Tepkiler Paris’i sarsıyor! “Olimpiyatlarda cinsiyetsizleştirme meşrulaştırılıyor!”

2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda kadın branşlarında trans sporcu yarıştırılmasına olan tepkiler giderek artıyor. Cezayirli Khelif'in daha önce diskalifiye olduğu gerçeğine rağmen yarıştırılması, ”Olimpiyatlarda cinsiyetsizleştirme meşrulaştırılıyor. Bu artık spor değil, spor adı altında,resmen kadına şiddettir ve asla meşrulaştırılamaz.” şeklinde tepkilere neden oluyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Dünyanın 206 ülkesinden 32 spor dalında, yaklaşık 10 bin 500 sporcunun yarıştığı 2024 Paris Yaz Olimpiyatları sürüyor.

OLİMPİYATLARA TRANS SPORCU SKANDALI DAMGA VURDU

Dünyanın her ülkesinden milyonlarca insanın izlediği Yaz Olimpiyat Oyunları’na cinsiyet skandalı karıştmıştı. Geçtiğimiz günlerde 66 kilo Kadınlar Boks karşılaşmasında, İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli boksör Imane Khelif karşısında, henüz 43.saniyede maçtan çekilmişti. İtalyan Boksörün çekilme kararının Cezayirli boksör Khelif’in geçen sene cinsiyet testinten geçememesine rağmen, karşılaşmaya kadın olarak alınması olarak söylediği iddia edildi.

İTALYA VE TÜRKİYE CEZAYİRLİ BOKSÖR İÇİN İTİRAZDA BULUNDU

Fransa’nın düzenlediği olimpiyatlarda yaşanan bu skandal duruma, başta İtalya olmak üzere Türkiye tepki göstererek itirazda bulundu. Bu arada çeyrek finale yükselen Cezayirli Khelif, diskalifiye edilmez ve yarı finale yükselirse, Milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olabileceği söylenmişti. Ancak, Milli boksörümüz Sürmeneli’nin rakibi yine tartışmaların diğer odağı olan Tayvanlı Lin Yu-Ting oldu.

CEZAYİRLİ BOKSÖR KHELİFTEN SONRA TAYVANLI LIN YU TİNG ÇIKTI

Öte yandan geçen sene Dünya Kadınlararası Boks Şampiyonası’ndan cinsiyet testi nedeni ile elenen Imane Khelif’ten sonra,Tayvanlı Lin Yu-Ting’in de trans olduğu iddia edildi.Ting’in de olimpiyatlardan elenmesi istendi, ancak olimpiyat komitesi henüz her iki sporcu için karar vermedi. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları Komitesi’nin her iki boksör için vereceği karar tüm dünyada merakla bekleniyor. Cezayirli boksör Khelif gibi 2023 yılında cinsiyet testinden geçemeyen ve erkek hormonlarına sahip olduğu belirtilen Tayvanlı boksör Lin Yu-ting, dün akşam Özbek kadın rakibi Turdibekova'yı kısa bir sürede mağlup etti. Özbek kadın boksör de, İtalyan boksör Carini gibi ringden ağlayarak ayrıldı.

“BU SPOR DEĞİL KADINA ŞİDDETTİR VE ASLA MEŞRULAŞTIRILAMAZ.”

Paris Olimpiyatları’na gölge düşüren kadın bokstaki skandallara da, dünyanın her ülkesinden ve Türkiye’den tepkiler artıyor. Yaşanan bu olay, ”biyolojik olarak erkek doğmuş,ancak yaz oyunlarında kadın boks kategorisinde yarışıyorlar. Bu olimpiyatların ruhuna aykırı bir durum.Bu kadın görünümlü boksörlerin rakipleri, ya ilk yumruktan sonra müsabakadan çekiliyor, ya da çok ciddi şiddet görerek mağlup oluyorlar. Olimpiyatlar küresel ölçekteki cinsiyetsizleştirme operasyonunun meşrulaştırma girişiminin ve de şovunun adresi oldu. Olimpiyatlarda cinsiyetsizleştirme meşrulaştırılıyor. Ayrıca bu durum artık spor değil,spor adı altında resmen kadına şiddettir ve bu asla meşrulaştırılamaz.” şeklinde tepkilere neden oluyor.

Tepkiler Paris’i sarsıyor! “Olimpiyatlarda cinsiyetsizleştirme meşrulaştırılıyor!” ile ilgili etiketler 2024 Paris Olimpiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.