfetti.Daha sonra "Tokyo Teletech" ismini kullanmaya başladı ama Morita bu "Teletech" ismini bir Amerikan şirketinin kullandığını gördü. Daha sonra iki kelimenin karışımı olan "Sony" kelimesi marka olarak seçildi. Bu kelime Latince "ses" anlamına gelen "sonus" kelimesi ve 1950'li yıllarda Amerikalıların birbirlerine seslenmek için kullandığı popüler bir kelime olan "Sonny"'nin bir karışımıdır. Şirketin ilk ürünü 1955'te çıkmıştı fakat şirket Sony ismini Ocak 1958'de kullanmaya başladı.Morita hiçbir dilde bulunmayan bir kelime aradığı için şirketin ismini Sony olarak değiştirdi. (Başka dillerde de Sony kelimesi var diyen bir şeker üreticisine bu ismi kullandığı için ceza verildi.

Değişim döneminde Japon bir şirketin Kanji alfabesi yerine Romen alfabesini kullanması alışılmamış bir durumdu. Bu adın telaffuzu da çok zordu ama bu isim değişimi şirketin lehine oldu. TKK ana bankası zamanında, Mitsui Bankası, bu isim konusunda güçlü duygulara sahipti. Onlar isim konusunda Sony Elektronik Endüstrisi ya da Sony Teleteknoloji için ısrar etti ama Akio Morita bu isimleri istemedi. En sonunda Ibuka ve Mitsui Bankası'nın başkanı onay verdi ve isim Sony olarak değiştirildi

Sony Türkiye'de telefon satışını durdurdu mu? ile ilgili etiketler Türkiye Sony satış durdurdu mu
GÜNÜN VİDEOSU

En iyi meclis kürsüsü performansı: Milletvekili bir anda elindeki kağıdı yırtıp bağırmaya başladı!

Yeni Zelanda meclisi yine renkli anlara sahne oldu. Milletvekili Hana-Rawhiti Maipi-Clarke, elindeki kağıdı yırtarak geleneksel haka dansını sergiledi. Bu olay, onun mecliste ilk kez haka dansı yapışı değil. Maipi-Clarke’ın bu dansı seçmesinin ardında ise güçlü bir mesaj yatıyor.