TEOG sınavı hangi günler yapılacak? İşte TEOG sınav tarihleri
TEOG sınavı için artık çok az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenci TEOG sınavı için hazırlanırken bir taraftanda gündemlerinde TEOG sınavı hangi günler yapılacak? sorusu var. TEOG sınav tarihlerini merak edenler internetten arama yapıyor. Peki TEOG sınavı hangi günler yapılacak? İşte TEOG sınav tarihleri...
TEOG sınavı hangi günler yapılacak? milyonlarca veli ve öğrencinin bu günlerde en merak ettiği konu bu oldu. TEOG sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvimde mevcut. Milyonlar TEOG sınavı için hazırlanıyor. TEOG sınavı hangi günler yapılacak? İşte TEOG sınav tarihleri ve TEOG sınavı ile ilgili diğer detaylar...
Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla katılmayı beklediği TEOG sınavına yalnızca 10 gün kaldı. 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan TEOG sınavına girmek isteyenlerin taşıması gereken şartlar, uyulması gereken kurallar ve tüm detaylara ilişkin tüm detaylar haberimizde...
TEOG SINAVLARININ BAŞLANGIÇ SAATLERİ
TEOG sınavları iki günde yapılacaktır. 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan ilk sınav Türkçe sınavıdır. Sınav saat 09.00’da başlayacaktır. Matematik sınavı saat 10.10’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır.
Sınavların yapılacağı ikinci günde yani 27 Nisan 2017 tarihinde ise Fen Bilimleri sınavı, saat 09.00’da başlayacaktır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da, Yabancı Dil sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır. Her sınav için öğrencilere 20’şer soru sorulacak ve sınavlar için 40’ar dakika süre verilecektir.
ORTAK SINAVLAR SAAT KAÇTA BAŞLAYACAKTIR?
İlk gün gerçekleştirilecek olan sınavların saatleri;
Türkçe sınavı saat 09.00’da
Matematik sınavı saat 10.10’da
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı da saat 11.20’de başlayacaktır.
İkinci gün gerçekleştirilecek olan sınavların saatleri;
Fen Bilimleri sınavı saat 09.00’da
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.00’da
Yabancı Dil sınavı da saat 11.20’de başlayacaktır.
Yapılacak olan sınavların her birisinde 20 adet soru sorulacak olup, testlerin her biri için öğrencilere 40 dakika cevaplama süresi verilecektir.
TEOG SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU ÇIKACAK?
TEOG sınavına girecek olan öğrenciler, sınavın ilk gününde Türkçe, Matematik ile birlikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına gireceklerdir. Bu üç sınav için toplamda 6 tane soru sorulacaktır. Sorulacak olan 60 soru için cevaplandırma süresi olarak 120 dakika verilecektir.
TEOG sınavının yapılacağı ikinci günde ise Yabancı Dil, Fen Bilimleri ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri için sınav yapılacaktır. Sınavda 3 ders için 60 soru sorulacak olup bu soruların cevaplandırılması için öğrencilere 120 dakika süre verilecektir.
TEOG sınavı için 8. Sınıf olan öğrenciler, lise eğitimine geçebilmek için 6 farklı dersten sınava gireceklerdir. Sınavlardan alınacak puanlar ile de öğrenciler puanlarının yettiği liseler için tercih işlemi yapabilecektir.
TEOG SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?
Ortaokul öğrencisi olanların; 2016-2017 öğretim yılında örgün bir ortaokulda 8. Sınıfta öğrenim görüyor olması
Açık öğretim ortaokulu öğrencisi olanların; Örgün ortaöğretim kurumlarından birisinde kayıtlı olması ve açık öğretim ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olması
Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrencilerin; 2016-2017 öğretim yılı içinde MEB’e bağlı bir okulda 8. Sınıf öğrencisi olması gerekmektedir.
TEOG SINAVLARI ÖNCESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Sınav öncesinde, uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre öğrenciler, uyku ve beslenme düzenlerinde değişikliğe gitmemelidirler. Sınav günü öncesinde sınava geç kalma korkusu ile erken bir saatte değil de normal de hangi saatte yatılıyor ise o saatte yatılarak uyunması gereklidir. Sınav öncesinde son günlerde çok ağır olan ve çok yağlı olan yiyecekler yenmemelidir. Herhangi bir sakatlanmaya maruz kalınmaması için çok hareketli ve tehlikeli olan sporlardan uzak durulması gereklidir. Sınav öncesinde öğrenciler yaptıkları deneme sınavlarında sorulara yanlış cevap vermekten korkmamalıdırlar. Deneme sınavlarında yapılan yanlış sorular, TEOG sınavlarında da yapılacak diye bir düşünce oluşturmamalıdır. Burada önemli olan şey, öğrenciler tarafından yanlış yapılan soruların doğrusunun nasıl olacağı öğrenilerek bir daha aynı yanlış yapılmamaya çalışılmalıdır.
TEOG SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile belirlenmiş olan sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda, sınav görevlisi ve yetkilisi kişilerin tutacakları tutanaklar dahilinde öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınavın geçersiz sayılacağı durumlar ise şunlardır;
Öğrenci sınavda kopya çekerse,
Başka birisinin yerine sınava girerse,
Cevap kağıdı okunamaz hale gelecek şekilde karalanırsa,
Sınava saat, küpe, cep telefonu ve çanta gibi eşyalar ile girilirse,
Sınav evrakı sınav güvenlik kutusunun dışında posta ile Bakanlığa gönderilirse öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
TEOG PUAN HESAPLAMA
TEOG sınavının hemen ardından öğrenciler TEOG puan hesaplama yapmaya başlayacaklar. 2. dönem TEOG sınavında adaylara her ders için 20 soru yöneltilecek. TEOG sınav değerlendirmesi nasıl yapılacak? 2017 TEOG puan hesaplaması nasıl yapılır? İşte TEOG sınıvıyla ilgili tüm detaylar...
TEOG SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?
Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.
Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü ile hesaplanacaktır.
8’inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.
Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.
YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
DERSLERİN AĞIRLIK KATSAYILARI
Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 2, Yabancı Dil 2 şeklinde toplam 18 olacaktır.
AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI
Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.