Staking (Stake) nedir? Ne anlama gelir?

Kripto para piyasasındaki hareketlilik hız kesmeden devam ederken, kripto paralara yönelik kavramlar da büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu kavramların başında da Staking geliyor. Peki, Staking (Stake) nedir? Ne anlama gelir? Ayrıntılar haberimizde...

Hisse ispatı anlamına da gelen staking, bir kriptopara blok zinciri ağının dağıtık fikir birliğine ulaşmayı amaçladığı bir algoritma türü olarak bilinmektedir. Kripto para piyasasındaki hareketlilik hız kesmeden devam ederken, bu alana yönelik kavramlardan biri olan Staking (Stake) merakla araştırılıyor. Peki, Staking (Stake) nedir? Ne anlama gelir? Detaylar haberimizde... 

Staking (Stake) nedir? Ne anlama gelir?

STAKING (STAKE) NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

 Stake, kripto para piyasasındaki tüm operasyonların desteklenmesini inceleyen, kripto paraların bir cüzdan içinde belirli zaman içinde tutma işlemi olarak geçmektedir. Bu işlem için kesinlikle transfer yapılmaması, sabit cüzdanda kalması gerekmektedir. Kripto paraların güvence altında, cüzdanda durması büyük kayıpları yaşanmaması açısından önemlidir.

Stake, aslında Türkçe karşılığı bahis olarak geçmektedir. Fakat kripto piyasasında bambaşka bir amaç için yaygın kullanılmaktadır. Kripto para sahibi olan kişilerin, söz konusu kriptonun kitlenerek saklaması ve belirli dönemlerde ödül kazanma imkanı sağlamaktadır. Stake işleminin yapılması için, akıllı cep telefonu ve bilgisayara ihtiyaç duyulmaktadır.

STAKING (STAKE) NASIL YAPILIR?

 Staking işlemlerinin yapılması için uygun pozisyonların oluşması gerekmektedir. Örnek verilecek olursak Ethereum, Palkadot, Cardano gibi kripto değerlerin yıllık yüzde 5 ve 20 arası gelir elde edilmesi sağlanmaktadır. 

 Stake ödüllerinin hesaplama kriterleri nelerdir?

Enflasyon oranları

Stake talep edilen kripto para miktarı

Ne kadar süre stake işleminin yapıldığı 

Toplam biriken stake edilen para miktarı

 Stake işlemleri yaparken, kişiler belirli kazançların edilmesi için detaylı bilgilerin edinilmesi ve doğru saklama tekniklerinin uygulanması gerekmektedir.

 

 

Yorumlar
Yorum yapmak için tıklayınız
GÜNÜN VİDEOSU

Faciadan çarşafla kurtulan Ömer Sarı dehşeti anlattı: Yangın alarmı çalmadı, fıskiyeler çalışmadı!

Bolu’daki yangın faciasından çarşaflarla kurtulan Ömer Sarı yaşadığı dehşet anlarını "Yangın merdivenlerinden duman geliyordu. 8. kattan 3 kat aşağıdaki sundurmaya çarşafla indik. Yangın alarmı çalmadı, fıskiyeler çalışmadı. Allah'tan birileri kapımızı çaldı da öyle uyandık.'' sözleriyle aktardı.