Tarihi zirvede iki lider ortak açıklama yaptı...

Çin ziyaretinin ardından ABD'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile görüştü. İki lider ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump ortak açıklama yapıtı. Açıklamada Cumhurbqaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PYD/YPG vurgusu dikkati çekti.

Yapılan açıklamaların satırbaşları...

TRUMP'UN AÇIKLAMALARI

Erdoğan’I ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.Onların muhteşem cesaretlerine baktık. Kore’deki savaştaki cesaretleri, bizim askerlerimizin unutmadığı şeylerdendir. McCarty, Türk askerlerinin şerefini ve cesaretini takdir etmiştir ve dünyanın en iyi askerlerden olduğunu söylemişti.Türkiye’yi terör örgütü ile olan mücadelede destekliyoruz. Türkiye’nin liderliğinden de mutluyuz. Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Bir kez daha Sayın Trump'ı seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum.

Köklü geçmişe dayanan Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız, küresel barış için de önemlidir.

Bölgemizin içinden geçtiği çalkantılı dönemde, iki ülkenin göstereceği ilişki her zamankinden daha önem kazanmıştır.

Esasen ABD ile BM, NATO ve G20 gibi kilit kuruluşlarda yakın bir ilişki içerisindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu alanlar başta olmak üzere diyaloğu arttırma kararındayız.

Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu görüşmelerin büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum.

Ekonomi, enerji ve savunmada işbirliğini artacak.

DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı koymalıyız.

Bölgemizin geleceğinde teröre yer yoktur. Özellikle YPG-PYD terör örgütlerinin muhatap alınması mutabakata uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışanlara da müsaade etmemeliyiz.

Suriye ve Irak'ta atabileceğimiz ortak adımları değerlendirdik. Trump'ın seçim zaferi yeni beklentilere, umutların filizlenmesine yol açmıştır.

Bugün temelleri atılan yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sayın Başkan'a nazik daveti ve konukseverliği için teşekkür ediyorum. Kendisini de ailesi ile birlikte Türkiye'ye davet ediyorum.''

heyet

Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump, heyetler arası görüşmeye geçti.

ABD GEZİSİNDEN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile dün TSİ 23.50'de Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Washington'a geldi.

erdogan-abd2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A COŞKULU KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Andrews Hava Üssü'nden, konaklayacakları Blair House'a geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme yapmak üzere Beyaz Saray'a geldi.

erdogan-abd3

TRUMP İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere görüşmeden önce fotoğraf verdi.

Trump görüşme öncesi, "Erdoğan ile uzun ve zorlu görüşmelerimiz olacak." dedi.

Tarihi zirvede iki lider ortak açıklama yaptı... ile ilgili etiketler Erdoğan ABD Trump
GÜNÜN VİDEOSU

Lübnanlı gazeteci canlı yayında bombardımanın hedefi oldu! İşte saniye saniye dehşet anları...

Gazeteci ve siyasi analist Fadi Budiye, Lübnan'ın doğusundaki Bekaa bölgesinde canlı yayın yaptığı sırada bulunduğu yerin İsrail güçlerince bombalanması sonucu yaralandı.