Sultanbeyli'ye büyük projeler geliyor!

AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin projelerini SuperHaber'in 'Başkana Sor' programında anlattı.

İstanbul'un 400 bine yaklaşan nüfusu ile en dikkat çekici ilçelerinden Sultanbeyli Belediyesi'nin başkanlığını, göreve geldiği 2009’dan bu yana başarıyla sürdüren ve AK Parti tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden aday gösterilen Hüseyin Keskin, geçtiğimiz dönemlerde yaptıklarını yeni projelerini Dilber Yavuz’un sunduğu “Başkana Sor” programında anlattı. 

BAŞKANDAN TAPU MÜJDESİ

Vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Başkan Keskin, Sultanbeyli’nin Osmanlı’dan bu yana, yani 110 yıllık hisseli tapu sorununu çözdüklerini ve tapuları dağıtmaya başladıklarını müjdeledi. Göreve başladığı dönemde öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın, binaların alt katlarında kiraladığı yerlerde eğitim gördüğünü kaydeden Keskin, 10 yılda 40’tan fazla okul ve spor salonu yaptıklarını hatırlatarak “Sultanbeyli’yi bir eğitim vadisi olarak hayal ediyoruz ve bu uğurda çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Keskin’in vatandaşların sorularına verdiği cevaplar şöyle:

Sultanbeyli’de metro çalışmalarının durumu nedir?

İstanbul’da 6 inşaatın durması Sultanbeyli’deki metro çalışmalarını da etkiledi. Ama biz büyükşehir belediye başkanımızla, büyükşehir belediye başkan adayımızla ve devlet başkanımızla da görüştük. Yüklenici firmayla ilgili problem çözülmüş. İnşallah kısa sürede inşaat başlayacak ve hızlı bir şekilde tamamlanacak. Bu arada büyükşehir adayımız da konunun uzmanı. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar.

YENİ YÜZME HAVUZLARI YAPILACAK

İlçemize yeni spor salonları, yüzme havuzları kazandırılacak mı?

Sultanbeyli, diğer ilçelere kıyasla en fazla genç nüfusu olan ilçelerden biri. Gençlerimizin yoğun talepleri var. İlçemizde yüzme havuzumuz olmakla beraber, alan oluşturduğumuzda yeni projelerimiz içinde yüzme havuzumuz da olacak. Mülkiyet problemlerinden dolayı bu güne kadar istediğimiz yatırımları tam olarak yapamasak da inşallah bundan sonrası için rahatız.

Sultanbeyli'ye büyük projeler geliyor!

40 OKUL YAPTIK, 9 OKUL DAHA YAPACAĞIZ

Bazı mahallelerde hala okul sıkıntısı yaşanıyor? Bu sorun nasıl çözülecek?

Dönemimizde 40’a yakın okulu ilçemize kazandırdık. Tabi mülkiyet probleminin yaşandığı ilçede okul arsası oluşturmak çok kolay değil. Hemşehrilerimize zarar vermeden, zararlarını minimize ederek gitmeye çalışıyoruz ama buna rağmen 40’a yakın okulu ilçemize kazandırmışız. Şu an itibari ile 9 okul arsamızın ihale edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisini yaptık. Şu an onların ihalesini bekliyoruz. Okullarımızın etrafında 8 spor salonu yaptırmışız. Bahçelerindeki peyzaj çalışmasına kadar Milli Eğitim Müdürlüğümüzle okul aile birliklerimizle temas halindeyiz.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİ KARTEPE’YE TATİLE GÖTÜRDÜK

Gençlerle ilgili ne gibi projeler hayata geçiriliyor?

Gençlerle çok yoğun temasımız var. Programlarımızın önemli bir bölümünü gençlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Örneğin şu an lise son sınıf öğrencilerimiz Kartepe’deler. Geçmişte her yıl sonunda öğrenci kardeşlerimizle Boğaz turu programlarımız olurdu. Özellikle mülkiyet probleminden sonra problemleri çözülmüş ekonomisi düzelmiş belediye olarak projelerimizin çok önemli bir bölümünü gençlerle ilgili gerçekleştireceğiz. Hiç merak etmesinler. Öğrencilerimizin dışında hanımefendilere yönelik de özellikle İstanbul’da kültür turları ve arzu edildiği takdirde başka şehirlere turlarımız olacak.

