Storj nedir? Storj Coin nasıl alınır?

Storj (STORJ), geliştiricilere yönelik Storj DCS (Merkezsiz Bulut Depolama) adlı merkezsiz bulut depolama ağını çalıştıran bir Ethereum token'idir. Kripto paralara yönelik araştırmalar devam ederken, "Storj nedir?" sorusu arama motorlarında büyük bir merakla araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

Kripto para piyasası ile ilgili araştırmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bu bağlamda Storj, en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. "Depolama" olarak telaffuz edilen Storj, açık kaynaklı bir bulut depolama platformudur. Temel olarak, kullanıcı verilerini barındırmak için merkezi olmayan bir düğüm ağı kullanır. Peki, stoj nedir? Ayrıntılar haberimizde... 

Storj nedir? Storj Coin nasıl alınır?

STORJ COIN NEDİR?

Aralık 2014'te yayınlanan bir beyaz bültende Storj, dünyaya ilk kez bir konsept olarak tanıtıldı. Merkezi olmayan, eşler arası şifreli bir bulut depolama platformu olacaktı.

İki yıl sonra, güncellenmiş bir beyaz kağıt yayınlandı. Burada, bulut depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcıları satmak için sabit disk alanı olanlarla bağlayan merkezi olmayan bir ağ tanımlandı. Platform 2018'in sonlarında piyasaya sürüldü.

Sabit disk alanı ve iyi internet bağlantısı olan kişiler ağa katılabilir. Ağda düğüm adı verilen bir birim haline gelirler. Alan sağlayıcıları Storj jetonları ile ödüllendirilir.

STORJ KURUCULARI KİMLER?

Storj, Mayıs 2014'te Shawn Wilkinson tarafından kuruldu. Wilkinson, Atlanta merkezli bir yazılım geliştiriciydi. Merkezi olmayan bir bulut depolama ağı oluşturmak için blockchain teknolojisinden nasıl yararlanılabileceğini gördü.

Kurucu ortağı John Quinn ile birlikte ilk teknik inceleme 2014 yılının sonlarında yayınlandı. O zamandan beri konsept ve ayrıntılar değişti. Storj'un mevcut sürümü olan V3, 2019'un ortasında piyasaya sürüldü.

Quinn, bir blockchain meraklısı olmanın yanı sıra, iş geliştirme konusunda geniş bir geçmişe sahipti. Kendi projelerini (Storj dahil) kurmadan önce, yatırım bankacılığı endüstrisinde yer almıştı. Konsept nihayet bir şirket olarak dahil edildi - Storj Labs Inc., Mayıs 2015'te.

Şirketin başlangıcında, Wilkinson CEO olarak görev yaptı. Daha sonra, ben Golub şu anda CEO olarak görev yaparken, daha deneyimli bir elin direksiyona geçmesi için istifa etti. Wilkinson şu anda baş strateji sorumlusu (CSO), Quinn ise şirketin yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra baş gelir sorumlusu (CSO) olarak görev yapıyor.

Platform, halka açık bir kitle satışında 2014 yılında yaklaşık 460.000 $ değerinde 910 bitcoin topladı. Üç yıl sonra bir tohum fonunda 3 milyon dolar topladılar ve ardından bir token satışı gerçekleştirdiler ve aynı yıl ek 30 milyon dolar kazandırdılar.

STORJ COIN NASIL ALINIR?

En eski blockchain çözümlerinden biri olan Storj tokeninin likiditesi vardır. Elliyi aşkın borsa platformunda, Crypto.com ve Binance dahil olmak üzere diğer büyük para birimleri ve kripto para birimleriyle çiftler halinde listelenen $ Storj var . Kraken'da da doğrudan USD ve Euro dönüşümü yapabilirsiniz .

 

 

 

Storj nedir? Storj Coin nasıl alınır? ile ilgili etiketler storj coin