TEDAŞ hangi bölüme ne kadar personel alacak? 2017 TEDAŞ personel alımı başvuruları
TEDAŞ bu yıl personel alımına devam ediyor. 2017 TEDAŞ personel alımı başvuruları İŞKUR'da devam ediyor. 2017 yılı için alınacak personel TEDAŞ'ın Türkiye genelindeki ihtiyaç duyulan pozisyonlarında olacak. TEDAŞ bünyesinde 250 sürekli işçinin istihdam edileceği alım için başvurular İŞKUR üzerinden yapılabiliyor. İşte TEDAŞ'ın hangi bölümde ne kadar personel alacağının ayrıntıları...
2017 TEDAŞ personel alımı başvuruları halen İŞKUR bünyesinde devam ediyor. TEDAŞ Türkiye genelinde belli pozisyonlarda elaman alacağının duyurusunu yapmıştı. TEDAŞ personel alımı duyurusunun yapılmasının ardından, ilanda belirtilen şartları yerine getiren vatandaşlar başvurularını yapmaya başladı. Türkiye genelinde TEDAŞ bünyesinde 250 sürekli işçinin istihdam edilecek. Alım için başvurular İŞKUR'a yapılabiliyor. TEDAŞ personel alımı konusunda merak ettiklerinizi haberimizden öğrenebilirsiniz.
2017 TEDAŞ personel alımı kapsamında göreve başlayacak personeller ilanda belirtildiği üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde, belirlenen pozisyonlarda istihdam edilecekler. Ekonomik olarak nispeten iyi şartlarda çalışmak için bir çok işsiz TEDAŞ'ın ilanına başvurdu.
2017 yılında devlet kurumlarında istihdam için çalışmalar devam ediyor. Son olarak T.C. Devlet Personel Başkanlığı'ndan TEDAŞ personel alımı duyurusunu yaptı. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği TEDAŞ personel alımı ilanı için başvuru işlemleri başladı. Yayınlanan ilanda işçi alımına dair hangi kriterlerin arandığı, ne kadar personel istihdam edileceği gibi bilgiler vatandaşlarla paylaşıldı.
Türkiye genelinde TEDAŞ kaç kişi istihdam edilecek?
TEDAŞ personel alımı kapsamında 250 sürekli işçi istihdam edilecek. Bu personeller Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde görev yapacaklar. Adaylar, elektrik mühendisi, elektrik öğretmeni, bülgisayar mühendisi, harita mühendisi, harita teknikeri, endüstri mühendisi, işletme mühendisi, istatistikçi, avukat, yazılımcı, ziraat mühendisi, şehir ve bölge plancısı, mimar, inşaat mühendisi pozisyonu için başvuru yapabilecekler.
TEDAŞ'a başvurular nereden yapılacak?
TEDAŞ işçi alımı kapsamında alınacak personeller 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi olarak istihdam edilecek. Bu nedenle başvuru yapacak adaylarda yürürlükte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelikte belirtilen genel şartlar aranacak. Ayrıca pozisyona göre değişen şartlar da adaylarda aranacak. 2017 TEDAŞ işçi alımı başvuruları ve işe alım süreci İŞKUR tarafından yürütülecek. Bu nedenle adayların müracaatlarını İŞKUR üzerinden yapmaları gerekiyor. Yapılan başvuruların ardından adaylar sözlü sınava tabi tutulacaklar. Sözlü sınavlar TEDAŞ Genel Müdürlüğü adresinde yapılacak.
İşte TEDAŞ personel alımında aranan şartlar
Elektrik Mühendisi: Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektrik-Elektronik Bölümlerinden mezun olmak
Elektrik Öğretmeni: Teknik Eğitim Fakültelerinin Elektrik Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak
Bilgisayar Mühendisi: Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
Harita Mühendisi: Mühendislik Fakültelerinin Harita, Harita ve Kadastro, Jeodezi ve Fotogrametri, Geomatik Bölümü mezunu olmak
Harita Teknikeri: Meslek Yüksek Okullarının Harita, Harita Kadastro bölümünden mezun olmak
Endüstri Mühendisi: Mühendislik Fakültelerinin Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
İşletme Mühendisi: Fakültelerin İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
İstatistikçi: Fen, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin İstatistik Bölümünden mezun olmak
Avukat: Hukuk Fakültesi mezunu olmak. (Avukatlık Stajını yapmış olmak)
Yazılımcı: Fen, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik veya Fizik bölümlerinden mezun olmak, Mühendislik Fakültelerinin Fizik Mühendisliği Bölümünden mezun olmak, Fen ve Edebiyat, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Kimya-Metalurji Fakültelerinin Matematik Mühendisliği Bölümünden mezun olmak, Mühendislik, Mühendislik Mimarlık, Teknoloji, Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültelerinin Yazılım Mühendisliği Bölümünden mezun olmak (Yazılım konusunda tecrübe aranacaktır)
Ziraat Mühendisi: Fakültelerin Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri Bölümü mezunu olmak
Şehir ve Bölge Plancısı: Mühendislik-Mimarlık ve/veya Mühendislik Fakültelerinin Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu olmak
Mimar: Mühendislik-Mimarlık ve/veya Mimarlık Fakültelerinin Mimarlık bölümünden mezun olmak
İnşaat Mühendisi: Mühendislik-Mimarlık ve/veya Mühendislik Fakültelerinin İnşaat bölümünden mezun olmak