ÇOCUKLAR TİYATRO İZLEYEREK BÜYÜYORLAR

Çocukların eğitimi ile ilgili aslında çocuğun doğumundan önce başlayan projemiz var ve şuan devam ediyor. Erken çocukluk dönemi dediğimiz dönemde başlayan devam eden, zaten çocuklarla gençlerle ilgili, üniversiteli arkadaşlarımızla ilgili çok yoğun projelerimiz var. Şu an Sultanbeyli’de en çok hoşuma giden projelerimizin başında çocuk tiyatrolarımız var. Sultanbeyli’de çocuklar tiyatro izleyerek büyüyorlar. Ocak ayında kültür merkezlerinde, gençlik merkezlerinde 34 tiyatromuz vardı. Eğitimle ilgili çok projeler var.

400 YATAKLI DEVLET HASTANEMİZ AÇILDI, AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ BİTMEK ÜZERE

Sağlık alanında ne gibi çalışmalar hayata geçirildi?

Belediye olarak sağlık yönetimi bize ait olmamakla birlikte A’dan Z’ye vatandaşımızın her problemi ile ilgileniyoruz. Sultanbeylimizde yeni 400 yataklı devlet hastanesi açıldı. Resmi olarak açılışını daha yapmamış olsak da hasta kabul ediyor. Gerçekten yeni ve çok güzel bir hastanemiz oldu. Ağız diş sağlığı hastanemiz de bitmek üzere. Taşınılacak vaziyete geldi. Yakında orayı da açmış olacağız. Mahallelerimizde aile sağlık merkezlerimiz var.

Otopark sorununa çözümler üretilecek mi?

Bu dönemimizde yeni 4 katlı bir otopark tam da ilçemizin merkezinde açtık. Hemen belediyemizin yan tarafında bir otopark açılmış oldu. Ve özellikle merkezde önemli oranda özel sektöre ait otoparklar da var. Biraz hemşehrilerimizin otopark kültürünün gelişmesi için destek vermelerini biz de rica ediyoruz. Otoparklarımız biraz boş.

Sultanbeyli'ye büyük projeler geliyor! - Resim : 2

DEPREM EĞİTİM PARKI AÇIYORUZ

Gölet Park ve Aydos Sosyal Tesisi’ne benzer projeler üretilecek mi?

Gölet sosyal tesisi daha önceden neredeyse bir bataklık hüviyetindeydi. Şimdi sadece Sultanbeylilerin değil çevre ilçelerimizden de misafirlerimizin olduğunu görüyoruz. Onun dışında Aydos Sosyal Tesisi de şu an hemşehrilerimizin hizmetinde. 230 dönümlük bir alan Orman Bakanlığı’ndan kiralamıştık. Şimdi Aydos Kalemizle beraber 400 dönüm yine kiralamamız oldu bakanlığımızdan. Ayrıca devlet hastanemizin hemen karşısında mesire alanı kiraladık. Ciddi biçimde daha önce kullanamadığımız ama şu an etrafımız ormanla çevrili olduğu için orada hemşehrilerimizin istifadesine sunduğumuz bir alan. Bununla beraber alan oluşturduğumuzda, daha güzellerini de yapmak isteriz. Şu an için sosyal tesislerimiz otobanın güneyinde. Kuzeyinde de deprem eğitim parkı açıyoruz. İstanbul’da bir ilk olmuş olacak. İnşaatı bitmek üzere.

110 YILLIK HUKUKİ PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Hisseli parselde bulunan arazimizin tapusunu ne zaman alabileceğiz?

Sultanbeyli’de mülkiyetin yüzde 30’a yakını 2B parselleri idi. 2B’yi bitirdik. Şimdi hisseli parsellerle ilgili çalışmamız var. Özellikle TBMM’den çıkan iki yasayla birlikte tapuların tamamı belediyemizin uhdesinde. Dışarıda kişilerde ve şirketlerde hisseli tapu kalmadı. Aldığımız bu tapuları da hızlı bir şekilde vatandaşımıza vermek için teknik çalışmaları başlattık. www.mulkiyetsureci.com adresimizde tüm parsellerin süreçleri oraya devamlı işleniyor güncelleniyor. Örneğin kıymetli hemşehrilerimize tebligat gönderiyoruz. Ama bu tebligatımızda biz vatandaşımıza yardımcı olmak için vatandaşlarımıza bir yıl süre tanıdık. İster bir gün sonra gelebilir ister 6 ay sonra en geç de bir yıl sonra gelip müracaat edebilirler. Bu anlamda hemşehrilerimizi bekliyoruz artık. Bu kardeşlerimizin ve diğer hisseli parselde yeri olan kardeşlerimizin tamamına tebligat göndereceğiz. Tebligatı gönderdiğimiz hemşehrilerimiz de koşarak geldi. 110 yıllık hukuki bir problem. Osmanlı Devleti’nden bu zamana gelen. Allah’a şükür o tamamlandı. Bundan sonrası için iş vatandaşlarımıza kalıyor. İnşallah bu kardeşimizi de tebligatı gönderdiğimizde hemen bekliyoruz.

