Tepkiler sonrası Google, Atatürk yanlışını düzeltti

ABD’nin ilk başkanı George Washington için "ABD'nin kurucusu" diyen Google ara motorunda Mustafa Kemal Atatürk için Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” ibaresi çıkıyordu. Gelen tepkiler sonrası Google, Mustafa Kemal Atatürk için "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresini kaldırarak "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" ibaresini ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Google arama motorunda aradığımız zaman Atamızın fotoğrafı ve “Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” ibaresi çıkıyordu.

George Washington yazınca ise "ABD’nin kurucusu" ifadesi yer alıyordu. 

ABD’nin ilk başkanı George Washington için "ABD'nin kurucusu" diyen Google’ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanması vatandaşları isyan ettirdi.

Tepkiler sonrası Google, Atatürk yanlışını düzeltti

'GOOGLE AYIBI DÜZELT' KAMPANYASI BAŞLATILDI

Binlerce Türk vatandaşı bu yanlışın düzeltilmesi için sosyal medyada kampanya başlatıp Google'a "Ayıbı düzelt" başvurusu yaptı.

Vatandaşlar "Mustafa Kemal Atatürk eskimez ve sadece bir Cumhurbaşkanı değildir. Samsun'a çıkarak, kurtuluşu başatmış Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideridir" diyerek Google’a "Yanlış içerik. Geri bildirim" butonu ile itirazlarını ilettiler ve Atatürk için "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu" ifadesinin kullanılmasını istediler.

GOOGLE YANLIŞTAN DÖNDÜ

Bu durum ardından Google, tanımlamalarında güncellemeye gitti. Google, Mustafa Kemal Atatürk için "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresini kaldırarak "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu" ibaresini ekledi.

 

 

Tepkiler sonrası Google, Atatürk yanlışını düzeltti ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Google
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.