Telegram kapatılacak mı?

WhatsApp'ın tepkilere neden olan gizlilik kararı sonrası kullanıcı sayısında büyük artış meydana gelen Telegram'a şaşkınlık yaratan bir dava açıldı. ABD seçimleriyle beraber artış gösteren olaylar nedeniyle Parler uygulamasının Google Play Store ve App Store'dan kaldırılmasıyla birlikte bu kez oklar Rusya merkezli Telegram'a döndü. Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne Telegram'ın kapatılması için başvuru yapıldı.

WhatsApp'ın aldığı yeni kararla birlikte gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitmesi ve gizlilikteki değişikliğin ardından yeni halini zorunlu olarak kabul ettirmeye çalışmasıyla birlikte pek çok kullanıcı WhatsApp'a büyük tepki göstererek uygulamayı terk etmiş ve en başta Telegram olmak üzere diğer alternatif uygulamalara akın etmişti

Gelişmeler üzerine kullanıcı sayısında büyük artış yaşanan Telegram, gördüğü ilgiden öyle memnundu ki bu süreçte toplam kullanıcı sayısını 500 milyonun üzerine taşımayı başardı.

Öte yandan Telegram'ın başı ABD ile derde girdi. ABD seçimlerinin artan şiddeti körüklediği gerekçesiyle uygulama mağazalarından kaldırılan Parler'ın ardından Telegram tam da hedef tahtasına yerleşti. Yaşanan gelişmlerin ardından şirket ise şiddet yanlısı hesapları hızlıca kapatma yoluna gitti.

Telegram'ın kurucusu olan Pavel Durov, ABD'deki gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada Telegram'ın barışçıl tartışma ve protestolara ev sahipliği yaptığına vurgu yaparken, Hizmet Şartları kapsamında şiddet yanlısı çağrıların engellendiğini ifade etti.

Durov sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ocak ayının başında şiddet eğilimi ile ilgili raporların artmasıyla birlikte şiddet yanlısı kanallar moderatör ekibimiz tarafından kapatıldı.”

WHATSAPP'IN GİZLİLİK SÖZLEŞME KARARI

Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp gizlilik ilkelerinde değişikliğe gitti. Yeni bir yol haritası çizen WhatsApp kullanıcılarına yeni şartlar sundu.

Alınan yeni karar göre, uygulamayı kullanım şartlarında kullanıcıların özel bilgilerini Facebook ve Facebook'a ait olan şirketlerin reklam pazarına sunulacağı ifade edildi.

WhatsApp'ın sunduğu sözleşmede kullanıcıların toplanan verileri arasında hesap bilgileri, bağlantıları, durum bilgileri, ödeme bilgileri, mesajları, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz bilgileri gibi konuların yer aldığı görüldü.

Öte yandan Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin ise bu sözleşmeden muaf olduğu belirtildi. Bu konu çifte standart konusunu da gündeme getirdi.

Whatsapp Yöneticisi Will Cathcart ise bugün yaptığı açıklamada sunulan güncellemenin kullanıcıların aileleri ve arkadaşları ile kurduğu iletişimi etkilemeyeceğini savundu.

WHATSAPP HANGİ VERİLERİ TOPLAYABİLİYOR?

Hesap bilgileri
Mesajlar
Bağlantılar
Durum bilgisi
İşlem ve ödeme verileri
Kullanım bilgileri
Cihaz ve bağlantı bilgileri
Konum
Çerezler
Başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgiler
Kullanıcı şikayetleri

Telegram kapatılacak mı? ile ilgili etiketler WhatsApp telefon mesaj telegram mesajlaşma uygulaması
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.