Tanyeli kimdir? Kaç yaşında? Hayatta mı?

Kanser haberleriyle gündeme gelen ünlü oryantel Tanyeli'nin kim olduğu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Bu çerçevede 'Tanyeli kimdir?' veya 'Tanyeli kaç yaşında?' gibi başlıklar merak konusu oldu. Peki Tanyeli kimdir? Kaç yaşında? Hayatta mı? İşte ayrıntılar...

TANYELİ KİMDİR?

Ünlü oryantal ve dansöz Tanyeli'nin gerçek adının Öznuh Kral olduğu bilinmektedir. Tanyeli'nin aile geçmişi oldukça zorlu bir dönemden geçmiştir. Anne ve babası teyze çocukları olan Tanyeli, henüz iki yaşındayken ailesinin dağılması sonucu Çocuk Esirgeme Kurumu'nda büyümek zorunda kalmıştır.

Uzun bir sürenin ardından, 12 yıl sonra annesini bulan Tanyeli, daha sonra annesinin trafik kazası geçirmesiyle birlikte hem annesine hem de iki kardeşine bakmak zorunda kalmıştır. Tanyeli, kendisini 14 yaşında evli, 15 yaşında ise anne olarak tanımlamaktadır. Seda isimli bir kız kardeşi ve bir abisi bulunmaktadır. Annesinin İzmir'de şarkıcılık yaptığını ve bu dönemde babasının askere gittiğini belirten Tanyeli, annesinin bu sorumluluğun üstesinden gelememesinin sebebi olarak genç yaşta üç çocuk sahibi olmasını göstermektedir.

Tanyeli kimdir? Kaç yaşında? Hayatta mı?

Tanyeli, 14 yaşında gerçekleştirdiği evliliğini daha sonra sonlandırmıştır. 15 yaşında dünyaya gelen oğlu Taylan ile İzmir'de doğmuştur. Eski eşinin ismi Yusuf Uğur Sadıkoğlu'dur.

1996 yılından beri Tanyeli, yaşamının bir kısmını Avustralya Sidney'de geçirmektedir. Ayrıca "Mektupları Evrene Gönderdim" adlı bir kitap yazarak hayatını anlatmıştır.

Tanyeli, müzik dünyasında da varlığını hissettirmiştir. "Dans Et Benle", "Turkish Belly Dances" ve "Dansın Kraliçeleri" gibi albümleri ile dikkat çekmiştir.

Tanyeli'nin yaşam öyküsü, zorluklarla dolu bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir. Ancak, kendi gücüyle bu zorlukların üstesinden gelerek başarılı bir dansçı ve sanatçı olmayı başarmıştır.

Sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği bir süredir, Tanyeli hastaneye başvurmuş ve yapılan tetkikler sonucunda pankreas kanseri teşhisi konulmuştur. Büyük bir üzüntü yaşayan Tanyeli, ailesi ve yakın dostları tarafından desteklenmektedir.

Tanyeli kimdir? Kaç yaşında? Hayatta mı? ile ilgili etiketler Tanyeli