İMAR BARIŞI İLE HİSSELİ TAPU SORUNU BİRBİRİNDEN FARKLI

İmar barışı ile Sultanbeyli’deki hisseli tapu problemi birbirinden ayrı. Aynı zamana denk gelmesi ve hatta özel yasamızın imar barışı ile birlikte çıkması nedeniyle hemşehrilerimizin kafalarında bazı soru işaretleri oluyor. Biz de bu soru işaretlerini gidermek için mahallelerimizde her akşam program yapıyoruz. Hemşehrilerimize konunun detayını katıldığımız programlarda, bütün iletişim araçlarında anlatmaya çalışıyoruz.

Sultanbeyli'ye büyük projeler geliyor! - Resim : 3

SOKAK HAYVANLARI İÇİN VETERİNER DESTEĞİ VERİYORUZ

Sokak hayvanlarıyla ilgili ne gibi çalışmalar yapılıyor?

Sokak hayvanları için toplumsal bir uzlaşı yok. Aslında sıkıntının kaynağı buradan başlıyor. Toplumumuzun önemli bir bölümü diyor ki sokak hayvanlarından biz rahatsızız. Sokak hayvanlarını lütfen alın ve hayvan barınaklarına götürün. Büyükşehir belediyemiz hem Avrupa hem Anadolu yakasında büyük bir hayvan barınağı açtı. Bizler de veteriner desteği veriyoruz. Hemen ilçemizin sınırlarına yakın bir bölgede 700 dönümlük hayvan barınağı var. Bir kısım insanlar da diyor ki hayır hayvan barınağına hapsedemezsiniz onları. Onlar da bizim gibi sokakta her yerde yaşamaları gerekiyor. Biz bu kardeşlerimize de diğer kardeşlerimize de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle sokak hayvanları ile ilgili yeni dönemde güzel projelerimiz var. Hazırlığını yaptık. Kısa süre sonra da ilan edeceğiz. Bu dönem itibariyle Sultanbeyli Belediyesi olarak sokak hayvanları ile ilgili hassasiyetimizi ve projelerimizi artıracağız.

DERELERİN ISLAHI NEREDEYSE BİTTİ

Çevresel bir sorun haline gelen derelerde ıslahlar devam edecek mi?

Sultanbeyli’nin bazı mahallelerinde ıslah edilmesi gereken dereler vardı. Örneğin Adil Mahallesi’nde. Islahına başlamamızla bitirmemiz bir oldu. Çünkü orada deplase edilmesi gereken konutlar yoktu. Diğer derelerde yüzde 99 itibariyle biten, yüzde 90 itibariyle biten dere ıslahlarımız var. Burada da tabi Büyükşehir Belediyemiz, İSKİ dere ıslahını yapıyor. Biz de takibini yapıyoruz. İSKİ’ye de çok fazla bir şey diyemiyorum çünkü vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermeden veya zararları minimize ederek ilerlemeye çalışıyoruz. Ama Allah’a şükür bir sıkıntı kalmadı. Komşu ilçemizin sınırında olan bir durum söz konusu. Onu da çözmek üzereyiz. Çözdüğümüzde dere ıslahları tamamen bitirilmiş olacak.

SULTANBEYLİ’NİN TRAFİĞİ DİĞER İLÇELERE GÖRE DAHA RAHAT

İlçede belli saatlerde yaşanan trafiğe ne gibi çözümler üretilecek?

Trafik konusunu emniyet müdürlüğümüzle beraber çalışıyoruz. Sultanbeyli’de trafikle ilgili birkaç nokta var. O noktalarda vatandaşlarımızın trafiğe uymalarını rica ediyoruz. Bilgilendirme yapıyoruz. Israr ediyoruz. Sonrasında emniyet müdürlüğümüz yanlış park yapan araçları kaldırmaya başladığında bu sefer vatandaşlarımız başlıyorlar siteme. Yani hemşehrilerimizin kurumlarımıza yardımcı olması lazım. İstanbul’un diğer içlerine kıyasla Sultanbeyli’nin trafiği rahat. Ama Sultanbeyli’den çıkmayan, burada devamlı kalan hemşehrilerimizin bazı noktalarda trafikle ilgili haklı olarak talepleri var. Bu noktaları biliyoruz. Çalışıyoruz yeni önerilere de destek bekliyoruz hemşehrilerimizden.

