TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Rusya'ya gidiyor: Putin ile bir araya gelecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mevkidaşı Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko’nun daveti üzerine Rusya’ya gidiyor. Federasyon Konseyi Genel Kurulu’na hitap edecek olan Kurtulmuş'un Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de görüşmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 23-26 Eylül tarihlerinde Rusya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Kurtulmuş, ziyaretinin ilk gününde başkent Moskova’da Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret edecek, buradaki öğrencilerle bir araya gelecek. Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde Rus-Türk İş Adamları Birliği üyelerini kabul edecek Kurtulmuş, iki ülke arasındaki ticari işbirliği imkanlarıyla, ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak başlıklar hakkında değerlendirmede bulunacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 24 Eylül Salı günü Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile heyetler arası toplantıgerçekleştirecek. Aynı gün Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisini ziyaret edecek Kurtulmuş, her yıl üst düzey yabancı bir heyeti ağırlayan Akademi’nin toplantısına katılarak bölge uzmanları, öğretim üyeleri, genç diplomatlar ve öğrencilere hitapta bulunacak.

KURTULMUŞ, FEDERASYON KONSEYİ’NİN GENEL KURULUNA HİTAP EDECEK

Kurtulmuş, 25 Eylül Çarşamba günü ise Rusyaparlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Genel Kurulu’na hitap edecek.

Daha sonra Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’nı ziyaret edecek Kurtulmuş, Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.


PUTİN İLE GÖRÜŞMESİ PLANLANIYOR

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, Moskova’da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi de planlanıyor.

Rusya ziyareti kapsamında St. Petersburg’a geçecek Kurtulmuş, St. Petersburg Yasama Meclisi BaşkanıAleksander Belsky ile bir araya gelecek ve onuruna verilecek davete katılacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanvelili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Türkiye-Rusya Federasyonu Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da Rusya’ya gidecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Rusya'ya gidiyor: Putin ile bir araya gelecek ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Putin Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Şehit Maşallah Abakay'ın son görüntüleri! "Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih yazar"

Acı haberi sevenlerini yasa boğan şehit Maşallah Abakay'ın son görüntüleri yürekleri dağladı. Abakay'dan geriye kalan görüntülerde şehidin 'Burası Irak' sözleriyle; "Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih okumakla yetinmez, tarih yazar." ifadelerini kullandığı görüldü.