SuperHaber açıklıyor... Köyde omerta uygulandı! Kadınlar, cinayeti Narin için Kuran okuyarak ihbar etti

Narin’in öldürülmesinden sonra gözaltına alınan 24 kişinin hakimlikteki sorguları sürüyor. SuperHaber Narin cinayeti ile ilgili önemli bilgilere ulaştı. İddialara göre, köyde bulunan kadınlar Narin’in amca tarafından öldürüldüğünü öğrendiler. Susturulan kadınlar tüm baskı ve tehditlere rağmen14 ile15’nci gün bir evde toplandılar. Köydeki kadınlar afiyet şifa Narin için Kuran okuyup dua ederek cinayeti duyurmaya çalıştılar.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Diyarbakır’da Narin Güran adlı kız çocuğu 21 Ağustos’ta kayboldu,Türkiye’de gündem oldu.

NARİN GÜRAN KAYBOLDUKTAN 19 GÜN SONRA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLARAK BULUNDU

Narin Güran, 21 Ağustos günü Diyarbakır’da Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde bulunan camide ki Kur’an Kursu dönüşü kayboldu. Henüz 8 yaşında bulunan Narin köy ve çevresinde bulunan 20 bin metre karelik arazide günlerce arandı. Ancak özel eğitimli ekipler, aletler ve köpeklerle yapılan aramalarda izine rastlanılmadı. Savcılık yetkilileri 8 Eylül günü öğleye doğru bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre Narin’in cesedi aramaların 19 gününün sabahında evlerinden 2 kilometre uzaklığında bulunan Eğertutmaz deresinde bulunmuştu. Yine açıklamada, Narin’in Kuran kursundan çıktığındaki elbiseleri ve elifba kitabı ile yeşil eşarbı da bir şeker çuvalının içinde ve üzeri ağır taşlarla suya konulmuş olarak bulundu.

KÖYDE KORKU VE TEHDİTTEN MAFYANIN OMERTASI UYGULANDI

Öte yandan Narin’in öldürülmesinden sonra aralarında anne Yüksel ve baba Arif Güran’in da olduğu ve gözaltına alınan 24 kişinin hakimlikteki sorguları sürüyor. Narin Güran’ın kaybolmasından sonra gece ve gündüz iz süren SuperHaber, cinayet ile ilgili önemli bilgilere ulaştı. İddialara göre köyde bulunan kadınlar, Narin’in öldürüldüğünü öğrendiler. Bazı kadınlar bunu savcılık ve jandarmaya bildirmek istediler. Ancak, köyde her dediğini yaptırdığı ifade edilen ayrıca siyasi ve ekonomik gücü olan muhtar Salim Güran’ın korkusundan susmak zorunda kaldılar.

KADINLAR CİNAYETİ NARİN İÇİN KUR’AN OKUYARAK İHBAR ETTİLER

SuperHaber’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği diğer bilgilere göre köyde İtalyan mafyasının susma yasası olan omerta uygulanan kadınlar bir yol bularak bu korkunç durumu açıklamanın yöntemini konuştular. Bu yönteme göre günlerce susturulan kadınlar, tüm baskı ve tehditlere rağmen aralarında anlaşarak 14 ile 15’nci gün bir evde toplandılar. Köydeki kadınlar, Narin için Kuran okuyup, dua ederek, cinayeti duyurmaya çalıştılar.

OMERTA (SUSKUNLUK YASASI) NEDİR?

İtalyan mafya üyeleri arasında uygulanan omerta,yani suskunluk yasası,halen devam etmektedir.Mafyafa,”Bir şey görmedim, duymadım, bilmiyorum, konuşmam” ifadelerinin toplamı olan Omerta, uyulmaması halinde karşılığının, kendisi ve tüm aile fertleri için cezası ölüm olan yasa mafya yasasıdır.

ACIMASIZ YERALTI YAŞADI KİTAPLARA KONU OLDU

Efsane film Godfather'ın senaryonusunun esinlenildiği romanı yazan Mario Puzo'nun kitabının adı mafyada "suskunluk yasası" anlamına geliyor.Ünlü yazar Mario Puzo’nun son kitabı Omerta, adını örgüt üyelerinin onurunun simgesi olan ‘suskunluk yasası’ndan alıyor.
Kitaba konu olan gerçek olay ise şöyle gerçekleşmiştir.New York’un Mafya liderlerinden Raymonde Aprile bir suikaste kurban gider. Aprile, "Merhamet kötü bir alışkanlıktır. Sahip olmadığımız güçler için hak iddia etmektir ve kurbana karşı işlenen affedilemez bir suçtur." düşüncesiyle hareket etmiştir yaşamı boyunca ve merhamet etmeme sırası, kendi yerine geçmesi için yetiştirdiği yeğeni Astorre’dadır şimdi.Ama Baba Aprile’in katili kimdir? Mafya liderlerinin çoğunu hapse atan FBI ajanı Kurt Cilke mi? Bir türlü köşeye sıkıştırılamayan bir başka Mafya lideri Timmona Portella mı? Uluslararası karanlık ilişkilerin bir numaralı adamı diplomat Marriano Rubio mu? Yoksa bilinmeyen başka güçler mi?
Ne var ki,cinayet bir türlü çözülemez.Çünkü acımasız “Omerta Yasası” yürürlüktedir. Hem de her yerde!.

SuperHaber açıklıyor... Köyde omerta uygulandı! Kadınlar, cinayeti Narin için Kuran okuyarak ihbar etti ile ilgili etiketler