8 KÜTÜPHANEDE 150 BİN KİTAP

İlçeye yeni kütüphaneler kazandırılacak mı?

Biz eğitimle kültürle edebiyatla sanatla şiirle çok yakından ilgilenen belediyelerden bir tanesiyiz. Kütüphane bizim işimiz. Başladığımızda 55 metrekarelik bir alanda 2 bin 500 kitabı bulunan tek kütüphanesi vardı ilçemizin. Şu anda 150 bin kitabı aştık. 8 kütüphanemiz var. Ve burada hem büyükşehir belediyemizin, Kültür Bakanlığımızın açmış olduğu kütüphaneler var. Şu an mesire alanı içerisinde de kütüphane projemiz var. Sultanbeyli’nin hemen hemen her noktasına kütüphane açmaya çalışıyoruz. Aydos Edebiyat Kıraathanemiz var. Yeni açtık.

Sultanbeyli Meydanı’ndaki esnafları soğuktan koruyacak bir proje olacak mı?

(Sultanbeyli Meydanı’nda boyacılık yapan Osman amcanın soğuktan şikayeti) Osman amca ve yanındaki komşuları ile ilgili güzel birkaç proje var. Tabi ki kent meydanını da kapalı dükkan haline getirmeden projeler üzerinde çalışacağız.

HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEĞİYLE DAHA GÜZEL BİR İLÇE HALİNE DÖNÜŞECEĞİZ

Vatandaşlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Sultanbeyli planlanarak kurulması gereken bir yer olmasına rağmen maalesef kurulmuş ve sonradan planlanıyor. Ana konumuz mülkiyet olmak üzere çeşitli problemlerimiz vardı. Mülkiyetle ilgili yapılan çalışmalarda neticeyi aldık. Sayın devlet başkanımızın, meclis başkanımızın, büyükşehir adayımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, çalışma arkadaşlarımızın destekleriyle artık mülkiyet problemini tamamladık. Hemşehrilerimiz uzun zamandır bekliyordu. Ve tapularına kavuşmuş olacaklar. Tabi bir anda istekler değişecek. Bir anda gündem değişecek. Biz bu gündem içerisinde Sultanbeylimizi, hemşehrilerimizin desteğiyle daha yaşanılabilir daha güzel bir ilçe haline dönüştürmek için çok büyük bir mücadele vereceğiz inşallah. Bu konuda hemşehrilerimizin dualarını desteklerini bekliyoruz.

EN BÜYÜK HAYALİM SULTANBEYLİ’Yİ EĞİTİM VADİSİ YAPMAK

Yapmak istediğiniz en büyük projeniz nedir?

Biz Sultanbeyli Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesi ile ilgili olarak milli eğitim müdürlüğümüzle, kaymakamlığımızla, üniversitelerimizle ulusal ve uluslararası STK’larımızla yoğun temas içindeyiz. Gençlerimize o yüzden çok rahat şekilde şunu ifade edebilirim. Mülkiyeti çözülmüş, ekonomisi düzelmiş bir belediye olarak özellikle eğitim projelerimizle, sosyal projelerimizle, ki sosyal projelerimiz içinde hanımefendilerle ilgili de çok güzel projelerimiz olacak inşallah. Tam bir eğitim seferberliği yürütüyoruz. Sultanbeyli’de bir sanayi ilçesi oluşturabilme şansımız yok. Her metrekarenin sahibi var. O yüzden biz burayı bir eğitim vadisi olarak hayal ediyoruz ve bu uğurda çalışıyoruz. Kısa bir süre içerisinde başlattığımız bu yolculuğun semerelerini görmeye başladık. Bu bizi mutlu ediyor. Biz Sultanbeyli’ye geldiğimizde binaların altında Milli Eğitim Bakanlığımızın kiraladığı okullar vardı. Oralarda çocuklarımız okuyorlardı. Şimdi çocuklarımız tiyatro izleyerek yetişiyorlar. Gençlik merkezlerimizde, kültür merkezlerimizde, akademilerimizde çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip o yeteneklerine göre kendilerine ve ailelerine destek vermek istiyoruz. Bizim en fazla uğraşacağımız alan bu olacak inşallah.

Sultanbeyli'ye büyük projeler geliyor! ile ilgili etiketler Sultanbeyli Hüseyin Keskin