Suikast sonucu öldürülen Haniye'nin kendi sesinden şehitlik ayetleri...

İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmeden önce şehitlik ayetlerini okuduğu anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

İRAN DEVLET TELEVİZYONU HANİYE'NİN ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU

İran devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, "Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran’da uğradığı saldırı sonrası şehit oldu. Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti." denildi.

HANİYE'NİN KENDİ SESİNDEN ŞEHİTLİK AYETLERİ...

Dünya gündemine bomba gibi düşen suikast sonrası Haniye'nin Ali İmran suresindeki şehitlik ayetlerini okuduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. 

İşte Haniye'nin suikaste uğramadan önce okuduğu şehitlik ayetlerinin Türkçe meali:

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü zannetme! Aksine onlar diridirler ve Rableri yanında rızıklanmaktadırlar.

O şehitler, Allah’ın kendilerine bağışladığı nimetlerle sonsuz bir mutluluk duyarlar. Arkalarından gelecek olup, henüz kendilerine katılmamış olan mücâhid kardeşleri adına da: “Onlara hiçbir korku yok, onlar asla üzülmeyecekler” müjdesiyle sevinirler.

Yine onlar, Cenâb-ı Hakk’ın kendilerine olan büyük lütfu ve ihsânıyla sevindikleri gibi, ayrıca Allah’ın, mü’minlerin mükâfatını zâyi etmeyeceği yolundaki va‘dinden dolayı da büyük bir sevinç duyarlar.” (Al-i İmran 3/169-171)

 

 

Suikast sonucu öldürülen Haniye'nin kendi sesinden şehitlik ayetleri... ile ilgili etiketler İsmail Heniyye Hamas İran Kuran-ı Kerim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın katili ya da katilleri bu videoda mı saklı? Kadını bakın nasıl susturdular?

Diyarbakır'ı Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra bu sabah cansız bedenine ulaşılmıştı. Cenaze hazırlıklarına başlayan köyden sosyal medyaya servis edilen bir video ise Narin'in katilini ya da katillerini mi saklıyor sorusunu akıllara getirdi.