Sultanahmet Ramazan Bayramı'nda açık mı? Sultanahmet Camii restorasyonu bitti mi?

İstanbul'un en önemli tarihi yapıları arasında yer alan ve 6 yıldır restorasyon işlemleri devam eden Sultanahmet Camii'nin, Ramazan Bayramı'nda açık olup olmayacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Sultanahmet Ramazan Bayramı'nda açık mı? Sultanahmet Camii restorasyonu bitti mi? Ayrıntılar haberimizde...

Dünyanın en ünlü camileri arasında yer alan Sultanahmet Camii'nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bu çerçevede, Sultanahmet Camii'nin Ramazan Bayramı'nda açık olup olmayacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Sultanahmet Ramazan Bayramı'nda açık mı? Sultanahmet Camii restorasyonu bitti mi? Ayrıntılar haberimizde... 

Sultanahmet Ramazan Bayramı'nda açık mı? Sultanahmet Camii restorasyonu bitti mi?

SULTANAHMET CAMİİ RAMAZAN BAYRAMINDA AÇIK MI?

Dünyanın en ünlü camilerinden biri olan Sultanahmet Camii restorasyonunda sona yaklaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  Sultanahmet Camii'nin, 21 Nisan 2023 Ramazan Bayramı namazında cemaat ile buluşacağı aktarıldı.

Sultanahmet Camii’de mavi renkli İznik çinilerinin kullanılmış olması esere ayrı bir güzellik katıyor. Kullanılan mavi yoğunlukta çiniler nedeniyle dünyada Mavi Camii olarak da biliniyor. Cami içerisindeki kubbelerin süslemeleri Osmanlı kültürünün en güzel örnekleri olarak bugün de varlıklarını korumaya devam ediyor.

SULTANAHMET CAMİİ HAKKINDA

Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camiî, 1609-1617 yılları arasında OsmanlıPadişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştır. 

Cami; mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için ve yarım kubbeleri ile büyük kubbesinin içi de yine mavi ağırlıklı kalem işleriyle süslendiği için Avrupalılar tarafından "Mavi Camii (Blue Mosque)" olarak adlandırılır. Ayasofya'nın 1935 yılında camiden müzeye dönüştürülmesiyle, İstanbul'un ana camii konumuna ulaşmıştır.

Aslında Sultanahmet Camii külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük eserlerden biridir. Bu külliye bir cami, medreseler, hünkar kasrı, arasta, dükkânlar, hamam, çeşme, sebiller, türbe, darüşşifa, sıbyan mektebi, imarethane ve kiralık odalardan oluşmaktadır. Bu yapıların bir kısmı günümüze ulaşamamıştır.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Zalim ordusu saldırıyor! İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu

Gazze’nin Han Yunus şehrinde, İsrail işgal güçleri sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı. Bombardımanda çok sayıda masum sivil hayatını kaybederken, yaralıların durumu kritik.