Taraftarları PKK sloganları atmıştı! Kaboğlu'na İmamoğlu'ndan destek gecikmedi

İstanbul Barosu seçimlerini kazanan İbrahim Kaboğlu güne damga vurdu. Ancak baro seçimleriyle değil listesinde yer alan PKK'ya yakın isimlerle! Kaboğlu'na Ekrem İmamoğlu'nun verdiği açık destek de şaşırtıcıydı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Barosu seçimlerini kazanan İbrahim Kaboğlu'nu tebrik etti. Kaboğlu'nun listesinde, bölücü terör örgütüne yakın isimlerin yer aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu durum, kamuoyunda çeşitli eleştirilere neden oldu. Ancak İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kaboğlu ve yeni yönetimine başarılar diledi. Kaboğlu, farklı partilerden de destek aldığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Barosu seçimlerini kazanan İbrahim Kaboğlu'na desteğini açıklaması, bazı kesimlerde eleştirilere yol açtı. Kaboğlu'nun listesinde, bölücü terör örgütüne yakın isimlerin yer aldığı iddiaları tartışma yarattı. İmamoğlu'nun bu desteği, siyasi duruşu ve seçimlerdeki adaylara verdiği destekler açısından sorgulanabilir bir adım olarak değerlendirildi. Bu durum, kamuoyunda farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu ve İmamoğlu'nun bu tür hassas konularda daha dikkatli bir tavır sergilemesi gerektiği yönünde eleştiriler aldı.

Kaboğlu'nun büyük tartışma yaratan listesi

Veryansın'dan Erdem Atay, Kaboğlu'nun listesindeki tartışma yaratan isimleri böyle listelemişti...

Metin İriz: Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı Selim Okçuoğlu’nun avukatı.

Arzu Becerik: TSK’nın güneydoğuda PKK ile mücadelesinde ‘katliama ortak olmayacağız’ açıklaması yapan ‘Barış Akademisyenleri’nin avukatı.

Rukiye Leyla Süren: CHP’li. Yurtdışından fonlanan ve HDP’yle dirsek teması olan Kadın Meclisleri, KADER gibi örgütlerin destekçisi.

Mehmedali Barış Beşli: Laz Derneği Kurucu Başkanı. 1994 yılında Laz bölücülüğü yaptığı gerekçesiyle yargılandı ve beraat etti.

Ahmet Ergin: Öcalan’a özgürlük isteyen Emek Partisi’nin (EMEP) Ümraniye Belediye Başkan Adayı.

Yelda Koçak Urfa: Türkiye İşçi PartisiAnkara Milletvekili adayı. HDP ve DEM destekli

Fırat Epözdemir: Abdullah Öcalan’ın avukatlarının avukatı. PKK’nın desteklediği ve Öcalan’ın avukatlarının üye olduğu Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Başkanı.

Taraftarları PKK sloganları atmıştı! Kaboğlu'na İmamoğlu'ndan destek gecikmedi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Oğul Barzani Türkmen oy kotasını video ile yönlendirdi!

Irak’ta Kürt bölgesinde tiyatro olarak ifade edilen parlamento seçimi yapıldı. Seçimde Mesut Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin, “Kukla Türkmen aday” Muna Kahveci lehine oy kullandığı ortaya çıktı. Oğul Barzani, seçim sonrası oy kullanmasını videoya çektirerek sosyal medyada yayınlattı. Barzani’nin çok konuşulacak bu davranışı ile oy yönlendirmesi yaptığı ve Erbil’de ki Türkmen kotasını, kendi partisi lehine tekrardan alacağı ifade ediliyor.