Tarım Bakanlığı duyurdu: Tapusu olana maaş bağlanacak

Antalya’da düzenlenen Tarım Zirvesi’nde konuşan Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iki yıldan fazla süredir ekilmeyen tarlaların, dijital kiralama sistemi üzerinden kiraya verileceğini açıkladı. Kira gelirinin ise doğrudan tapu sahibi mirasçılara verileceğini duyurdu.

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilip iki yıldan fazla süredir ekilmeyen tarlaların, dijital kiralama sistemi üzerinden kiraya verileceğini açıkladı.

DİJİTAL ORTAMDA KİRALAMA YAPILACAK

Atıl şekilde kullanılmayan tarlalar için yeni alınan karar doğrultusunda dijital kiralama yöntemiyle kiralama işlemi yapılacak. Kiralama işlemlerinden elde edilen gelirler ise doğrudan arazi sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak.

ÜLKE KAYNAKLARI ETKİN ŞEKİLDE KULLANILACAK

Kiralama kapsamında, en yakın yerleşim yerlerinden başlanarak tarlalar, bağlar ve bahçeler tespit edilerek, yeni uygulamayla birlikte ülkenin tarım kaynakları daha etkin kullanılması amaçlanıyor.

Tarım Bakanlığı duyurdu: Tapusu olana maaş bağlanacak ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Tapu maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.