SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor?

Farklı milletlerden Yahudilerin son bir yılda KKTC’de güçlendiği ortaya çıktı. Başta İranlılar olmak üzere, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail’den on binlerce Yahudi, KKTC’de dev araziler satın alıyor. KKTC’deki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğunu vurgulayan gözlemciler, “Kıbrıs’ın kuzeyinde on binlerce dönüm arazi ile dev binalar İsrail’le ilişkili aracılar tarafından satın alınıyor. İsrail, KKTC’yi Filistin modeli uygulayarak ele geçiriyor.” iddiasında bulunuyorlar.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Rusya ve Ukrayna Savaşının ardından İsrail ile Hamas çatışması, gözleri yeniden KKTC’ye yerleşen Yahudilere çevirdi.

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor?

SUPERHABER KKTC’YE GİDEREK O İDDİALARI YERİNDE ARAŞTIRDI!

SuperHaber, KKTC’nin özellikle kuzey bölgesinde Yahudilerin yerleşmesi, satılan araziler ile yeni dev blokların yapılarak avukatlar aracılığı satın alınmasını bizzat yerinde araştırdı.

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? - Resim : 2

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, KKTC’ye giderek Yahudilerin yoğun olarak bulunduğu ve yaşadığı yerlerde incelemeler yaptı. İncelemelerde KKTC'de yabancılara satılan toprakların kime ait olduğu ve kimlerin toprak sattığı konusunda yoğun şikayetler bulunduğu ortaya çıktı.

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? - Resim : 3

KKTC’DE YAHUDİLER ARAZİLER VE DEV BİNALAR SATIN ALIYOR!

KKTC’de son 5 yıl içerisinde inşaat sektörüne, başta Yahudiler olmak üzere yabancıların ilgisinin çok hızlı bir şekilde arttığı biliniyor. Farklı milletten gelen Yahudilerin özellikle son bir yıldan beri KKTC’ye göç ederek her alanda güçlendiği ortaya çıktı.

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? - Resim : 4

Ayrıca İsrail ile Hamas arasında yaşanan Gazze savaşıyla birlikte, ”Yahudiler KKTC’nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden, büyük ölçekli araziler ve dev binalar satın alıyor.” iddiaları gündeme geldi.

“KUZEYDE SİYONİST YAPILAŞMA YAPILIYOR!”

Bu iddiaların devamında ise, KKTC’de başta İranlılar olmak üzere, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail’den onbinlerce Yahudinin Siyonist bir yatırım yaptığı anlaşıldı. KKTC’deki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğunu vurgulayan gözlemciler “Kıbrıs’ın kuzeyinde on binlerce dönüm arazi İsrail’le ilişkili, gizli ve açık aracılar tarafından satın alınıyor. İsrail, KKTC’yi adeta Filistin modeli uygulayarak yavaş yavaş ele geçiriyor.” iddiaları öne çıkıyor.

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? - Resim : 5

İSRAİLLİLER HER ALANDA TAM 2 BİN ŞİRKET KURDU!

KKTC’deki özellikle İskele Bölgesi’nde Yahudi nüfusunun giderek arttığına dikkat çeken iddia sahipleri, "Buraya savaşları bahane eden Yahudiler her alanda ancak daha çok inşaat sektöründe büyük şirketlere kuruyorlar. KKTC’de tam 2 bin İsrail şirketi olduğu tespit edilmiş. Bu kadar İsrail şirketinin kurulma amacı ne? İskele İlçesi başta olmak üzere bir çok ülkeden gelen zengin Yahudiler adanın kuzey ucundan Tel Aviv’i gören yerlerde toplanıyor. Perde arkasında başta İsraillilerle beraber, binlerce siyonist Yahudilerin toprak satın alması söz konusu. Adanın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor?” şeklinde konuşuyor.

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? - Resim : 6

SuperHaber KKTC'de! Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? ile ilgili etiketler KKTC İsrail Yahudi Siyonizm
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.