SuperHaber gündeme getirdi... Irak İçişleri Bakanlığı: Yangınları PKK çıkardı

Irak İçişleri Bakanlığı,SuperHaber’in yazdığı Kerkük,Erbil ve Duhok'ta çıkan yangınları,bölücü terör örgütü PKK’nın yaptığının belirlendiğini açıkladı. Sarı mahkum elbiseleri giydirilmiş,gözleri bantlı teröristlerin de getirildiği açıklamada,aynı terör örgütünün bu eylemlerin ardından Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına sabotaj yapmayı ve Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ile Sade bölgelerinde de yangın çıkarmayı planladıkları vurgulandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye ile Irak’ın terörle mücadele konusunda ki anlaşmaları,bölücü terör örgütünde büyük panik yarattığı ortaya çıktı.

ERDOĞAN’IN BAĞDAT ZİYARETİNDE TERÖRLE ORTAK MÜCADELE PLANLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz Nisan ayının sonuna doğru,13 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan Bağdat'ta,Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile her türlü terörle mücadele için bir dizi görüşmeler gerçekleştirmişti.Yine Erdoğan’ın ziyareti ile yapılan görüşmelerde,ticari konuların dışında,Türkiye'nin,teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanmıştı.

KERKÜK,ERBİL VE DUHOK’DA ÇIKAN YANGINLARI SUPERHABER DUYURDU

Erdoğan’ın ziyareti öncesi ve sonrasında,başta Türkmen şehri Kerkük ve Erbil olmak üzere,Duhok’da bulunan tarihi kapalı çarşılarda yangınlar çıkmıştı.Yangınlarda yüzlerce dükkan yanmış ve büyük miktarda maddi hasar meydana gelmişti.Türkmen esnafı hedef alan ve halkı sokağa dökmeye yönelik yangınları,superhaber yazarak duyurmuştu.

ESNAFI ZORDA BIRAKAN VE HALKI SOKAĞA DÖKMEYE YÖNELİK YANGINLARI PKK ÇIKARDI

Irak İçişleri Bakanlığı,SuperHaber’in yazdığı Kerkük,Erbil ve Duhok'ta çıkan yangınları,bölücü terör örgütü PKK’nın yaptığını açıkladı.Dikkatli incelemenin ardından yangınların doğal ve sıradan bir kaza olmadığı, amacının ekonomiyi vurarak vatandaşları öfkelendirmek olduğu ortaya çıktı.Medyanın büyük ilgi gösterdiği açıklamada,”Bu olayların arkasında PKK'nın var olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ikisi Süleymaniye'deki PKK tarafından görevlendirildiler ve Türkiye'den, Suriye'den ve Kandil'den gelen militanlar tarafından bu olayları gerçekleştirmek için Kifri, Süleymaniye ve Sanksar'da eğitildiler.”denildi.Yine açıklamaya katılan Tuğgeneral Mikdad Miri’de, bu yangınların PKK tarafından kasıtlı çıkarılarak yürütüldüğünün ortaya çıktığını ifade etti.


SARI MAHKUM KIYAFETLİ TERÖRİSTLER MEDYA AÇIKLAMASINA GETİRİLDİ

Sarı mahkum elbisesi giydirilmiş,gözleri bantlı teröristlerin de getirildiği açıklamada,aynı terör örgütünün bu eylemlerin ardından Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına sabotaj yapmayı ve Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ile Sade bölgelerinde de yangın çıkarmayı planladıkları vurgulandı.Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Musevi, basına yaptığı açıklamada,operasyon hakkında detaylı bilgi verdi.Musevi,Kerkük,Erbil ve Duhok'ta çıkan yangınlardan sonra Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatı ile bir inceleme ve araştırma komisyonu oluşturulduğunu belirtti.Musevi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yapılan operasyonda, ikisi Kerkük'te biri Diyala kentinde olmak üzere 3 kişinin yakalandığını ve cezaevine gönderildiğini aktardı.

“KERKÜK VE CEYHAN PETROL BORU HATTINA SABOTAJ YAPILACAKTI!”

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Musevi,yakalanan şahısların ifadelerinde başka bölgelerde de yangın çıkarmayı planladıklarını itiraf ettiklerini söyledi.Musavi,”Bu eylemlerin ardından Irak topraklarındaki Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına da sabotaj yapmayı planlıyorlardı. Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ve Sadr bölgelerinde de yangın çıkaracaklardı." ifadesini kullandı.Musavi,bölücü terör örgütü PKK’nın çıkardığı belirlenen yangınları ise şöyle duyurdu.


-PKK mesuplarının 10.10.2023 tarihinde Mall of Kerkük'e yönelik girişim planları vardı.

-27.02.2024 tarihinde Erbil'deki İkinci El Çarşısı' yakıldı.

-27.03.2024 tarihinde Duhok'a bağlı Kuştepe ilçesinde firma ve mağazaları yakıldı.

-3/5/2024 tarihinde Kerkük'teki İsmail Derviş binası yakıldı.

-4/7/2024 tarihinde Mall of Kerkük'e yönelik girişim planları vardı.

-4/8/2023 tarihinde Erbil'deki İkinci El Pazarı ikinci kez yakıldı.

-24 Nisan 2023 tarihinde Erbil'deki Naşt Men pazarını, 5 Mayıs 2024 tarihinde Erbil'in Kaysari Çarşısı' yakıldı.

-1 Nisan 2024 tarihinde Jelly çarşısına yangın operasyonu düzenlendi.

SuperHaber gündeme getirdi... Irak İçişleri Bakanlığı: Yangınları PKK çıkardı ile ilgili etiketler Irak yangın