TFF'den yeni sezon ayarı! Cezalara zam geliyor...

TFF, yeni sezonda çeşitli maddelerdeki para cezalarını yüzde 20 ila 100 oranında değişen şekilde arttırdı.

TFF, yeni sezon öncesinde Futbol Disiplin Talimatı'nda para cezalarını yüzde 20, 50 ve 100 oranında arttırıldı.

Akşam gazetesinin haberine göre yüzde 20 artan ceza; "Usulsüz seyirci alma ve merdiven boşluklarının boş bırakılması." oldu.

Yüzde 50 artan maddeler ise şunlar: "İkame ve ilave cezalar, hakem soyunma odası ve koridorların güvenliği, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketler, hakemler ve görevlilere toplu müdahale, ayrımcılık-ideolojik propaganda, saldırı, kavga ve belgelerin haksız kullanılması. Sahtecilik ve yanıltma, cezaya ve tedbire uyulmaması, milli müsabakaya katılmamak ve yayın."

HAKEM HAKKINDA KONUŞANA CEZA YÜZDE 100 ARTTI

Yüzde 100 artan cezalarda en dikkat çeken kısım ise hakemler oldu. Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yapılan açıklamalara verilen cezaya yüzde 100 zam yapıldı.

Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme, çirkin ve kötü tezahürat da bu oranda arttırıldı. Cezalar artık yeni Disiplin Talimatı'na göre uygulanacak.

TFF'den yeni sezon ayarı! Cezalara zam geliyor... ile ilgili etiketler TFF Süper Lig Trendyol Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

2 ilimizden acı haber: 31 ilde sağanak ve sel hayatı felç etti!

Türkiye'nin birçok ilinde sel, sağanak, fırtına hayatı felç etti. AFAD'tan yapılan açıklamaya göre 31 ilde 405 sel ve su baskını, 62 heyelan, 204 mahsur kalma olayı yaşandı. Sel ve sağanak nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.